Укр
Рус
Картопля Другі страви Українська кухня

Картопля по-селянськи

( 4.9000 4 510 10 оцінок)

942 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Картопля по-селянськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня, Болгарська кухня, Білоруська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Картопля по-селянськи - одна з найлегших в приготуванні, але популярних і смачних страв. Роблять її в різних країнах і за різними рецептами. Пропонуємо приготувати картоплю по-селянськи з молодої картоплі з розмарином і кропом, які вигідно відтіняють її смак. Вийде ароматно і апетитно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля по-селянськи" (на 100 грам)

  • Білки1.8 гр.
  • Жири9.1 гр.
  • Вуглеводи14.4 гр.
  • Калорії151 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Молоду картоплю вимийте і наскрібіть, щоб зняти шкірку (за бажанням її можна залишити), а потім просушіть і розріжте навпіл. Постарайтеся, щоб картопля була приблизно однакового розміру.

Крок - 1
02

Зі свіжих гілочок розмарину оберіть листочки і подрібніть ножем. Нарізану картоплю викладіть на деко, рівномірно збризніть рослинним маслом і присипте подрібненим розмарином і сіллю.

Крок - 2
03

Перемішайте вміст дека, щоб масло і спеції рівномірно обволокли картоплю. Після цього поверніть кожну половинку картоплі зрізом вниз і відправте в попередньо розігріту до 180-200 градусів духовку на 35-40 хвилин. Картопля повинна стати м'якою і апетитно зарум'яниться.  

Крок - 3
04

Кріп вимийте, обтрусіть від вологи і дрібно поріжте ножем. Запечену картоплю вийміть з духовки і перекладіть в миску. Всипте туди ж подрібнений кріп і покладіть шматочок вершкового масла.

Крок - 4
05

Перемішайте вміст миски для рівномірного розподілу продуктів. Масло має повністю розійтися і покрити картоплю. Готову молоду картоплю по-селянськи розкладіть по порційних тарілках і подавайте на стіл. Страва виходить чудово смачною і ароматною і до того ж корисною, так як картопля не смажилася, а запікалася в духовці.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Рулет з лаваша з лососем - покроковий рецепт, фото 1 Рулет з лаваша з лососем 30 2 2 з 5 - детальніше -
Мімоза з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза з картоплею 35 4 3 з 5 - детальніше -
Карпаччо з восьминога - покроковий рецепт, фото 1 Карпаччо з восьминога 55 4 3 з 5 - детальніше -