Картопля є смачною основою для багатьох основних страв. Для цієї страви - картоплі по-французьки з м'ясом пропонуємо використовувати овоч, який не розвалюється і добре тримає форму при варінні.
Попередньо вимиту і очищену картоплю тонко наріжте з боків, щоб вона щільно стояла в жаростійкій посуді, а потім на блюді. Розріжте картоплю по центру уздовж навпіл. Зсередини кожної половини за допомогою ложки видовбайте отвір (місце для фаршу). Використовуйте чайну ложку з досить гострим краєм.
Помістіть картоплю у велику каструлю, залийте водою, відправте на вогонь і відваріть декілька хвилин до готовності, але вона повинна бути трохи недовареною, ніж для звичайної вечері. Картоплини повинні залишитися цілими і не розвалитися. Під час приготування обережно перевіряйте виделкою, яка повинна увійти в картоплю з невеликим опором. Звичайно, ви можете витягнути картоплю з каструлі раніше, ще досить тверду, але тоді вам доведеться запікати картоплю довше, і це знижує її чудовий смак.
Змастіть кожну приварену половинку картоплі рослинним маслом з сіллю і приправами на свій смак.
Тепер займіться приготуванням начинки. Якщо ви використовуєте в цьому рецепті вже готовий фарш, то його можна придбати в будь-якому магазині. Але вже якщо ви вирішили приготувати фарш самостійно, тоді для цього поріжте свинину (або яловичину) невеликими шматочками, помістіть її в чашу блендера або кухонного комбайна і подрібніть, до необхідної консистенції.
Помістіть невелику сковорідку на плиту. Покладіть в неї підготовлений фарш і, помішуючи, почніть просмажувати. Коли м'ясо злегка підрум'яниться, додайте в сковорідку заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю, обсмажуйте помішуючи.
Через деякий час додайте в сковорідку подрібнений часник, спеції до м'яса, сіль і нарізані невеликими шматочками гриби. Перемішайте вміст протягом 5-7 хвилин, дайте грибам впасти і випаруйте зайву рідину.
Розігрійте духовку до 185 градусів. Покладіть приготовану начинку в кожну половину підготовленої раніше картоплі і посипте зверху натертим твердим сиром. Покладіть фаршировану картоплю в жаростійкий посуд і випікайте близько 10 хвилин. Картопля по-французьки з м'ясом обов'язково порадує ваших домочадців.
Випадкові рецепти