Укр
Рус
Картопля Другі страви Французька кухня

Картопля по-французьки з куркою в духовці

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

1602 - переглядів
55 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Картопля по-французьки з куркою в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Приготуйте обов'язково цю чудову картоплю по-французьки з куркою в духовці на вечерю сьогодні ввечері! Вам сподобається все в цьому простому рецепті, починаючи з курки, бекону, вершкового грибного соусу і сирної картоплі зверху.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля по-французьки з куркою в духовці" (на 100 грам)

  • Білки7.5 гр.
  • Жири3.8 гр.
  • Вуглеводи9.7 гр.
  • Калорії109 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Розігрійте духовку до 200 градусів. Покладіть молоду картоплю, можна навіть в шкірці, у велику каструлю з водою і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і готуйте картоплю, поки вона не стане м'якою. Витягніть відварений овоч з води і остудіть. А поки займіться приготуванням інших інгредієнтів.

Крок - 1
02

Нагрійте велику сковорідку на середньому вогні. Викладіть в розпечену сковорідку заздалегідь нарізаний скибочками бекон і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, до хрусткого стану, потім викладіть на паперові рушники, щоб охолодити і увібрати зайве масло. Після охолодження наріжте бекон невеликими кубиками.

Крок - 2
03

В ту ж гарячу сковороду додайте трохи рослинного масла і покладіть попередньо вимиті і дрібно нарізані гриби. Смажте гриби, помішуючи, протягом 5-7 хвилин, поки вони не підрум'яняться. Витягніть їх і відкладіть на час в сторону.

Крок - 3
04

В ту ж сковороду додайте дрібно нашатковану цибулю-шалот або червону, подрібнений часник і червоний солодкий перець. Обсмажте вміст, постійно мішаючи, на середньому вогні близько 5 хвилин.

Крок - 4
05

Потім в глибокій мисці змішайте всі інгредієнти разом: попередньо відварену і подрібнену на волокна курку (філе), натертий на крупній тертці твердий сир, вершки, нарізаний кубиками бекон, обсмажені гриби, суміш цибулі з перцем і спеції. Приправте сіллю і перцем.

Крок - 5
06

Ретельно перемішайте все між собою і складіть в змащену маслом форму для випічки, розподіливши рівномірно по всьому дну. Відставте поки в сторону.

Крок - 6
07

Далі охолоджену картоплю полийте оливковою олією, приправте сіллю, сухою паприкою і базиліком і добре перемішайте. Використовуючи картопляну товкачку або велику вилку, притисніть картоплю, щоб трохи приплюснути.

Крок - 7
08

Помістіть часточки приплюснутої картоплі поверх готової курячої начинки в формі для випічки, щільно укладаючи один з одною. Посипте зверху попередньо натертим на крупній тертці сиром чеддер.

Крок - 8
09

Надішліть форму зі стравою в заздалегідь розігріту духовку і випікайте протягом 25-30 хвилин, поки сир не розплавиться і не почне кипіти по краях. Готову картоплю по-французьки з куркою, приготовлену в духовці, прикрасьте нарізаною зеленою цибулею і подавайте гарячою з простим салатом або нарізаними свіжими овочами.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Свинячі реберця - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі реберця 90 5 3 з 5 - детальніше -
Свинячий паштет - покроковий рецепт, фото 1 Свинячий паштет 60 6 3 з 5 - детальніше -
Шашлик зі свинини з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик зі свинини з овочами 45 2 3 з 5 - детальніше -
Ягідний мус з білком - покроковий рецепт, фото 1 Ягідний мус з білком 35 2 3 з 5 - детальніше -