Укр
Рус
Риба Закуски Середземноморська кухня

Карпаччо з лосося

( 4.8800 4 525 25 оцінок)

2587 - переглядів
60 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Карпаччо з лосося - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Середземноморська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

опис

Для любителів оригінальних страв, які залучають своїм виглядом і незвичайним смаком, відмінно підійде італійська закуска карпаччо. Тонко нарізані шматочки свіжого м'яса зі спеціальним соусом не залишають байдужими багатьох гурманів. Але карпаччо - це страва не тільки з м'яса. Все частіше зустрічаємо її варіанти з риби, морепродуктів, овочів і фруктів і навіть грибів. Кожен з цих рецептів по-своєму вдалий і має своїх шанувальників. Пропонуємо вам скористатися рецептом приготування карпаччо з лосося.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Карпаччо з лосося" (на 100 грам)

  • Білки6.3 гр.
  • Жири14.7 гр.
  • Вуглеводи4.8 гр.
  • Калорії183 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Як правило, для цієї страви рекомендують використовувати не морожені продукти, але в свіжому вигляді лососеву рибу дістати не зовсім доступно. Але не варто засмучуватися, адже ми можемо приготувати карпаччо з копченого або солоного лосося. Повірте, результат все одно залишається відмінним.

Крок - 1
02

Отже, для початку приготуємо соус. Для цього миємо лимон, розрізаємо навпіл і видавлюємо в окрему ємність сік. Потім чистимо невелику цибулину від лушпиння, миємо її і нарізаємо маленькими шматочками. Намагаємося нарізати її якомога дрібніше.

Крок - 2
03

Після цього кидаємо цибулю в ємність з лимонним соком, сюди ж додаємо сіль, чорний мелений перець, також кидаємо коричневий цукор і наливаємо оливкову олію. Тепер всі ці інгредієнти добре перемішуємо.

Крок - 3
04

Далі миємо редис, після чого нарізаємо його тоненькими кружальцями. Знову ж намагаємося зробити їх якомога тонше. Нарізаний редис заливаємо водою з оцтом, щоб трохи замаринувати.

Крок - 4
05

Наступним нарізаємо лосось. Скибочки робимо тоненькі, акуратно нарізаючи гострим ножем філе. Тепер беремо тарілку, на якій будемо подавати нашу страву, і красиво викладаємо на неї шматочки лосося.

Крок - 5
06

Зверху поливаємо рибу приготовленим раніше соусом, а потім трохи посипаємо зеленню кропу.

Крок - 6
07

Після цього гарненько промиваємо рукколу, перемішуємо її з редискою і оливковою олією і викладаємо цей салатик поруч з лососем.

Крок - 7
08

Також вдало виглядає карпаччо з лосося з додаванням авокадо. Для цього чистимо цей плід від шкірки, виймаємо кісточку і ріжемо авокадо на шматочки.

Крок - 8
09

Також ріжемо кубиками лосось, а потім з'єднуємо їх разом в окремій ємності. Сюди ж кидаємо рукколу, редис, також можна додати каперси, солимо, перчимо, заправляємо все соусом і ретельно перемішуємо.

Крок - 9
10

А подавати можна, використавши спеціальну форму для салатів. Такий спосіб також дуже вдалий і має неймовірний смак. Як бачите, карпаччо з лосося - страва дуже оригінальна і вишукана, тому сміливо готуйте її на будь-які застілля і радуйте гостей хорошими закусками.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Італійська нуга - покроковий рецепт, фото 1 Італійська нуга 50 4 3 з 5 - детальніше -
Тірамісу (і маскарпоне) - покроковий рецепт, фото 1 Тірамісу (і маскарпоне) 50 3 3 з 5 - детальніше -