Укр
Рус
Картопля Другі страви Американська кухня

Картопля фрі на сковороді

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

974 - переглядів
20 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Картопля фрі на сковороді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Американська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Картопля фрі на сковороді виходить такою ж золотистою, хрусткою і апетитною, як у фритюрниці. Вона стане відмінним гарніром до гамбургеру, крилець в гострому соусі і іншим традиційним стравам американського фастфуду. Як приготувати рум'яну і смачну картоплю фрі на сковороді, покроково описано в рецепті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля фрі на сковороді" (на 100 грам)

  • Білки0.3 гр.
  • Жири20.6 гр.
  • Вуглеводи2.8 гр.
  • Калорії200 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Картоплю очистіть від шкірки, вимийте, просушіть і наріжте соломкою.

Крок - 1
02

В окрему каструлю влийте воду. Додайте оцет, цукор і сіль. Перемішайте інгредієнти, щоб кристали розчинилися, і доведіть суміш майже до кипіння.

Крок - 2
03

Відведіть туди подрібнену картоплю і, помішуючи, бланшуйте 3-4 хвилини.

Крок - 3
04

Промариновану картоплю перекладіть в ємність з крижаною водою (бажано з шматочками льоду) і, акуратно помішуючи, остудіть.

Крок - 4
05

Охолоджену картоплю відправте в друшляк і дайте стекти. Після цього перекладіть картопляні скибочки на бавовняну тканину і ретельно просушіть паперовими рушниками або серветками.

Крок - 5
06

У сковороду з високими бортиками влийте рослинне масло і нагрійте приблизно до 160-170 градусів. Щоб перевірити температуру, опустіть всередину шматочок картоплі. Якщо масло почне шипіти, воно розжарене досить. Викладіть в сковороду просушену картоплю (масло повинно повністю покривати його зверху) і смажте до появи золотистої скоринки з усіх боків.

Крок - 6
07

Готову картоплю шумівкою викладіть на решітку, щоб стік зайвий жир. Картопля фрі на сковороді виходить хрусткою зовні і м'якою всередині. Вона апетитно виглядає і виходить дуже смачною, нітрохи не гірше, ніж після приготування у фритюрниці. Подавайте картоплю фрі з майонезом, кетчупом або будь-яким іншим соусом на ваш розсуд.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Паштет з курячої печінки - покроковий рецепт, фото 1 Паштет з курячої печінки 40 1 2 з 5 - детальніше -
Оселедець під шубою класичний - покроковий рецепт, фото 1 Оселедець під шубою класичний 50 4 3 з 5 - детальніше -
Торт «Зебра» - покроковий рецепт, фото 1 Торт «Зебра» 60 4 3 з 5 - детальніше -