Картопля по-французьки з солодкою кукурудзою - це швидко, легко і смачно. Всю страву можна приготувати за 45 хвилин, що робить її відмінним гарніром в середині тижня.
Для початку розігрійте духовку до 200 градусів за цельсієм. Ретельно помийте під проточною водою, а потім очистіть від шкірки картоплю. Наріжте овоч досить тонкими часточками і ще розріжте їх навпіл, щоб смажилися швидше.
Залийте оливкове або рослинне масло в розігріту сковороду на середньому вогні. Додайте в сковороду попередньо очищену від лушпиння і нарізану тонкими кільцями цибулю і очищений і видавлений через чеснокодавку часник. Смажте їх, постійно мішаючи, дві або три хвилини, поки цибуля не змінить свій колір.
Покладіть в сковорідку раніше нарізану картоплю, приправте її сіллю і чорним меленим перцем, перемішайте і смажте 5 або 6 хвилин, до повної готовності овочів.
Перекладіть вміст сковороди в миску, додайте консервовану кукурудзу і добре перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Змастіть форму для випічки невеликою кількістю вершкового масла, перекладіть в неї підготовлену картопляну суміш і вирівняйте ложкою, рівномірно розподіливши по всьому дну.
Тепер змішайте розтоплене вершкове масло і панірувальні сухарі в великій мисці. Добре перемішайте, поки не отримаєте розсипчасту однорідну суміш.
Далі за допомогою дрібної терки натріть сир чеддер поверх покладеної картоплі в формі і викладіть суміш з панірувальних сухарів і масла наступним шаром. Надішліть форму з вмістом в заздалегідь розігріту духовку і запікайте картоплю по-французьки протягом 25-30 хвилин. Подавайте до столу і насолоджуйтеся ситною картоплею з кукурудзою.
Випадкові рецепти