Карпаччо з сьомги - одна з найлегших в приготуванні страв, але одночасно і одна з найсмачніших. Для карпаччо потрібна свіжа сьомга, яка не зазнала заморожування. Ця риба настільки досконала, що майже не потребує інших продуктів. У рецепті смак сьомги відтіняють лимон, цибуля, каперси і мікрогрін. Цього достатньо для фантастичного карпаччо, гідного увійти в меню елітних ресторанів.
Лимон ретельно вимийте (з содою), прополощіть водою і висушіть паперовими рушниками. З чистого лимона зніміть цедру, намагаючись не зачепити білу частину, яка в страві буде гірчити.
Розріжте лимон навпіл і вичавіть сік. Червону цибулю (можна замінити звичайною ріпчастою) очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками.
Нарізану цибулю пересипте в миску і залийте оливковою олією. Бажано використовувати для карпаччо оливкову олію першого холодного віджиму, так як вона сама ароматна і корисна. Поперчіть суміш за смаком і влийте лимонний сік. Перемішайте інгредієнти. Це буде маринад для риби.
Філе сьомги (найсвіжіше, яке зможете знайти) вимийте і висушіть паперовими рушниками. За допомогою гострого ножа наріжте рибу тонкими слайсами. Ріжте злегка навскіс, щоб шматочки вийшли вище.
Нарізану сьомгу акуратно перекладіть на блюдо сервіровки і полийте соусом з цибулі, оливкового масла і лимонного соку. Простежте, щоб маринад покрив шматочки з усіх боків.
Зверху викладіть мариновані каперси, лимонну цедру і мікрогрін. Подавати карпаччо з сьомги можна відразу після приготування. Риба виходить ніжною, ароматною, пікантною і приголомшливо смачною. Смачного!
Випадкові рецепти