Карпаччо - це дуже відома закуска, яка прийшла до нас з Італії. У первозданному вигляді вона представляла собою шматочки тонко нарізаного сирого м'яса, политі оливковою олією і приправлені спеціями. Але з часом варіацій цієї страви ставало настільки багато, що в сучасній інтерпретації назва карпаччо застосовується до страв з різних продуктів, крім м'яса: гриби, овочі, фрукти, риба.Не стали винятком і морепродукти, особливо такі делікатеси, як тигрові креветки. Готуйте карпаччо з тигрових креветок і дивуйте гостей стравою ресторанного рівня, приготованою самостійно в домашніх умовах.
Для початку, звичайно ж, потрібно зайнятися креветками. Тигрові або як їх ще називають королівські креветки - продукт досить дорогий, високо цінується в кулінарії. Звичайно, для такої страви, як карпаччо, краще використовувати свіжі креветки, але їх, на жаль, не зовсім легко дістати. Тому часто замінюють замороженими. В цьому випадку їх потрібно розморозити природним способом без опускання в воду або використання мікрохвильовки.
Але якщо все ж вам вдалося добути свіжі тигрові креветки, то спочатку їх потрібно як слід помити, а потім відварити вже в киплячій і злегка підсоленій воді секунд тридцять.
Слід пам'ятати, що тигрові креветки - продукт настільки ніжний і смачний сам по собі, що його категорично не можна переварювати, інакше втратиться смак. Відварені креветки дістаємо з каструлі і даємо трохи охолонути, а потім необхідно зняти панцир.
Тепер ці панцири кидаємо на сковорідку з рослинним маслом і обсмажуємо буквально хвилинку.
Потім поміщаємо їх в друшляк або на сито і тиснемо дерев'яним товкачем. Таким чином, отримуємо певну суміш, так званий креветковий соус.
З очищених від панцира креветок потрібно також отримати шлунки, щоб вони мали більш апетитний вигляд.
Після цих приготувань застеляємо обробну дошку пергаментним папером, змащуємо її оливковою олією і викладаємо креветки.
Тепер накриваємо їх цим папером і злегка відбиваємо качалкою. У нас повинні вийти тонкі слайси, які ми посипаємо сіллю і меленим білим перцем.
Далі в окремій ємності змішуємо креветковий соус, гірчицю, оливкову олію і мелений імбир, щоб вийшла однорідна маса гарного кольору, до того ж дуже ароматна.
Фінальний етап приготування карпаччо полягає в тому, що слайси ми викладаємо на тарілку і поливаємо приготованим соусом.
Також зверху посипаємо подрібненою зеленою цибулею. Карпаччо з тигрових креветок готове красуватися на столі і привертати увагу гостей своїм пікантним видом і таким же відмінним смаком.
Випадкові рецепти