Картопля фрі на сковороді виходить такою ж золотистою, хрусткою і апетитною, як у фритюрниці. Вона стане відмінним гарніром до гамбургеру, крилець в гострому соусі і іншим традиційним стравам американського фастфуду. Як приготувати рум'яну і смачну картоплю фрі на сковороді, покроково описано в рецепті.
Картоплю очистіть від шкірки, вимийте, просушіть і наріжте соломкою.
В окрему каструлю влийте воду. Додайте оцет, цукор і сіль. Перемішайте інгредієнти, щоб кристали розчинилися, і доведіть суміш майже до кипіння.
Відведіть туди подрібнену картоплю і, помішуючи, бланшуйте 3-4 хвилини.
Промариновану картоплю перекладіть в ємність з крижаною водою (бажано з шматочками льоду) і, акуратно помішуючи, остудіть.
Охолоджену картоплю відправте в друшляк і дайте стекти. Після цього перекладіть картопляні скибочки на бавовняну тканину і ретельно просушіть паперовими рушниками або серветками.
У сковороду з високими бортиками влийте рослинне масло і нагрійте приблизно до 160-170 градусів. Щоб перевірити температуру, опустіть всередину шматочок картоплі. Якщо масло почне шипіти, воно розжарене досить. Викладіть в сковороду просушену картоплю (масло повинно повністю покривати його зверху) і смажте до появи золотистої скоринки з усіх боків.
Готову картоплю шумівкою викладіть на решітку, щоб стік зайвий жир. Картопля фрі на сковороді виходить хрусткою зовні і м'якою всередині. Вона апетитно виглядає і виходить дуже смачною, нітрохи не гірше, ніж після приготування у фритюрниці. Подавайте картоплю фрі з майонезом, кетчупом або будь-яким іншим соусом на ваш розсуд.
Випадкові рецепти