Укр
Рус
Картопля Другі страви Білоруська кухня

Картопля фрі в духовці

( 4.7143 4 57 7 оцінок)

855 - переглядів
20 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Картопля фрі в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Хрустка ароматна картопля фрі, запечена в духовці. Це не тільки дуже смачно, але і корисно, адже в її приготуванні не використовується масло.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля фрі в духовці" (на 100 грам)

  • Білки2.7 гр.
  • Жири0.1 гр.
  • Вуглеводи14.9 гр.
  • Калорії75 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготуйте маринад для картоплі. Яєчні білки влийте в глибоку миску. Всипте сіль, чорний мелений перець і паприку. Ретельно переміксуйте суміш до однорідного стану і злегка збийте вінчиком.

Крок - 1
02

Картоплю для приготування фрі вибирайте уважно. Віддавайте перевагу сортам, з високим вмістом крохмалю. Дуже добре підходять для цієї страви бульби середнього розміру з червоною шкіркою. Картопля повинна бути щільною і пружньою, без пошкоджень Бульби очистіть від шкірки і ретельно вимийте під проточною водою. Гарненько просушіть паперовими рушниками.

Крок - 2
03

Наріжте картоплю тонкими поздовжніми слайсами, потім наріжте соломкою близько 1 см. Маленькі шматочки відкладіть в сторону, для приготування інших страв. Викладіть картопляну соломку у велику глибоку миску. Влийте маринад і ретельно перемішайте. Заправка повинна рівномірно розподілитися по всім шматочкам.

Крок - 3
04

Викладіть картоплю на застелений пергаментним папером деко. Між шматочками залиште невелику відстань, щоб картопля не злиплася під час запікання.

Крок - 4
05

Поставте деко в розігріту до 220 ° С духовку. Запікайте протягом 10 хвилин. Після закінчення зазначеного часу, переверніть картоплю з допомогою кулінарних щипців. Продовжуйте готувати ще 10 хвилин до золотистої скоринки.

Крок - 5
06

Викладіть картоплю фрі на порційне блюдо. Прикрасьте свіжою зеленню. Подавайте з томатним соусом. Приємного вам апетиту!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Буріто - покроковий рецепт, фото 1 Буріто 80 5 3 з 5 - детальніше -
Азербайджанський хаш - покроковий рецепт, фото 1 Азербайджанський хаш 120 6 3 з 5 - детальніше -
Легке печиво - покроковий рецепт, фото 1 Легке печиво 45 3 2 з 5 - детальніше -
Стейк зі свинини на грилі - покроковий рецепт, фото 1 Стейк зі свинини на грилі 40 2 2 з 5 - детальніше -