Вам подобається страва з м'ясом? Або картопля фрі? Або сир? Тоді ви повинні спробувати цю чудову картоплю по-французьки з фаршем, приготовлену в духовці.
Розігрійте рослинне або оливкове масло в чавунній сковороді. Додайте в гарячу олію попередньо очищену від лушпиння і нарізану дрібними кубиками цибулю і обсмажуйте, постійно помішуючи, до золотистого кольору овоча.
Додайте в сковорідку до цибулі яловичий фарш і обсмажуйте, постійно мішаючи, до утворення золотисто-коричневого кольору. Потім додайте в сковорідку густий томатний соус (можна використовувати кетчуп), перемішайте і томіть вміст близько 5 хвилин.
Тепер додайте в сковорідку попередньо вимитий і не обов'язково вичищений червоний перець чилі, перерізаний на дві частини. Засипте так само заздалегідь вимиту і дрібно нарізану петрушку. Готуйте суміш, періодично помішуючи, поки м'ясо не стане повністю готове (близько 8 хвилин).
Тепер починайте приготування самої страви, для цього в невелику форму для випічки або лист покладіть попередньо підготовлену картоплю фрі, рівномірно розподіливши по всьому дну. Його ви легко зможете приготувати у фритюрниці. Можна так само використовувати в цьому рецепті підсмажену картоплю.
Потім рівномірно розподіліть раніше приготовлену м'ясну суміш по всій картоплі фрі, добре присоліть і приперчіть чорним меленим перцем вміст форми.
Покрийте м'ясну суміш попередньо натертим на крупній тертці сиром чеддер. Потім додайте терту на крупній тертці моцарелу, рясно посипавши по всій страві. Надішліть форму з вмістом в попередньо розігріту духовку до 220 градусів і випікайте близько 10-15 хвилин. Сир на страві повинен утворити легку кірочку.
Готову картоплю по-французьки з фаршем, приготовлену в духовці, викладіть порційно на сервіровочні тарілки, прикрасьте заздалегідь вимитою і дрібно нашаткованою зеленою цибулею і подавайте до столу.
Випадкові рецепти