Укр
Рус
Карпачо Закуски Англійська кухня

Карпаччо з восьминога

( 4.8421 4 519 19 оцінок)

2248 - переглядів
55 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Карпаччо з восьминога - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Англійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Карпаччо з осмінога - незвичайна закуска, що має ніжну текстуру і вишуканий смак і дуже часто внесена до основного меню ресторанів. Карпаччо не обов'язково подається в якості закуски, може бути і як основна страва.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Карпаччо з восьминога" (на 100 грам)

  • Білки12.3 гр.
  • Жири5.8 гр.
  • Вуглеводи3.3 гр.
  • Калорії117 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Зараз ми приготуємо дуже оригінальну страву з восьминога. Цей морепродукт цілком доступний, його можна придбати в будь-якому супермаркеті. Отже, візьмемо восьминога, якщо заморожений попередньо його розморозимо, і добре промиємо його і очистимо.

Крок - 1
02

Опустимо в каструлю з водою. Ми будемо його варити з прянощами і овочами.

Крок - 2
03

Потім очищаємо цибулю. Сюди підійде звичайна ріпчаста цибуля. Миємо й нарізаємо кубиками. Додаємо в наш бульйон.

Крок - 3
04

Моркву миємо очищаємо від шкірки, нарізаємо великими кубиками. Висипаємо в каструлю до нашого восьминога.

Крок - 4
05

Туди ж піде зелень петрушки і держак селери. Їх миєму проточною водою, даємо стекти і нарізаємо. Вони додадуть неповторний аромат нашому бульйону.

Крок - 5
06

І завершальними йдуть спеції - сіль, перець чорним горошком і лавровий лист. Вони облагородять наш бульйон. Накриваємо кришкою і варимо до готовності.

Крок - 6
07

Коли восьминіг відвариться, дістаємо його і охолоджуємо. Тримати його довго в бульйоні не потрібно, інакше він як губка вбере багато води. Викладаємо на обробну дошку. Акуратно витягуємо ножем дзьоб, попередньо видавивши його руками. Далі обробляємо його гострим ножем, окремо відрізаючи щупальця, а голову розрізаючи навпіл.

Крок - 7
08

Дістаємо харчову плівку і відриваємо її, щоб вийшов прямокутник в два шара. Викладаємо на неї нашого розділеного восьминога. Звертаємо рулетиком і закручуємо края. Кладемо на 24 години в морозилку.

Крок - 8
09

Через добу дістаємо восьминога і знімаємо плівку. Гострим ножем нарізаємо кільцями.

Крок - 9
10

Готуємо соус. Беремо лайм, розрізаємо навпіл і видавлюємо сік в миску. Додаємо сіль і вливаємо цівкою оливкову олію. Все добре розмішуємо. Соус готовий.

Крок - 10
11

Наступним нашим кроком буде формування нашого карпаччо з восьминога. Беремо довгу тарілку і викладаємо кільця восьминога уздовж. Рясно поливаємо його приготованим соусом. Прикрашаємо листочками свіжої м'яти.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Мигдальне печиво за ДСТУ - покроковий рецепт, фото 1 Мигдальне печиво за ДСТУ 50 3 3 з 5 - детальніше -
Солянка - покроковий рецепт, фото 1 Солянка 80 6 3 з 5 - детальніше -
Куліч краффін - покроковий рецепт, фото 1 Куліч краффін 115 1 3 з 5 - детальніше -
Смажена свиняча печінка - покроковий рецепт, фото 1 Смажена свиняча печінка 35 2 3 з 5 - детальніше -