Картопля фрі - страва, перед якою неможливо встояти. Приготуйте неймовірно смачну домашню картоплю за нашим простим рецептом.
Картоплю, для приготування страви вибирайте пружню без видимих пошкоджень. Віддавайте перевагу великим і довгим бульбам. Звертайте увагу на сорти з високим вмістом крохмалю.
Бульби очистіть, ретельно вимийте під проточною водою і обсушіть паперовими рушниками. Наріжте картоплю скибочками завтовшки близько 5-6 мм. Розмір залежить від ваших уподобань, можна робити тонше, якщо любите більш засмажену страву. Для любителів м'якої картоплі, робіть шматочки товстішими.
Скибочки наріжте рівною соломкою. Намагайтеся, щоб шматочки вийшли максимально однаковими. Щоб полегшити процес нарізування, можна скористатися спеціальною картоплерізкою.
Нарізану картоплю викладіть на паперовий рушник і залиште на кілька хвилин. Це позбавить овоч від надлишків води.
Поставте каструлю на плиту на середній вогонь. Налийте рапсове масло. Його можна замінити рослинним аналогом в такій же кількості.
Максимально розігрійте масло. Необхідну температуру можна перевірити за допомогою картоплі. Опустіть шматочок в масло, якщо воно не пузириться, почекайте ще кілька хвилин. У досить розігріту жаровню викладіть всю картоплю. Рівномірно розподіліть її по всій поверхні і залиште на 5 хвилин. Накривати каструлю не потрібно.
Після закінчення зазначеного часу, акуратно перемішайте картоплю виделкою, щоб не дати підгоріти нижнім шматочкам. Готуйте ще 10 хвилин. Коли картопля почне підрум'янюватися, знову переміксуйте і смажте ще 5 хвилин.
Ступінь засмажування контролюйте за своїми уподобаннями. Готову картоплю викладіть в миску, застелену паперовим рушником. Струсіть, щоб позбутися зайвої олії. Посоліть і подавайте на стіл з соусом і овочами. Смачного!
Випадкові рецепти