Картопля по-селянськи - одна з найлегших в приготуванні, але популярних і смачних страв. Роблять її в різних країнах і за різними рецептами. Пропонуємо приготувати картоплю по-селянськи з молодої картоплі з розмарином і кропом, які вигідно відтіняють її смак. Вийде ароматно і апетитно.
Молоду картоплю вимийте і наскрібіть, щоб зняти шкірку (за бажанням її можна залишити), а потім просушіть і розріжте навпіл. Постарайтеся, щоб картопля була приблизно однакового розміру.
Зі свіжих гілочок розмарину оберіть листочки і подрібніть ножем. Нарізану картоплю викладіть на деко, рівномірно збризніть рослинним маслом і присипте подрібненим розмарином і сіллю.
Перемішайте вміст дека, щоб масло і спеції рівномірно обволокли картоплю. Після цього поверніть кожну половинку картоплі зрізом вниз і відправте в попередньо розігріту до 180-200 градусів духовку на 35-40 хвилин. Картопля повинна стати м'якою і апетитно зарум'яниться.
Кріп вимийте, обтрусіть від вологи і дрібно поріжте ножем. Запечену картоплю вийміть з духовки і перекладіть в миску. Всипте туди ж подрібнений кріп і покладіть шматочок вершкового масла.
Перемішайте вміст миски для рівномірного розподілу продуктів. Масло має повністю розійтися і покрити картоплю. Готову молоду картоплю по-селянськи розкладіть по порційних тарілках і подавайте на стіл. Страва виходить чудово смачною і ароматною і до того ж корисною, так як картопля не смажилася, а запікалася в духовці.
Випадкові рецепти