Яскравий представник італійської кухні - карпаччо - страва досить проста за своєю суттю, але має неповторний смак, який цінують усі гурмани. Карпаччо відноситься до розряду холодних закусок, а по суті це тонкі слайси свіжого м'яса під соусом з оливкової олії і лимонного соку. До складу карпаччо різні кулінари додають різні інгредієнти, щоб зробити цю страву ще більш смачною і своєрідною. Давайте ж приготуємо традиційний варіант карпаччо з яловичини і перевіримо цю закуску на смак.
Головним інгредієнтом страви є, звичайно ж м'ясо, що по суті і є карпаччо. Тому ми і займемося приготуванням м'яса, в нашому випадку це яловичина. Необхідно, щоб м'ясо було свіжим і дуже якісним, тому постарайтеся, щоб це була вирізка, тобто, середня частина. Тепер м'ясо промиваємо і обсушуємо паперовими рушниками, видаляємо плівки.
Після цього підготовлений шматок яловичої вирізки обертаємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на кілька годин або ж в морозильну камеру, але там її потрібно витримати трохи менше, щоб не перемерзло.
Поки м'ясо охолоджується в морозильній камері, приготуємо тим часом сир чеддер. Для цього беремо овочерізку і з її допомогою нарізаємо тонкими слайсами сир.
Тепер дістаємо з морозилки яловичину і витягаємо з плівки. Підморожене м'ясо набагато легше ріжеться, так що нарізаємо його тонкими слайсами, чим тонше вийде, тим краще.
Ще нам для готування цієї страви обов'язково знадобиться соус для карпаччо. Для цього всього на всього з'єднуємо бальзамічний оцет і оливкову олію, добре перемішуємо в однорідну масу, досить рідку, але при цьому трохи в'язку.
Ну, а тепер, коли усе необхідне приготовлено, приступимо безпосередньо до оформлення красивої вишуканої страви. На широке блюдо для подачі викладаємо тонко нарізані шматочки яловичини так, щоб краєчок одного слайса накладався на інший, таким чином як би утворюючи луску.
Зверху на м'ясо розкидаємо зелень редиски. Ще в довільному порядку викладаємо ягоди ожини і додаємо тонкі шматочки сиру чеддер.
На завершення весь вміст поливаємо тонкою цівкою приготованого соусу, намагаючись поливати так, щоб утворювався певний фігурний рисунок. Дуже яскраве, ароматне і надзвичайно смачне карпаччо з яловичини так і проситься до застілля.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти