Щоб поласувати смачною картоплею фрі, необов'язково йти в кафе або купувати фритюрницю. Приготуйте неймовірно смачну картоплю в домашніх умовах, дотримуючись наших простих поетапних рекомендацій.
Для приготування фрі в домашніх умовах, вибирайте картоплю з високим вмістом крохмалю. Це дозволить зберегти цілісність овоча під час термообробки. До того ж така картопля містить в собі мало води, що позитивно впливає на смакові якості смаженої картоплі. Розмір бульб також має чимале значення. Ідеально підходять середні коренеплоди. Занадто великі шматочки будуть ламатися, та й нарізати такий овоч досить складно. Очистіть бульби від шкірки.
Ретельно вимийте під проточною водою і просушіть паперовими рушниками. Наріжте картоплю соломкою. Округлі частини можна зрізати, щоб отримати ідеально рівну соломку. Товщина кожного ребра повинна бути близько 5-7 мм. Для приготування, відбирайте однакові шматочки. Залишки відкладіть для використання в інших стравах.
Нарізану картоплю всипте у велику глибоку миску. Полийте оливковою або соняшниковою олією. Притрусіть паприкою і приправою карі. Ретельно переміксуйте до рівномірного розподілу смакових добавок.
Викладіть картоплю на застелений пергаментним папером деко. Поставте страву в розігріту до 200 ° С духовку. Запікайте протягом 20-25 хвилин. Готову картоплю посоліть і викладіть на порційне блюдо.
Прикрасьте свіжим базиліком, або іншою зеленню за смаком. Подавайте картоплю фрі на стіл в гарячому вигляді з томатним або білим соусом. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти