Укр
Рус
Карпачо Закуски Російська кухня

Карпаччо з помідорів з сиром

( 5.0000 5 512 12 оцінок)

2036 - переглядів
30 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Карпаччо з помідорів з сиром - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Така страва, як карпаччо, традиційно представляє собою сире м'ясо, тонко нарізане і заправлене всілякими спеціями. Звичайно ж, ні для кого не секрет, що винайдено воно було італійським кулінаром. Але сучасні шеф-кухарі застосовують назву цієї закуски абсолютно в інших варіантах страв, в яких присутність м'яса не обов'язково. Я можу вам теж запропонувати один з варіантів карпаччо з помідорами і сиром. Така ароматна закуска обов'язково прикрасить будь-яке застілля, та й сімейна вечеря зробить незвично яскравим і незвичайним.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Карпаччо з помідорів з сиром" (на 100 грам)

  • Білки5.4 гр.
  • Жири9.7 гр.
  • Вуглеводи3.7 гр.
  • Калорії122 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, приступимо до приготування нашого карпаччо. Для початку, виберемо помідори. Щоб наша страва виглядала гарно і святково, візьмемо томати різнокольорові: зелений, жовтий, помаранчевий і червоний. Благо зараз вибір на будь-який смак. Помідори повинні бути твердих сортов.Томати миємо і гострим ножем вирізаємо в них плодоніжки.

Крок - 1
02

Далі ножем для чищення овочів акуратно очищаємо помідори, знімаючи тонким шаром шкірку. Ось для чого томати краще тверді.

Крок - 2
03

Наступне, що ми зробимо, це гострим ножем наріжемо помідори кільцями. Товщина пластин повинна бути невелика і приблизно однакова.

Крок - 3
04

Ну а тепер, власне, приступаємо до формування нашої страви, тому-як відомо, що карпаччо подається холодним. Беремо велику плоску тарілку, круглу форму для формування салату і тепер по черзі вздовж бортів форми викладаємо наші томати, чергуючи кольори.

Крок - 4
05

Акуратно прибираємо форму, повинен утворитися ідеальний круг. Якщо спеціальної форми немає, викладіть помідори вручну. Наші гарно викладені помідори рясно поливаємо оливковою олією. Масло краще брати холодного віджиму, воно більш підходяще для салатів.

Крок - 5
06

  Далі беремо запашний зелений базилік, так як страва середземноморська, без цієї зелені нам не обійтися. Базилік миємо проточною водою і обсушуємо. Потім викладаємо на дошку і нарізаємо тонкою соломкою.

Крок - 6
07

Тепер посипаємо нашаткованою зеленню викладені томати і рясно присолюємо.

Крок - 7
08

І справжньою родзинкою нашої страви є сир моцарелла. Шарик сиру розрізаємо вздовж на дві частини і викладаємо в центр страви. Трохи присолюємо і перчимо чорним меленим перцем.

Крок - 8
09

Отже, наше карпаччо з помідорів з сиром моцарелла готове. І хоч страва займе трохи вашого часу для приготування, але все ж шматочок сонячної Італії воно принесе в ваш будинок. Насолоджуйтесь цієї легкою і неймовірно смачною закускою і дивуйте рідних і близьких.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Перлова каша - покроковий рецепт, фото 1 Перлова каша 20 5 2 з 5 - детальніше -
Тісто для Лазаньї - покроковий рецепт, фото 1 Тісто для Лазаньї 40 1 3 з 5 - детальніше -
Котлети зі свинячого фаршу - покроковий рецепт, фото 1 Котлети зі свинячого фаршу 40 4 3 з 5 - детальніше -
?>