Укр
Рус
Карпачо Закуски Італійська кухня

Карпаччо з сьомги

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

1039 - переглядів
35 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Карпаччо з сьомги - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Карпаччо з сьомги - одна з найлегших в приготуванні страв, але одночасно і одна з найсмачніших. Для карпаччо потрібна свіжа сьомга, яка не зазнала заморожування. Ця риба настільки досконала, що майже не потребує інших продуктів. У рецепті смак сьомги відтіняють лимон, цибуля, каперси і мікрогрін. Цього достатньо для фантастичного карпаччо, гідного увійти в меню елітних ресторанів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Карпаччо з сьомги" (на 100 грам)

  • Білки12.3 гр.
  • Жири17.9 гр.
  • Вуглеводи1.3 гр.
  • Калорії219 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Лимон ретельно вимийте (з содою), прополощіть водою і висушіть паперовими рушниками. З чистого лимона зніміть цедру, намагаючись не зачепити білу частину, яка в страві буде гірчити.

Крок - 1
02

Розріжте лимон навпіл і вичавіть сік. Червону цибулю (можна замінити звичайною ріпчастою) очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками.

Крок - 2
03

Нарізану цибулю пересипте в миску і залийте оливковою олією. Бажано використовувати для карпаччо оливкову олію першого холодного віджиму, так як вона сама ароматна і корисна. Поперчіть суміш за смаком і влийте лимонний сік. Перемішайте інгредієнти. Це буде маринад для риби.

Крок - 3
04

Філе сьомги (найсвіжіше, яке зможете знайти) вимийте і висушіть паперовими рушниками. За допомогою гострого ножа наріжте рибу тонкими слайсами. Ріжте злегка навскіс, щоб шматочки вийшли вище.

Крок - 4
05

Нарізану сьомгу акуратно перекладіть на блюдо сервіровки і полийте соусом з цибулі, оливкового масла і лимонного соку. Простежте, щоб маринад покрив шматочки з усіх боків.

Крок - 5
06

Зверху викладіть мариновані каперси, лимонну цедру і мікрогрін. Подавати карпаччо з сьомги можна відразу після приготування. Риба виходить ніжною, ароматною, пікантною і приголомшливо смачною. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Шурпа з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа з яловичини 65 4 3 з 5 - детальніше -
Тістечко заварне - покроковий рецепт, фото 1 Тістечко заварне 90 4 4 з 5 - детальніше -
Печиво з варенням - покроковий рецепт, фото 1 Печиво з варенням 65 4 3 з 5 - детальніше -
Запіканка з овочів в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка з овочів в духовці 80 3 3 з 5 - детальніше -