Більша частина населення може до цих пір дивуватися, як це вживати сире м'ясо. І це не дивно, адже багато хто не пробували таку м'ясну страву, як карпаччо, тому й не знають, що свіжу вирізку яловичини не тільки можна, але навіть потрібно іноді вживати. Традиційною холодною італійською закускою м'ясне карпаччо захоплюються багато гурманів. Тому я хочу поділитися з вами досить простим рецептом карпаччо з яловичини з пармезаном, за яким ви легко зможете приготувати таку страву в домашніх умовах.
Для того, щоб вам вдалося приготувати відмінну якісну страву, доведеться відшукати найсвіжішу, ніжну яловичину, і тоді вона буде просто танути в роті. І хоч карпаччо з яловичини - страва ресторанна, подається як найкраща холодна закуска, при бажанні, і наявності хорошого шматка м'яса, ви обов'язково спробуйте здивувати найвибагливішого гурмана. Так, як ця страва, в принципі, складається з шматочків тонко нарізаного м'яса, власне, їм ми і займемося. Кращу філейну частину яловичої вирізки добре миємо й просушуємо паперовими рушниками.
Ретельно обстежуємо м'ясо і обрізаємо всі непотрібні плівки і прожилки (якщо вони є, звичайно). Після цього шматок яловичини загортаємо в харчову плівку. Відправляємо загорнуте в плівку м'ясо в морозилку на 2 години, щоб заморозилося і легко нарізалося.
Для подачі страви нам обов'язково знадобляться тости або грінки з хліба. Тому, беремо хліб, краще сільський, нарізаємо скибочками приблизно близько сантиметра завтовшки і викладаємо в сковорідку з антипригарним дном.
Масло не наливаємо, а підсмажуємо грінки до рум'яної скоринки з одного боку, а потім перевертаємо на інший бік і знімаємо сковорідку з плити.
Тепер дістаємо заморожену яловичу вирізку, знімаємо плівку і нарізаємо тонкими слайсами. Звичайно, це в ідеалі добре робити за допомогою слайсера, тоді скибочки м'яса будуть ідеально тонкими і рівномірними. Але якщо такого пристосування у вас немає, можна скористатися гострим ножем. В красиве блюдо викладаємо нарізані слайси яловичини по всьому периметру посудини, поки не закриється вся поверхня.
Після цього видавлюємо сік половини лимона і скроплюємо ним м'ясо, зовсім трохи поливаємо оливковою олією. Потім м'ясо солимо, посипаємо перцем і додаємо каперси.
Сир пармезан тремо на тертці і посипаємо їм нашу страву. Потім в центрі страви гіркою викладаємо рукколу і додаємо скибочки підсмаженого хліба.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти