Укр
Рус
Картопля Другі страви Американська кухня

Картопля фрі в домашніх умовах

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

659 - переглядів
20 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Картопля фрі в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Американська кухня, Французька кухня, Німецька кухня, Кухня Швеції

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Картопля фрі в домашніх умовах готується простіше, ніж багато хто думає, і при цьому виходить не гірше, ніж в «Макдоналдсі». Рецепт навчить вас, як правильно робити картоплю фрі своїми руками, щоб вона була золотистою, хрусткою і дуже смачною.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля фрі в домашніх умовах" (на 100 грам)

  • Білки1.2 гр.
  • Жири41.3 гр.
  • Вуглеводи9.3 гр.
  • Калорії419 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб приготувати ідеальну картоплю фрі в домашніх умовах, потрібно взяти крохмалисту картоплю, яка добре розварюється, тому що вона містить менше вологи всередині. Картоплю вимийте, очистіть від шкірки і наріжте брусками завтовшки приблизно 1 см.

Крок - 1
02

Картопляні бруски ретельно промийте холодною водою. Перекладіть промиту картоплю в миску і залийте холодною водою на 30 хвилин.

Крок - 2
03

Через півгодини шумівкою перекладіть замочену картоплю на паперовий рушник і гарненько просушіть. Він повинен стати повністю сухим.

Крок - 3
04

Розігрійте в каструлі рослинне масло для фритюру. Коли воно досягне температури 135-150 градусів, обсмажте в ньому картоплю протягом 3-5 хвилин. Зарумянювати картоплю поки не потрібно. Помішуйте бруски, щоб вони смажилися рівномірно.

Крок - 4
05

Перекладіть картоплю з фритюру на паперовий рушник, щоб він ввібрав зайвий жир. Коли картопля повністю просохне, її можна відправити в морозильну камеру і заморозити до наступного разу.

Крок - 5
06

Підвищіть температуру масла в каструлі до 200 градусів і порціями повторно обсмажуйте картоплю до рум'яності. На це піде 5-8 хвилин. Подвійна обжарка зробить картоплю хрусткою.

Крок - 6
07

Готову картоплю фрі шумівкою виймайте з фритюру і перекладайте на паперовий рушник. Коли вона охолоне, присипте сіллю і перцем за смаком і подавайте до столу. Домашня картопля фрі відмінно поєднується з кетчупом, майонезом і всілякими вершковими соусами. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Кекс з родзинками - покроковий рецепт, фото 1 Кекс з родзинками 55 3 2 з 5 - детальніше -
Вінегрет з квашеною капустою - покроковий рецепт, фото 1 Вінегрет з квашеною капустою 50 4 3 з 5 - детальніше -
Сухофрукти з медои і горіхами - покроковий рецепт, фото 1 Сухофрукти з медои і горіхами 50 1 3 з 5 - детальніше -
Ватрушка - покроковий рецепт, фото 1 Ватрушка 50 3 3 з 5 - детальніше -