Карпаччо з тунця - відмінна закуска для застілля, свята або навіть пікніка. Приготуйте цю чудову закуску під назвою карпаччо по - венеціанські і здивуйте всіх.
Для приготування цього рецепту ми використовуємо сиру рибу. В цьому випадку придбали розморожений тунець (тому знаємо напевно, що він вже піддавався термічній обробці). Ті, хто купує свіжий тунець, обов'язково будуть охолоджувати його вдома, щоб випробувати його в умовах повної мікробіологічної безпеки: тобто тунець повинен бути залишений в морозильній камері при -30 C на 12 годин або при -18 C на 96 годин. Після цього рибу потрібно буде повільно розморожувати в холодильнику, перш ніж вживати. Отже, підготовлений тунець наріжте скибочками (як можна тонше) і викладіть красиво на блюдо.
Ретельно вимийте лимон і лайм. Потім з допомогою самої дрібної терки натріть цедру з фруктів і відіжміть сік прямо на рибу в страві.
Додайте в рибу трохи оливкового масла (делікатне). Далі посипте скибочки риби раніше підготовленою цедрою, приперчіть рожевим перцем, приправте чебрецем і заздалегідь нашаткованим фенхелем (можна використовувати свіжий кріп). Посоліть рибу сіллю за смаком. Накрийте блюдо листом поліетиленової плівки, і залиште на мацерацію, приблизно на годину.
Далі помістіть невелику сковорідку на плиту, засипте в неї насіння кунжуту і прожарьте, постійно помішуючи. Тепер видаліть тунець з мацерації і приготуйте безпосередньо саме карпаччо.
На дно тарілки покладіть попередньо вимиті і просушені листя руколи і приправте краплею оливкової олії, свіжовичавленим лимонним соком і дрібкою солі.
Потім покладіть поверх руколи карпаччо з тунця, приправте, рясно полив раніше підготовленим маринадом для риби. Прикрасьте цедрою лимона, гілочками фенхелю і скибочкою лимона, а потім подавайте негайно карпаччо по-венеціанські до столу.
Випадкові рецепти