Дізнайтеся, як зробити картоплю часточками запечену в духовці. Є певні гарніри, настільки дивовижні, що вони повністю переважають всі основні страви, і ця неймовірна картопля з лимонним перцем - один з таких рецептів.
Для запікання картоплю краще вибрати довгасту середнього розміру. Вимийте бульби під холодною водою щіткою, не очищаючи шкірку. Покладіть картоплю на обробну дошку.
Зріжте з її боків невеликі довгасті шматочки. Розріжте кожну картоплину уздовж на дві рівні частини, щоб вона готувалася рівномірно. За рахунок невеликих зрізів боковушек, картопля буде відмінно лежати і не перевертатися на деку.
Розрізану картоплю залийте холодною водою, щоб з неї вийшов крохмаль. Залиште на 10-15 хвилин. Вимочені бульби викладіть на паперовий рушник вузьким зрізом вниз. Верхню частину також промокніть серветкою.
Переверніть картоплю широким зрізом вгору. Приправте її чорним і кайенским меленим перцем, посоліть за своїм смаком.
Підготуйте форму для запікання. Краще взяти керамічну її не потрібно нічим застеляти і картопля не буде до неї прилипати. Налийте в форму оливкову олію. Розподіліть масло рівномірно по формі пензликом.
У форму для запікання покладіть картоплю приправленою стороною вниз. Трохи змастіть оливковою олією, яке залишилося на пензлику. Посипте шматочки сіллю і меленим перцем.
Поставте форму з приправленою картоплею в розігріту заздалегідь духовку до температури 205 градусів на 20 хвилин. Через 20 хвилин дістаньте картоплю. Акуратно переверніть її щипцями або лопаткою. Дайте картоплі відпочити 10 хвилин.
Тим часом налийте в стакан бульйон. Зніміть цедру з лимона і відправте її в стакан. Сюди ж видавіть лимонний сік. Перемішайте.
Полийте картоплю приготованим цитрусовим бульйоном. Покладіть між шматочками свіжі гілочки орегано. Приправте сіллю і перцем і поставте форму з картоплею знову в гарячу духовку (205 С) на 15 хвилин.
Через зазначений час вийміть картоплю. Переверніть е ще раз. І поставте знову в духовку. Запікайте, поки картопля не придбає рум'яну і хрустку скоринку.
Готову картоплю часточками запечену в духовці перекладіть на тарілку для подачі, полийте невеликою кількістю оливкової олії, присипте свіжими листочками орегано і насолоджуйтеся приємним смаком.
Випадкові рецепти