Для любителів оригінальних страв, які залучають своїм виглядом і незвичайним смаком, відмінно підійде італійська закуска карпаччо. Тонко нарізані шматочки свіжого м'яса зі спеціальним соусом не залишають байдужими багатьох гурманів. Але карпаччо - це страва не тільки з м'яса. Все частіше зустрічаємо її варіанти з риби, морепродуктів, овочів і фруктів і навіть грибів. Кожен з цих рецептів по-своєму вдалий і має своїх шанувальників. Пропонуємо вам скористатися рецептом приготування карпаччо з лосося.
Як правило, для цієї страви рекомендують використовувати не морожені продукти, але в свіжому вигляді лососеву рибу дістати не зовсім доступно. Але не варто засмучуватися, адже ми можемо приготувати карпаччо з копченого або солоного лосося. Повірте, результат все одно залишається відмінним.
Отже, для початку приготуємо соус. Для цього миємо лимон, розрізаємо навпіл і видавлюємо в окрему ємність сік. Потім чистимо невелику цибулину від лушпиння, миємо її і нарізаємо маленькими шматочками. Намагаємося нарізати її якомога дрібніше.
Після цього кидаємо цибулю в ємність з лимонним соком, сюди ж додаємо сіль, чорний мелений перець, також кидаємо коричневий цукор і наливаємо оливкову олію. Тепер всі ці інгредієнти добре перемішуємо.
Далі миємо редис, після чого нарізаємо його тоненькими кружальцями. Знову ж намагаємося зробити їх якомога тонше. Нарізаний редис заливаємо водою з оцтом, щоб трохи замаринувати.
Наступним нарізаємо лосось. Скибочки робимо тоненькі, акуратно нарізаючи гострим ножем філе. Тепер беремо тарілку, на якій будемо подавати нашу страву, і красиво викладаємо на неї шматочки лосося.
Зверху поливаємо рибу приготовленим раніше соусом, а потім трохи посипаємо зеленню кропу.
Після цього гарненько промиваємо рукколу, перемішуємо її з редискою і оливковою олією і викладаємо цей салатик поруч з лососем.
Також вдало виглядає карпаччо з лосося з додаванням авокадо. Для цього чистимо цей плід від шкірки, виймаємо кісточку і ріжемо авокадо на шматочки.
Також ріжемо кубиками лосось, а потім з'єднуємо їх разом в окремій ємності. Сюди ж кидаємо рукколу, редис, також можна додати каперси, солимо, перчимо, заправляємо все соусом і ретельно перемішуємо.
А подавати можна, використавши спеціальну форму для салатів. Такий спосіб також дуже вдалий і має неймовірний смак. Як бачите, карпаччо з лосося - страва дуже оригінальна і вишукана, тому сміливо готуйте її на будь-які застілля і радуйте гостей хорошими закусками.
Випадкові рецепти