Укр
Рус
Карпачо Закуски Російська кухня

Карпаччо з тигрових креветок

( 4.8571 4 521 21 оцінка)

2396 - переглядів
35 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Карпаччо з тигрових креветок - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Карпаччо - це дуже відома закуска, яка прийшла до нас з Італії. У первозданному вигляді вона представляла собою шматочки тонко нарізаного сирого м'яса, политі оливковою олією і приправлені спеціями. Але з часом варіацій цієї страви ставало настільки багато, що в сучасній інтерпретації назва карпаччо застосовується до страв з різних продуктів, крім м'яса: гриби, овочі, фрукти, риба.Не стали винятком і морепродукти, особливо такі делікатеси, як тигрові креветки. Готуйте карпаччо з тигрових креветок і дивуйте гостей стравою ресторанного рівня, приготованою самостійно в домашніх умовах.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Карпаччо з тигрових креветок" (на 100 грам)

  • Білки13.1 гр.
  • Жири16.7 гр.
  • Вуглеводи2.6 гр.
  • Калорії220 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку, звичайно ж, потрібно зайнятися креветками. Тигрові або як їх ще називають королівські креветки - продукт досить дорогий, високо цінується в кулінарії. Звичайно, для такої страви, як карпаччо, краще використовувати свіжі креветки, але їх, на жаль, не зовсім легко дістати. Тому часто замінюють замороженими. В цьому випадку їх потрібно розморозити природним способом без опускання в воду або використання мікрохвильовки.

Крок - 1
02

Але якщо все ж вам вдалося добути свіжі тигрові креветки, то спочатку їх потрібно як слід помити, а потім відварити вже в киплячій і злегка підсоленій воді секунд тридцять.

Крок - 2
03

Слід пам'ятати, що тигрові креветки - продукт настільки ніжний і смачний сам по собі, що його категорично не можна переварювати, інакше втратиться смак. Відварені креветки дістаємо з каструлі і даємо трохи охолонути, а потім необхідно зняти панцир.

Крок - 3
04

Тепер ці панцири кидаємо на сковорідку з рослинним маслом і обсмажуємо буквально хвилинку.

Крок - 4
05

Потім поміщаємо їх в друшляк або на сито і тиснемо дерев'яним товкачем. Таким чином, отримуємо певну суміш, так званий креветковий соус.

Крок - 5
06

З очищених від панцира креветок потрібно також отримати шлунки, щоб вони мали більш апетитний вигляд.

Крок - 6
07

Після цих приготувань застеляємо обробну дошку пергаментним папером, змащуємо її оливковою олією і викладаємо креветки.

Крок - 7
08

Тепер накриваємо їх цим папером і злегка відбиваємо качалкою. У нас повинні вийти тонкі слайси, які ми посипаємо сіллю і меленим білим перцем.

Крок - 8
09

Далі в окремій ємності змішуємо креветковий соус, гірчицю, оливкову олію і мелений імбир, щоб вийшла однорідна маса гарного кольору, до того ж дуже ароматна.

Крок - 9
10

Фінальний етап приготування карпаччо полягає в тому, що слайси ми викладаємо на тарілку і поливаємо приготованим соусом.

Крок - 10
11

Також зверху посипаємо подрібненою зеленою цибулею. Карпаччо з тигрових креветок готове красуватися на столі і привертати увагу гостей своїм пікантним видом і таким же відмінним смаком.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Юшка з рибної голови - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з рибної голови 55 6 2 з 5 - детальніше -
Гнізда з макаронів з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Гнізда з макаронів з фаршем 40 4 3 з 5 - детальніше -
Хачапурі з картоплею і сиром - покроковий рецепт, фото 1 Хачапурі з картоплею і сиром 95 3 3 з 5 - детальніше -