Укр
Рус
Картопля Другі страви Білоруська кухня

Картопля часточками запечена в духовці

( 4.9000 4 510 10 оцінок)
966 - переглядів
65 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Картопля часточками запечена в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Дізнайтеся, як зробити картоплю часточками запечену в духовці. Є певні гарніри, настільки дивовижні, що вони повністю переважають всі основні страви, і ця неймовірна картопля з лимонним перцем - один з таких рецептів.

Інгредієнти

  • Картопля 4 шт.
  • Оливкова олія 1/4 скл.
  • Бульйон 1 скл.
  • Цедра 2 ч.л
  • Лимон 1 шт.
  • Орегано за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений 2 щіп.
  • Кайенский перець 1 щіп.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для запікання картоплю краще вибрати довгасту середнього розміру. Вимийте бульби під холодною водою щіткою, не очищаючи шкірку. Покладіть картоплю на обробну дошку.

Крок - 1
02

Зріжте з її боків невеликі довгасті шматочки. Розріжте кожну картоплину уздовж на дві рівні частини, щоб вона готувалася рівномірно. За рахунок невеликих зрізів боковушек, картопля буде відмінно лежати і не перевертатися на деку.

Крок - 2
03

Розрізану картоплю залийте холодною водою, щоб з неї вийшов крохмаль. Залиште на 10-15 хвилин. Вимочені бульби викладіть на паперовий рушник вузьким зрізом вниз. Верхню частину також промокніть серветкою.

Крок - 3
04

Переверніть картоплю широким зрізом вгору. Приправте її чорним і кайенским меленим перцем, посоліть за своїм смаком.

Крок - 4
05

Підготуйте форму для запікання. Краще взяти керамічну її не потрібно нічим застеляти і картопля не буде до неї прилипати. Налийте в форму оливкову олію. Розподіліть масло рівномірно по формі пензликом.

Крок - 5
06

У форму для запікання покладіть картоплю приправленою стороною вниз. Трохи змастіть оливковою олією, яке залишилося на пензлику. Посипте шматочки сіллю і меленим перцем.

Крок - 6
07

Поставте форму з приправленою картоплею в розігріту заздалегідь духовку до температури 205 градусів на 20 хвилин. Через 20 хвилин дістаньте картоплю. Акуратно переверніть її щипцями або лопаткою. Дайте картоплі відпочити 10 хвилин.

Крок - 7
08

Тим часом налийте в стакан бульйон. Зніміть цедру з лимона і відправте її в стакан. Сюди ж видавіть лимонний сік. Перемішайте.

Крок - 8
09

Полийте картоплю приготованим цитрусовим бульйоном. Покладіть між шматочками свіжі гілочки орегано. Приправте сіллю і перцем і поставте форму з картоплею знову в гарячу духовку (205 С) на 15 хвилин.

Крок - 9
10

Через зазначений час вийміть картоплю. Переверніть е ще раз. І поставте знову в духовку. Запікайте, поки картопля не придбає рум'яну і хрустку скоринку.

Крок - 10
11

Готову картоплю часточками запечену в духовці перекладіть на тарілку для подачі, полийте невеликою кількістю оливкової олії, присипте свіжими листочками орегано і насолоджуйтеся приємним смаком.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Картофель по-французски - покроковий рецепт, фото 1 Картофель по-французски 50 4 3 з 5 - детальніше -
Айвовый мармелад - покроковий рецепт, фото 1 Айвовый мармелад 50 1 2 з 5 - детальніше -