Хрустка ароматна картопля фрі, запечена в духовці. Це не тільки дуже смачно, але і корисно, адже в її приготуванні не використовується масло.
Приготуйте маринад для картоплі. Яєчні білки влийте в глибоку миску. Всипте сіль, чорний мелений перець і паприку. Ретельно переміксуйте суміш до однорідного стану і злегка збийте вінчиком.
Картоплю для приготування фрі вибирайте уважно. Віддавайте перевагу сортам, з високим вмістом крохмалю. Дуже добре підходять для цієї страви бульби середнього розміру з червоною шкіркою. Картопля повинна бути щільною і пружньою, без пошкоджень Бульби очистіть від шкірки і ретельно вимийте під проточною водою. Гарненько просушіть паперовими рушниками.
Наріжте картоплю тонкими поздовжніми слайсами, потім наріжте соломкою близько 1 см. Маленькі шматочки відкладіть в сторону, для приготування інших страв. Викладіть картопляну соломку у велику глибоку миску. Влийте маринад і ретельно перемішайте. Заправка повинна рівномірно розподілитися по всім шматочкам.
Викладіть картоплю на застелений пергаментним папером деко. Між шматочками залиште невелику відстань, щоб картопля не злиплася під час запікання.
Поставте деко в розігріту до 220 ° С духовку. Запікайте протягом 10 хвилин. Після закінчення зазначеного часу, переверніть картоплю з допомогою кулінарних щипців. Продовжуйте готувати ще 10 хвилин до золотистої скоринки.
Викладіть картоплю фрі на порційне блюдо. Прикрасьте свіжою зеленню. Подавайте з томатним соусом. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти