Укр
Рус
Мясо Закуски Єврейська кухня

Карпаччо з яловичини з руколою

( 4.8889 4 518 18 оцінок)

1521 - переглядів
45 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Карпаччо з яловичини з руколою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Єврейська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Карпаччо - це якраз той варіант, коли можна швидко і легко приготувати справжній кулінарний шедевр. Цей рецепт передбачає приготування карпаччо з яловичини з руколою. Ця оригінальна закуска прийшла до нас з італійської кухні. Являє собою тонко нарізане філе яловичини, приправлене оливковою олією. Страва дуже вишукана, незважаючи на простоту і невитіюватість в приготуванні. Її часто замовляють в дорогих ресторанах. Але приготувати такі ласощі в домашніх умовах теж зможе кожен бажаючий.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Карпаччо з яловичини з руколою" (на 100 грам)

  • Білки16.6 гр.
  • Жири17 гр.
  • Вуглеводи0.4 гр.
  • Калорії229 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Традиційний варіант італійського карпаччо - шматочки тонко нарізаного сирого м'яса. Когось може збентежити те, що доведеться вживати м'ясо сирим, хтось навіть засумнівається в правдивості рецепта, але я хочу вас заспокоїти. Таке м'ясо-відмінна закуска або холодна страва, якщо заправити його спеціальним соусом та ще додати пару інгредієнтів. Тому, нічого іншого вигадувати не потрібно, не намагайтеся попередньо м'ясо обсмажувати, коптити або в'ялити, досить вибрати хороший шматок яловичої вирізки.

Крок - 1
02

М'ясо очищаємо від плівок і сухожиль, щільно загортаємо в харчову плівку, поміщаємо в герметичний контейнер, закриваємо кришкою і відправляємо в морозильну камеру на добу. Це необхідно для того, щоб в м'ясі загинули всі мікроби і його сміливо можна було вживати без термічної обробки.

Крок - 2
03

Після витримки в морозилці м'ясо дістаємо і витримуємо при кімнатній температурі пару хвилин. Потім нарізаємо яловичину скибочками як можна тонше поперек волокон. Якщо це не зовсім легко зробити, можна скибочки м'яса помістити між двома шарами плівки харчової і легко відбити кухонним молотком.

Крок - 3
04

Отже, м'ясо нарізали, тепер викладаємо його одним шаром по колу на тарілку. Потім зверху солимо і посипаємо меленим перцем.

Крок - 4
05

Беремо спеціальне пристосування для нарізки сиру і ріжемо сир пармезан тонкою стружкою, поверх викладених скибочок м'яса.

Крок - 5
06

Після цього кидаємо зверху каперси і укладаємо промиту і обсушену руколу.

Крок - 6
07

Тепер готуємо заправку для нашої унікальної страви. Для цього з'єднуємо оливкову олію з бальзамічним оцтом і паприкою чилі і поливаємо цим соусом карпаччо.

Крок - 7
08

Ось і все, відмінна закуска карпаччо з яловичини з руколою готова, подаємо скоріше до столу, гості будуть приємно здивовані. До речі, карпаччо, яке у вас залишиться, можна зберігати в морозилці і використовувати як доповнення до бутербродів або закуску на пікнік.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Різотто з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Різотто з грибами 40 4 3 з 5 - детальніше -
Сибірські пельмені - покроковий рецепт, фото 1 Сибірські пельмені 60 5 4 з 5 - детальніше -
Мус без яєць - покроковий рецепт, фото 1 Мус без яєць 50 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Лобіо по-вірменськи - покроковий рецепт, фото 1 Лобіо по-вірменськи 70 6 3 з 5 - детальніше -
Рулетики з млинців - покроковий рецепт, фото 1 Рулетики з млинців 50 4 3 з 5 - детальніше -
Маршмеллоу на білках - покроковий рецепт, фото 1 Маршмеллоу на білках 45 3 3 з 5 - детальніше -
Кекси в формочках на сметані - покроковий рецепт, фото 1 Кекси в формочках на сметані 55 3 3 з 5 - детальніше -