Пропонуємо вашій увазі легку і смачну вегетаріанську страву - картопля, фарширована по - італійськи.
Перед приготуванням фаршированої картоплі, необхідно підготувати деякі інгредієнти. Ріпчасту цибулю і цибулю - шалот очистіть від лушпиння, сполосніть під прохолодною водою. На кухонній дошці розріжте навпіл і наріжте тонкими півкільцями.
Дістаньте морквину, очистіть її від шкірки і помийте під краном. Розріжте на кілька частин, а потім наріжте на кухонній дошці дрібними кубиками.
Помідори ретельно вимийте під краном і витріть насухо. Відріжте кінчики, обріжте м'якоть навколо серцевини. Серцевина вам не знадобиться, а ось м'якоть наріжте кубиками.
Картоплю теж необхідно ретельно помити під проточною водою, можна навіть потерти щіткою. Кінчиком ножа намалюйте овальну форму на поверхні картоплі і зробіть розріз. Ножем, звичайною ложкою або ложкою для морозива видаліть частину картоплі, зробивши поглиблення для начинки. Але не видаляйте занадто багато.
Велику сковорідку поставте на вогонь. Киньте шматочок вершкового масла і хлюпніть трохи оливкового масла. Коли сковорода розігріється, відправте в неї подрібнену ріпчасту цибулю, цибулю - шалот і моркву. Помішуючи, готуйте протягом 8 хвилин на середньому вогні.
Овочі в сковорідці приправте сіллю і чорним меленим перцем. Додайте кубики помідорів разом з дрібно нарізаними розмарином, чебрецем і базиліком. Ретельно перемішайте. Готуйте ще хвилин 5. При необхідності відрегулюйте смак овочів.
Вистеліть деко силіконовим килимком і рівномірно розподіліть по ньому сіль для запікання. Вона допоможе рівномірно розсіяти тепло і запобіжить засиханню. Зверху на сіль викладіть підготовлену картоплю. Картопляні порожнини заправте сіллю, чорним меленим перцем і невеликою кількістю оливкової олії.
Кожну картоплину рясно нафаршируйте приготовленою овочевою начинкою. Увімкніть духовку на 160 градусів і відправте запікатися близько години до повної готовності. Готову картоплю, фаршировану по - італійськи, вийміть з духовки і дайте охолонути 10 хвилин перед подачею на стіл. Змастіть картоплю оливковою олією і посипте різаною зеленню. Смачного!
Випадкові рецепти