Картопля фрі в домашніх умовах готується простіше, ніж багато хто думає, і при цьому виходить не гірше, ніж в «Макдоналдсі». Рецепт навчить вас, як правильно робити картоплю фрі своїми руками, щоб вона була золотистою, хрусткою і дуже смачною.
Щоб приготувати ідеальну картоплю фрі в домашніх умовах, потрібно взяти крохмалисту картоплю, яка добре розварюється, тому що вона містить менше вологи всередині. Картоплю вимийте, очистіть від шкірки і наріжте брусками завтовшки приблизно 1 см.
Картопляні бруски ретельно промийте холодною водою. Перекладіть промиту картоплю в миску і залийте холодною водою на 30 хвилин.
Через півгодини шумівкою перекладіть замочену картоплю на паперовий рушник і гарненько просушіть. Він повинен стати повністю сухим.
Розігрійте в каструлі рослинне масло для фритюру. Коли воно досягне температури 135-150 градусів, обсмажте в ньому картоплю протягом 3-5 хвилин. Зарумянювати картоплю поки не потрібно. Помішуйте бруски, щоб вони смажилися рівномірно.
Перекладіть картоплю з фритюру на паперовий рушник, щоб він ввібрав зайвий жир. Коли картопля повністю просохне, її можна відправити в морозильну камеру і заморозити до наступного разу.
Підвищіть температуру масла в каструлі до 200 градусів і порціями повторно обсмажуйте картоплю до рум'яності. На це піде 5-8 хвилин. Подвійна обжарка зробить картоплю хрусткою.
Готову картоплю фрі шумівкою виймайте з фритюру і перекладайте на паперовий рушник. Коли вона охолоне, присипте сіллю і перцем за смаком і подавайте до столу. Домашня картопля фрі відмінно поєднується з кетчупом, майонезом і всілякими вершковими соусами. Смачного!
Випадкові рецепти