Укр
Рус
Мясо Закуски Італійська кухня

Карпаччо з яловичини з пармезаном

( 4.8750 4 516 16 оцінок)

1525 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Карпаччо з яловичини з пармезаном - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня, Азіатська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Більша частина населення може до цих пір дивуватися, як це вживати сире м'ясо. І це не дивно, адже багато хто не пробували таку м'ясну страву, як карпаччо, тому й не знають, що свіжу вирізку яловичини не тільки можна, але навіть потрібно іноді вживати. Традиційною холодною італійською закускою м'ясне карпаччо захоплюються багато гурманів. Тому я хочу поділитися з вами досить простим рецептом карпаччо з яловичини з пармезаном, за яким ви легко зможете приготувати таку страву в домашніх умовах.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Карпаччо з яловичини з пармезаном" (на 100 грам)

  • Білки11.3 гр.
  • Жири7 гр.
  • Вуглеводи18.9 гр.
  • Калорії191 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для того, щоб вам вдалося приготувати відмінну якісну страву, доведеться відшукати найсвіжішу, ніжну яловичину, і тоді вона буде просто танути в роті. І хоч карпаччо з яловичини - страва ресторанна, подається як найкраща холодна закуска, при бажанні, і наявності хорошого шматка м'яса, ви обов'язково спробуйте здивувати найвибагливішого гурмана. Так, як ця страва, в принципі, складається з шматочків тонко нарізаного м'яса, власне, їм ми і займемося. Кращу філейну частину яловичої вирізки добре миємо й просушуємо паперовими рушниками.

Крок - 1
02

Ретельно обстежуємо м'ясо і обрізаємо всі непотрібні плівки і прожилки (якщо вони є, звичайно). Після цього шматок яловичини загортаємо в харчову плівку. Відправляємо загорнуте в плівку м'ясо в морозилку на 2 години, щоб заморозилося і легко нарізалося.

Крок - 2
03

Для подачі страви нам обов'язково знадобляться тости або грінки з хліба. Тому, беремо хліб, краще сільський, нарізаємо скибочками приблизно близько сантиметра завтовшки і викладаємо в сковорідку з антипригарним дном.

Крок - 3
04

Масло не наливаємо, а підсмажуємо грінки до рум'яної скоринки з одного боку, а потім перевертаємо на інший бік і знімаємо сковорідку з плити.

Крок - 4
05

Тепер дістаємо заморожену яловичу вирізку, знімаємо плівку і нарізаємо тонкими слайсами. Звичайно, це в ідеалі добре робити за допомогою слайсера, тоді скибочки м'яса будуть ідеально тонкими і рівномірними. Але якщо такого пристосування у вас немає, можна скористатися гострим ножем. В красиве блюдо викладаємо нарізані слайси яловичини по всьому периметру посудини, поки не закриється вся поверхня.

Крок - 5
06

Після цього видавлюємо сік половини лимона і скроплюємо ним м'ясо, зовсім трохи поливаємо оливковою олією. Потім м'ясо солимо, посипаємо перцем і додаємо каперси.

Крок - 6
07

Сир пармезан тремо на тертці і посипаємо їм нашу страву. Потім в центрі страви гіркою викладаємо рукколу і додаємо скибочки підсмаженого хліба.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Лечо - покроковий рецепт, фото 1 Лечо 40 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Домашня ковбаса із яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Домашня ковбаса із яловичини 130 6 3 з 5 - детальніше -
Воловани з куркою і грибами - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з куркою і грибами 65 3 3 з 5 - детальніше -
Класичний рецепт хліба - покроковий рецепт, фото 1 Класичний рецепт хліба 70 1 2 з 5 - детальніше -
?>