Сьогодні в меню смачна холодна закуска з красивою назвою карпаччо. Ця страва названа в честь живописця Вітторе Карпаччо, який в своїй творчості використовував в основному червоні та білі кольори. Карпаччо являє собою тонко нарізане сире м'ясо, яке приправляють оливковою олією і лимонним соком. Традиційно карпаччо готують з яловичини, але сьогодні кулінари експериментують з рішеннями і використовують багато інших видів м'яса, а також риби. Пропонуємо рецепт карпаччо з телятини.
У традиційному варіанті використовують незаморожене м'ясо, але в більшості випадків його попередньо поміщають в морозильник, щоб потім легше різалося. Отже, вирізку загортаємо в харчову плівку і відправляємо або в холодильник на кілька годин, або в морозильну камеру, але тоді години буде досить.
Тим часом готуємо смачний соус, яким будемо приправляти м'ясо. Для цього малину поміщаємо в чашу блендера, сюди ж наливаємо оливкову олію, соус з хересу, солимо і перчимо до смаку.
Потім перебиваємо вміст в однорідну масу. У нас повинна вийти ніжна, красива, яскрава і ароматна суміш з дуже тонкою текстурою.
Тепер дістаємо з морозилки телятину, беремо найгостріший ніж і нарізаємо як можна тонше на шматочки. Якщо у вас є спеціальна слайсорізка - то це у вас вийде зовсім без труднощів.
Також нам потрібно нарізати тонкими слайсами козячий сир. Для цього можна використовувати терку, на якій є спеціальний ніж або ж скористатися овочерізкою або звичайним ножем.
Всі складові для нашої страви готові, приступаємо до презентації. Беремо тарілку і викладаємо на неї шматочки телятини. Зверху поливаємо смачним малиновим соусом, а потім додаємо козячий сир.
Тепер миємо зелену цибулю, дрібно її нарізаємо і посипаємо карпаччо. Страва виходить дуже красивою і апетитною на вигляд. А коли ви спробуєте її на смак, ця закуска назавжди залишиться у вашому меню як одна з найпростіших, але при цьому вишуканих страв. Карпаччо з телятини - це страва високого рівня, не дивлячись на простий набір продуктів і спосіб приготування.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти