Укр
Рус
Картопля Другі страви Американська кухня

Картопля фрі

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

980 - переглядів
25 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Картопля фрі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Американська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Картопля фрі - страва, перед якою неможливо встояти. Приготуйте неймовірно смачну домашню картоплю за нашим простим рецептом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля фрі" (на 100 грам)

  • Білки0.8 гр.
  • Жири58.2 гр.
  • Вуглеводи6.6 гр.
  • Калорії560 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Картоплю, для приготування страви вибирайте пружню без видимих ​​пошкоджень. Віддавайте перевагу великим і довгим бульбам. Звертайте увагу на сорти з високим вмістом крохмалю.

Крок - 1
02

Бульби очистіть, ретельно вимийте під проточною водою і обсушіть паперовими рушниками. Наріжте картоплю скибочками завтовшки близько 5-6 мм. Розмір залежить від ваших уподобань, можна робити тонше, якщо любите більш засмажену страву. Для любителів м'якої картоплі, робіть шматочки товстішими.

Крок - 2
03

Скибочки наріжте рівною соломкою. Намагайтеся, щоб шматочки вийшли максимально однаковими. Щоб полегшити процес нарізування, можна скористатися спеціальною картоплерізкою.

Крок - 3
04

Нарізану картоплю викладіть на паперовий рушник і залиште на кілька хвилин. Це позбавить овоч від надлишків води.

Крок - 4
05

Поставте каструлю на плиту на середній вогонь. Налийте рапсове масло. Його можна замінити рослинним аналогом в такій же кількості.

Крок - 5
06

Максимально розігрійте масло. Необхідну температуру можна перевірити за допомогою картоплі. Опустіть шматочок в масло, якщо воно не пузириться, почекайте ще кілька хвилин. У досить розігріту жаровню викладіть всю картоплю. Рівномірно розподіліть її по всій поверхні і залиште на 5 хвилин. Накривати каструлю не потрібно.

Крок - 6
07

Після закінчення зазначеного часу, акуратно перемішайте картоплю виделкою, щоб не дати підгоріти нижнім шматочкам. Готуйте ще 10 хвилин. Коли картопля почне підрум'янюватися, знову переміксуйте і смажте ще 5 хвилин.

Крок - 7
08

Ступінь засмажування контролюйте за своїми уподобаннями. Готову картоплю викладіть в миску, застелену паперовим рушником. Струсіть, щоб позбутися зайвої олії. Посоліть і подавайте на стіл з соусом і овочами. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Хінкалі - покроковий рецепт, фото 1 Хінкалі 70 4 3 з 5 - детальніше -
Салат цезар класичний - покроковий рецепт, фото 1 Салат цезар класичний 40 6 3 з 5 - детальніше -
Міні круасани - покроковий рецепт, фото 1 Міні круасани 60 3 3 з 5 - детальніше -
Макаруни в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Макаруни в домашніх умовах 75 4 3 з 5 - детальніше -