Карпаччо - це якраз той варіант, коли можна швидко і легко приготувати справжній кулінарний шедевр. Цей рецепт передбачає приготування карпаччо з яловичини з руколою. Ця оригінальна закуска прийшла до нас з італійської кухні. Являє собою тонко нарізане філе яловичини, приправлене оливковою олією. Страва дуже вишукана, незважаючи на простоту і невитіюватість в приготуванні. Її часто замовляють в дорогих ресторанах. Але приготувати такі ласощі в домашніх умовах теж зможе кожен бажаючий.
Традиційний варіант італійського карпаччо - шматочки тонко нарізаного сирого м'яса. Когось може збентежити те, що доведеться вживати м'ясо сирим, хтось навіть засумнівається в правдивості рецепта, але я хочу вас заспокоїти. Таке м'ясо-відмінна закуска або холодна страва, якщо заправити його спеціальним соусом та ще додати пару інгредієнтів. Тому, нічого іншого вигадувати не потрібно, не намагайтеся попередньо м'ясо обсмажувати, коптити або в'ялити, досить вибрати хороший шматок яловичої вирізки.
М'ясо очищаємо від плівок і сухожиль, щільно загортаємо в харчову плівку, поміщаємо в герметичний контейнер, закриваємо кришкою і відправляємо в морозильну камеру на добу. Це необхідно для того, щоб в м'ясі загинули всі мікроби і його сміливо можна було вживати без термічної обробки.
Після витримки в морозилці м'ясо дістаємо і витримуємо при кімнатній температурі пару хвилин. Потім нарізаємо яловичину скибочками як можна тонше поперек волокон. Якщо це не зовсім легко зробити, можна скибочки м'яса помістити між двома шарами плівки харчової і легко відбити кухонним молотком.
Отже, м'ясо нарізали, тепер викладаємо його одним шаром по колу на тарілку. Потім зверху солимо і посипаємо меленим перцем.
Беремо спеціальне пристосування для нарізки сиру і ріжемо сир пармезан тонкою стружкою, поверх викладених скибочок м'яса.
Після цього кидаємо зверху каперси і укладаємо промиту і обсушену руколу.
Тепер готуємо заправку для нашої унікальної страви. Для цього з'єднуємо оливкову олію з бальзамічним оцтом і паприкою чилі і поливаємо цим соусом карпаччо.
Ось і все, відмінна закуска карпаччо з яловичини з руколою готова, подаємо скоріше до столу, гості будуть приємно здивовані. До речі, карпаччо, яке у вас залишиться, можна зберігати в морозилці і використовувати як доповнення до бутербродів або закуску на пікнік.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти