Укр
Рус
Картопля Другі страви Французька кухня

Картопля по-французьки

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

879 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Картопля по-французьки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Картопля по-французьки з солодкою кукурудзою - це швидко, легко і смачно. Всю страву можна приготувати за 45 хвилин, що робить її відмінним гарніром в середині тижня.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля по-французьки" (на 100 грам)

  • Білки4.7 гр.
  • Жири9.1 гр.
  • Вуглеводи14.3 гр.
  • Калорії164 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку розігрійте духовку до 200 градусів за цельсієм. Ретельно помийте під проточною водою, а потім очистіть від шкірки картоплю. Наріжте овоч досить тонкими часточками і ще розріжте їх навпіл, щоб смажилися швидше.

Крок - 1
02

Залийте оливкове або рослинне масло в розігріту сковороду на середньому вогні. Додайте в сковороду попередньо очищену від лушпиння і нарізану тонкими кільцями цибулю і очищений і видавлений через чеснокодавку часник. Смажте їх, постійно мішаючи, дві або три хвилини, поки цибуля не змінить свій колір.

Крок - 2
03

Покладіть в сковорідку раніше нарізану картоплю, приправте її сіллю і чорним меленим перцем, перемішайте і смажте 5 або 6 хвилин, до повної готовності овочів.

Крок - 3
04

Перекладіть вміст сковороди в миску, додайте консервовану кукурудзу і добре перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 4
05

Змастіть форму для випічки невеликою кількістю вершкового масла, перекладіть в неї підготовлену картопляну суміш і вирівняйте ложкою, рівномірно розподіливши по всьому дну.

Крок - 5
06

Тепер змішайте розтоплене вершкове масло і панірувальні сухарі в великій мисці. Добре перемішайте, поки не отримаєте розсипчасту однорідну суміш.

Крок - 6
07

Далі за допомогою дрібної терки натріть сир чеддер поверх покладеної картоплі в формі і викладіть суміш з панірувальних сухарів і масла наступним шаром. Надішліть форму з вмістом в заздалегідь розігріту духовку і запікайте картоплю по-французьки протягом 25-30 хвилин. Подавайте до столу і насолоджуйтеся ситною картоплею з кукурудзою.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Закуски на шпажках з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Закуски на шпажках з сиром 40 4 2 з 5 - детальніше -
Сирники простий рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Сирники простий рецепт 45 1 3 з 5 - детальніше -
Капусняк - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк 80 4 3 з 5 - детальніше -
Дріжджовий пиріг з варенням - покроковий рецепт, фото 1 Дріжджовий пиріг з варенням 100 4 3 з 5 - детальніше -