Карпаччо з осмінога - незвичайна закуска, що має ніжну текстуру і вишуканий смак і дуже часто внесена до основного меню ресторанів. Карпаччо не обов'язково подається в якості закуски, може бути і як основна страва.
Зараз ми приготуємо дуже оригінальну страву з восьминога. Цей морепродукт цілком доступний, його можна придбати в будь-якому супермаркеті. Отже, візьмемо восьминога, якщо заморожений попередньо його розморозимо, і добре промиємо його і очистимо.
Опустимо в каструлю з водою. Ми будемо його варити з прянощами і овочами.
Потім очищаємо цибулю. Сюди підійде звичайна ріпчаста цибуля. Миємо й нарізаємо кубиками. Додаємо в наш бульйон.
Моркву миємо очищаємо від шкірки, нарізаємо великими кубиками. Висипаємо в каструлю до нашого восьминога.
Туди ж піде зелень петрушки і держак селери. Їх миєму проточною водою, даємо стекти і нарізаємо. Вони додадуть неповторний аромат нашому бульйону.
І завершальними йдуть спеції - сіль, перець чорним горошком і лавровий лист. Вони облагородять наш бульйон. Накриваємо кришкою і варимо до готовності.
Коли восьминіг відвариться, дістаємо його і охолоджуємо. Тримати його довго в бульйоні не потрібно, інакше він як губка вбере багато води. Викладаємо на обробну дошку. Акуратно витягуємо ножем дзьоб, попередньо видавивши його руками. Далі обробляємо його гострим ножем, окремо відрізаючи щупальця, а голову розрізаючи навпіл.
Дістаємо харчову плівку і відриваємо її, щоб вийшов прямокутник в два шара. Викладаємо на неї нашого розділеного восьминога. Звертаємо рулетиком і закручуємо края. Кладемо на 24 години в морозилку.
Через добу дістаємо восьминога і знімаємо плівку. Гострим ножем нарізаємо кільцями.
Готуємо соус. Беремо лайм, розрізаємо навпіл і видавлюємо сік в миску. Додаємо сіль і вливаємо цівкою оливкову олію. Все добре розмішуємо. Соус готовий.
Наступним нашим кроком буде формування нашого карпаччо з восьминога. Беремо довгу тарілку і викладаємо кільця восьминога уздовж. Рясно поливаємо його приготованим соусом. Прикрашаємо листочками свіжої м'яти.
Випадкові рецепти