Курку каррі так легко приготувати прямо вдома на одній сковороді з простих інгредієнтів. Ця курка з багатим і ароматним смаком може змагатися з будь-яким індійським рестораном.
Для початку обсмажте спеції на сковороді. Засипте в розпечену сковороду насіння коріандру і кмину, додайте фенхель і кускус, потім засипте також в ємність кардамон, гвоздику і трохи кориці. Обсмажте спеції на слабкому вогні приблизно 3 хв, постійно при цьому мішаючи. Викладіть обсмажені спеції на тарілку і дайте охолонути. Потім помістіть їх в блендер і подрібніть в порошок.
Далі добре вимийте і висушіть курку (можете використовувати будь-яку частину птиці), а потім помістіть м'ясо в глибоку миску. Посипте курку сіллю, приправте куркумою і меленим перцем чилі. Далі ретельно перемішайте м'ясо в спеціях і залиште промаринуватися на час.
Далі нагрійте рослинну або оливкову олію на сковороді або в сотейнику. Додайте дрібно нарізаний зелений перець чилі і листя каррі, добре перемішайте.
Тепер додайте в сковорідку попередньо очищену від лушпиння та дрібно нарізану червону цибулю і смажте на середньому вогні, постійно помішуючи близько 10 хвилин, поки вміст не стане коричневим.
Далі додайте в сковороду імбирно-часникову пасту і смажте на слабкому вогні близько 2 хвилин. Тепер покладіть в ємність, раніше замариновану курку і смажте на сильному вогні ще трохи. Продовжуйте тушкувати вміст на середньому вогні ще 4-5 хвилин, поки курячі шматочки не підрум'яняться.
Тепер додайте подрібнений порошок спецій, ретельно перемішайте все і полийте поверх м'яса трохи води.
Додайте також трохи солі за смаком і знову все добре перемішайте. Продовжуйте смажити вміст на слабкому або середньому вогні протягом 5 хвилин, поки всі спеції не покриють шматочки курки.
Потім додайте в сковороду до м'яса нарізані дрібними шматочками помідори і перемішайте. Обсмажте на середньому вогні протягом хвилини. Тепер зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте вміст під кришкою протягом 10 хвилин, поки помідори не стануть м'якими і м'ясистими.
Додайте в сковороду ще трохи води, перемішайте і варіть все під кришкою на слабкому вогні ще 10 хвилин, поки курка не стане м'якою. Каррі з куркою обов'язково сподобається вашим домочадцям.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти