Укр
Рус
Картопля Другі страви Грузинська кухня

Картопля по-французьки з сиром в духовці

( 4.9091 4 511 11 оцінок)

1008 - переглядів
55 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Картопля по-французьки з сиром в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Одне можна сказати напевно - незалежно від того, скільки випічок ви приготували в своєму житті, що не буде багатьох, які були б такими ж швидкими і легкими, як та, яку ми готуємо сьогодні. Єдиний крок, який займе трохи часу, - приготувати картоплю. В іншому випадку, картопля по-французьки з сиром в духовці дійсно ідеальна страва для людей, які не поспішають або мають мало досвіду на кухні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля по-французьки з сиром в духовці" (на 100 грам)

  • Білки7.1 гр.
  • Жири9.9 гр.
  • Вуглеводи7.8 гр.
  • Калорії153 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку покладіть попередньо вимиту, але неочищену від шкірки картоплю в глибоку каструлю з холодною водою і доведіть до кипіння. Варіть картоплю протягом 15-20 хвилин до повної готовності. Готовність можна перевірити, проткнув ножем овоч. Злийте відварену картоплю і освіжіть холодною проточною водою.

Крок - 1
02

Потім очистіть відварену картоплю від шкірки і на обробній дошці наріжте її кільцями товщиною близько 0.2 сантиметри. Складіть нарізану картоплю в миску і відставте поки в сторону.

Крок - 2
03

Тепер вимийте ретельно помідори, видаліть їх стебла і наріжте овоч так само тонкими кільцями, які за розміром схожі на картоплю.

Крок - 3
04

Помістіть невелику сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне або оливкове масло і добре прогрійте. Покладіть в сковорідку свинячий або яловичий фарш і обсмажте м'ясо, приправивши сіллю і чорним меленим перцем, постійно мішаючи, до зникнення рожевості в ньому. Далі зніміть сковорідку з вогню і залиште м'ясо трохи охолодитися.

Крок - 4
05

Прийшов час викласти всі інгредієнти в шари. Почніть з скибочок картоплі, переконавшись, що вони перекривають один одного. Отже, відварені скибочки картоплі викладіть, тісно притуляючи один до одної, в попередньо змащену олією форму для випічки.

Крок - 5
06

Потім розподіліть рівний шар обсмаженого м'яса поверх картоплі. Далі рясно полийте високої жирності вершки (можна замінити сметаною) на м'ясо і посипте орегано.

Крок - 6
07

Тепер акуратно викладіть шар нарізаних помідорів зверху і посипте попередньо натертим на крупній тертці сиром моцарелою, щоб закінчити майбутню страву. Надішліть форму з вмістом в попередньо розігріту духовку до 200 градусів і запікайте протягом 15-20 хвилин.

Крок - 7
08

Прикрасьте запечену картоплю по-французьки з сиром, приготовлену в духовці, свіжим листям материнки і подавайте до обіднього столу. Така страва прикрасить навіть святковий обід.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Оселедець в майонезну соусі - покроковий рецепт, фото 1 Оселедець в майонезну соусі 60 4 2 з 5 - детальніше -
Нісуаз оригінальний рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Нісуаз оригінальний рецепт 50 5 3 з 5 - детальніше -
Желе з сметани - покроковий рецепт, фото 1 Желе з сметани 60 3 3 з 5 - детальніше -
Гірчиця французька - покроковий рецепт, фото 1 Гірчиця французька 50 1 2 з 5 - детальніше -