Сьогодні готуємо відому італійську закуску з поетичною назвою карпаччо. У традиційному варіанті це тонко нарізані слайси сирого м'яса, приправлені оливковою олією і спеціями. Але сьогодні під цією назвою готують таким же способом страви з риби, грибів, а також фруктів і овочів. Пропонуємо зупинити свій вибір на рецепті приготування карпаччо з буряка. Це дуже корисний продукт, страва підійде для тих, хто сидить на дієті, хто поститься або просто любителів здорового харчування.
Насамперед приготуємо буряк. Існують різні варіанти його приготування для цієї страви, але ми зупинимося на запіканні, в такому вигляді буряк буде більш підходящим для карпаччо. І, що ще важливо, буряк краще вибирати дрібний, він швидше готується і має кращі смакові якості. Для цього миємо буряк, відрізаємо хвостики і очищаємо від шкірки.
Потім загортаємо кожен плід в фольгу і відправляємо на деку в розігріту до 180 градусів духовку запікатися приблизно на годину.
За цей час овочі повинні приготуватися аль-денте, саме це нам і потрібно для карпаччо. По закінченню цього часу дістаємо буряк з духовки, знімаємо фольгу і залишаємо повністю охолонути.
Після цього нарізаємо буряк тоненькими кільцями. Робимо це акуратно, щоб слайси вийшли якомога тонше. Для цього нам звичайно ж потрібен великий гострий ніж або спеціальна овочерізка.
Нарізані кільця буряка красиво викладаємо на тарілку, в якій будемо подавати нашу страву. Викладаємо буряк по колу, трохи внахлест кожен наступний шматочок, таким чином спорудивши не просто страву, а цілий художній шедевр.
Тепер наріжемо сир фета невеликими скибочками і викладемо зверху на буряк.
Все це поливаємо оливковою олією, а потім бальзамічним оцтом.
В кінці можна прикрасити листочками свіжого базиліка або будь-якою іншою зеленню, яку ви любите або яка є в наявності.
Що стосується солі, то використовуйте її на власний смак, але це зовсім не обов'язково, так як за рахунок сиру фети страва і так виходить досить яскравою на смак. Загалом то карпаччо з буряка готове. Тепер подавайте його до столу, нехай усі насолодяться цією простою, але ситною і корисною стравою.
Випадкові рецепти