Приготуйте обов'язково цю чудову картоплю по-французьки з куркою в духовці на вечерю сьогодні ввечері! Вам сподобається все в цьому простому рецепті, починаючи з курки, бекону, вершкового грибного соусу і сирної картоплі зверху.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Покладіть молоду картоплю, можна навіть в шкірці, у велику каструлю з водою і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і готуйте картоплю, поки вона не стане м'якою. Витягніть відварений овоч з води і остудіть. А поки займіться приготуванням інших інгредієнтів.
Нагрійте велику сковорідку на середньому вогні. Викладіть в розпечену сковорідку заздалегідь нарізаний скибочками бекон і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, до хрусткого стану, потім викладіть на паперові рушники, щоб охолодити і увібрати зайве масло. Після охолодження наріжте бекон невеликими кубиками.
В ту ж гарячу сковороду додайте трохи рослинного масла і покладіть попередньо вимиті і дрібно нарізані гриби. Смажте гриби, помішуючи, протягом 5-7 хвилин, поки вони не підрум'яняться. Витягніть їх і відкладіть на час в сторону.
В ту ж сковороду додайте дрібно нашатковану цибулю-шалот або червону, подрібнений часник і червоний солодкий перець. Обсмажте вміст, постійно мішаючи, на середньому вогні близько 5 хвилин.
Потім в глибокій мисці змішайте всі інгредієнти разом: попередньо відварену і подрібнену на волокна курку (філе), натертий на крупній тертці твердий сир, вершки, нарізаний кубиками бекон, обсмажені гриби, суміш цибулі з перцем і спеції. Приправте сіллю і перцем.
Ретельно перемішайте все між собою і складіть в змащену маслом форму для випічки, розподіливши рівномірно по всьому дну. Відставте поки в сторону.
Далі охолоджену картоплю полийте оливковою олією, приправте сіллю, сухою паприкою і базиліком і добре перемішайте. Використовуючи картопляну товкачку або велику вилку, притисніть картоплю, щоб трохи приплюснути.
Помістіть часточки приплюснутої картоплі поверх готової курячої начинки в формі для випічки, щільно укладаючи один з одною. Посипте зверху попередньо натертим на крупній тертці сиром чеддер.
Надішліть форму зі стравою в заздалегідь розігріту духовку і випікайте протягом 25-30 хвилин, поки сир не розплавиться і не почне кипіти по краях. Готову картоплю по-французьки з куркою, приготовлену в духовці, прикрасьте нарізаною зеленою цибулею і подавайте гарячою з простим салатом або нарізаними свіжими овочами.
Випадкові рецепти