Одне можна сказати напевно - незалежно від того, скільки випічок ви приготували в своєму житті, що не буде багатьох, які були б такими ж швидкими і легкими, як та, яку ми готуємо сьогодні. Єдиний крок, який займе трохи часу, - приготувати картоплю. В іншому випадку, картопля по-французьки з сиром в духовці дійсно ідеальна страва для людей, які не поспішають або мають мало досвіду на кухні.
Спочатку покладіть попередньо вимиту, але неочищену від шкірки картоплю в глибоку каструлю з холодною водою і доведіть до кипіння. Варіть картоплю протягом 15-20 хвилин до повної готовності. Готовність можна перевірити, проткнув ножем овоч. Злийте відварену картоплю і освіжіть холодною проточною водою.
Потім очистіть відварену картоплю від шкірки і на обробній дошці наріжте її кільцями товщиною близько 0.2 сантиметри. Складіть нарізану картоплю в миску і відставте поки в сторону.
Тепер вимийте ретельно помідори, видаліть їх стебла і наріжте овоч так само тонкими кільцями, які за розміром схожі на картоплю.
Помістіть невелику сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне або оливкове масло і добре прогрійте. Покладіть в сковорідку свинячий або яловичий фарш і обсмажте м'ясо, приправивши сіллю і чорним меленим перцем, постійно мішаючи, до зникнення рожевості в ньому. Далі зніміть сковорідку з вогню і залиште м'ясо трохи охолодитися.
Прийшов час викласти всі інгредієнти в шари. Почніть з скибочок картоплі, переконавшись, що вони перекривають один одного. Отже, відварені скибочки картоплі викладіть, тісно притуляючи один до одної, в попередньо змащену олією форму для випічки.
Потім розподіліть рівний шар обсмаженого м'яса поверх картоплі. Далі рясно полийте високої жирності вершки (можна замінити сметаною) на м'ясо і посипте орегано.
Тепер акуратно викладіть шар нарізаних помідорів зверху і посипте попередньо натертим на крупній тертці сиром моцарелою, щоб закінчити майбутню страву. Надішліть форму з вмістом в попередньо розігріту духовку до 200 градусів і запікайте протягом 15-20 хвилин.
Прикрасьте запечену картоплю по-французьки з сиром, приготовлену в духовці, свіжим листям материнки і подавайте до обіднього столу. Така страва прикрасить навіть святковий обід.
Випадкові рецепти