Карпаччо з курки - різновид рецепта знаменитої традиційної страви Італії. Холодну закуску часто подають у вигляді нарізаного слайсами інгредієнта, приправленого різними спеціями з доповненням інших продуктів.
Куряче філе вибирайте завжди свіже. Ні в якому разі не беріть заморожене, як правило, навіть після розморожування, воно дає багато води. Куряче філе сполосніть під проточною водою. Промокніть паперовим рушником зайву вологу. Якщо філе зі шкірою, зніміть її, зріжте непотрібні жилки і хрящики. Філе повинно вийти красивої і рівної форми. Наріжте тонкими скибочками.
Поставте на плиту сковорідку. Налийте оливкову олію і розігрійте її на невеликому вогні. Коли олія нагріється, викладіть в неї нарізані скибочки курячого філе. Зверху присоліть і приправте чорним меленим перцем за смаком.
Коли м'ясо почне трохи біліти, переверніть шматочки і підсмажте ще кілька секунд. Потім зніміть і перекладіть на паперовий рушник, щоб вбрався жир.
Тепер займіться шпинатом, його потрібно пробланширувати- цей спосіб додасть листю шпинату більше аромату, колір стане більш насиченим і пом'якшиться їх текстура. Шпинат добре промийте під проточною водою і промокніть.
Налийте в каструлю багато води і закип'ятіть. Опустіть листя шпинату в окріп і відварюйте близько 30 секунд. Поки листочки не поміняють колір і не стануть яскраво-зеленого кольору.
Також приготуйте ще одну глибоку ємність. Налийте в неї холодної води і покладіть лід. Відварений шпинат вийміть щипцями, або іншим зручним для вас способом з окропу і відразу ж перекладіть в холодну воду з льодом і залиште на кілька хвилин. Холодна вода зупинить подальший процес приготування листя і таким чином збереже їх текстуру. Вийміть з води листя шпинату і просушіть на паперовому рушнику.
Для подачі карпаччо з куркою візьміть тарілку на свій розсуд. Викладіть по центру смугою листя шпинату. На шпинат покладіть шматочки курки. Для декору можете додати листя руколи, трошки підсмаженого арахісу і кілька шматочків сиру пармезан. Полийте лимонним соусом. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти