Укр
Рус
Картопля Другі страви Грузинська кухня

Картопля по-французьки з м’ясом свинини

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

1610 - переглядів
60 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Картопля по-французьки з м’ясом свинини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Картопля є смачною основою для багатьох основних страв. Для цієї страви - картоплі по-французьки з м'ясом пропонуємо використовувати овоч, який не розвалюється і добре тримає форму при варінні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля по-французьки з м’ясом свинини" (на 100 грам)

  • Білки3.3 гр.
  • Жири1.7 гр.
  • Вуглеводи14.5 гр.
  • Калорії91 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Попередньо вимиту і очищену картоплю тонко наріжте з боків, щоб вона щільно стояла в жаростійкій посуді, а потім на блюді. Розріжте картоплю по центру уздовж навпіл. Зсередини кожної половини за допомогою ложки видовбайте отвір (місце для фаршу). Використовуйте чайну ложку з досить гострим краєм.

Крок - 1
02

Помістіть картоплю у велику каструлю, залийте водою, відправте на вогонь і відваріть декілька хвилин до готовності, але вона повинна бути трохи недовареною, ніж для звичайної вечері. Картоплини повинні залишитися цілими і не розвалитися. Під час приготування обережно перевіряйте виделкою, яка повинна увійти в картоплю з невеликим опором. Звичайно, ви можете витягнути картоплю з каструлі раніше, ще досить тверду, але тоді вам доведеться запікати картоплю довше, і це знижує її чудовий смак.

Крок - 2
03

Змастіть кожну приварену половинку картоплі рослинним маслом з сіллю і приправами на свій смак.

Крок - 3
04

Тепер займіться приготуванням начинки. Якщо ви використовуєте в цьому рецепті вже готовий фарш, то його можна придбати в будь-якому магазині. Але вже якщо ви вирішили приготувати фарш самостійно, тоді для цього поріжте свинину (або яловичину) невеликими шматочками, помістіть її в чашу блендера або кухонного комбайна і подрібніть, до необхідної консистенції.

Крок - 4
05

Помістіть невелику сковорідку на плиту. Покладіть в неї підготовлений фарш і, помішуючи, почніть просмажувати. Коли м'ясо злегка підрум'яниться, додайте в сковорідку заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю, обсмажуйте помішуючи.

Крок - 5
06

Через деякий час додайте в сковорідку подрібнений часник, спеції до м'яса, сіль і нарізані невеликими шматочками гриби. Перемішайте вміст протягом 5-7 хвилин, дайте грибам впасти і випаруйте зайву рідину.

Крок - 6
07

Розігрійте духовку до 185 градусів. Покладіть приготовану начинку в кожну половину підготовленої раніше картоплі і посипте зверху натертим твердим сиром. Покладіть фаршировану картоплю в жаростійкий посуд і випікайте близько 10 хвилин. Картопля по-французьки з м'ясом обов'язково порадує ваших домочадців.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Яблучний пиріг шарлотка - покроковий рецепт, фото 1 Яблучний пиріг шарлотка 65 3 3 з 5 - детальніше -
Салат «Нептун» - покроковий рецепт, фото 1 Салат «Нептун» 35 3 2 з 5 - детальніше -