Укр
Рус
Карпачо Закуски Російська кухня

Карпаччо з буряка

( 4.7826 3 523 23 оцінки)

2654 - переглядів
30 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Карпаччо з буряка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Сьогодні готуємо відому італійську закуску з поетичною назвою карпаччо. У традиційному варіанті це тонко нарізані слайси сирого м'яса, приправлені оливковою олією і спеціями. Але сьогодні під цією назвою готують таким же способом страви з риби, грибів, а також фруктів і овочів. Пропонуємо зупинити свій вибір на рецепті приготування карпаччо з буряка. Це дуже корисний продукт, страва підійде для тих, хто сидить на дієті, хто поститься або просто любителів здорового харчування.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Карпаччо з буряка" (на 100 грам)

  • Білки8.5 гр.
  • Жири20.9 гр.
  • Вуглеводи3.8 гр.
  • Калорії244 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Насамперед приготуємо буряк. Існують різні варіанти його приготування для цієї страви, але ми зупинимося на запіканні, в такому вигляді буряк буде більш підходящим для карпаччо. І, що ще важливо, буряк краще вибирати дрібний, він швидше готується і має кращі смакові якості. Для цього миємо буряк, відрізаємо хвостики і очищаємо від шкірки.

Крок - 1
02

Потім загортаємо кожен плід в фольгу і відправляємо на деку в розігріту до 180 градусів духовку запікатися приблизно на годину.

Крок - 2
03

За цей час овочі повинні приготуватися аль-денте, саме це нам і потрібно для карпаччо. По закінченню цього часу дістаємо буряк з духовки, знімаємо фольгу і залишаємо повністю охолонути.

Крок - 3
04

Після цього нарізаємо буряк тоненькими кільцями. Робимо це акуратно, щоб слайси вийшли якомога тонше. Для цього нам звичайно ж потрібен великий гострий ніж або спеціальна овочерізка.

Крок - 4
05

Нарізані кільця буряка красиво викладаємо на тарілку, в якій будемо подавати нашу страву. Викладаємо буряк по колу, трохи внахлест кожен наступний шматочок, таким чином спорудивши не просто страву, а цілий художній шедевр.

Крок - 5
06

Тепер наріжемо сир фета невеликими скибочками і викладемо зверху на буряк.

Крок - 6
07

Все це поливаємо оливковою олією, а потім бальзамічним оцтом.

Крок - 7
08

В кінці можна прикрасити листочками свіжого базиліка або будь-якою іншою зеленню, яку ви любите або яка є в наявності.

Крок - 8
09

Що стосується солі, то використовуйте її на власний смак, але це зовсім не обов'язково, так як за рахунок сиру фети страва і так виходить досить яскравою на смак. Загалом то карпаччо з буряка готове. Тепер подавайте його до столу, нехай усі насолодяться цією простою, але ситною і корисною стравою.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пюре - покроковий рецепт, фото 1 Пюре 30 5 1 з 5 - детальніше -
Печеня із яловичини з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Печеня із яловичини з картоплею 75 6 3 з 5 - детальніше -
Плюшки на дріжджах - покроковий рецепт, фото 1 Плюшки на дріжджах 85 4 3 з 5 - детальніше -
?>