Каре з ягняти - вишукана страва, яке займе чільне місце на святковому столі. Приготуйте баранину за нашим рецептом, і ви назавжди зміните думку про це м'ясо, навіть якщо недолюблювали його.
Овочі ретельно вимийте під проточною водою і обсушіть кухонними рушниками. Якщо для приготування ви вибрали молоду картоплю, її можна залишити в шкірці. Викладіть бульби на глибоке деко, застелене пергаментним папером.
Селеру почистіть, наріжте крупною соломкою і викладіть до картоплі. Очищену моркву розріжте на 4 частини і додайте до решти інгредієнтів.
Посипте овочі свіжим розмарином і полийте оливковою олією. Очищені зубчики часнику роздушіть бічною частиною ножа і викладіть на деко. Поставте овочі в розігріту до 200 ° С духовку і запікайте протягом 40 хвилин.
Поки гарнір в духовці, займіться приготуванням м'яса. Викладіть баранячі реберця на робочу поверхню і зробіть поперечні надрізи гострим ножем кожні 1,5-2 см. Перекладіть м'ясо у велику широку ємність, полийте оливковою олією і ретельно розітріть її по всій поверхні з обох сторін.
Дрібно наріжте свіжий розмарин, орегано, чебрець і петрушку. Додайте до зелені дрібно порубаний часник і цедру одного лимона. При натираннї її на тертці, намагайтеся не зачепити білу плівку, щоб заправка не віддавала гіркотою. Посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте суміш.
Баранячі реберця умочіть в суміш трав з обох сторін. Закріпіть паніровку, злегка придавивши руками. Поставте сковороду на середній вогонь. Налийте оливкову олію і додайте вершкову. У розігріту жаровню акуратно викладіть баранину.
Обсмажте з обох боків до золотистого кольору. Коли коренеплоди будуть практично готові, зменшіть температуру в духовці до 150 ° С і викладіть реберця на деко з овочами. Запікайте протягом 10 хвилин. Температура всередині готового м'яса повинна досягти 57-67 ° С.
Поки готується основна страва, приготуйте соус. Візьміть кілька гілочок розмарину, орегано і чебрецю, покладіть на сковороду і залийте оливковою олією. Обсмажте протягом 3 хвилин, потім додайте в жаровню сметану, діжонську гірчицю і воду. Готуйте протягом 2 хвилин, постійно помішуючи.
Готову страву дістаньте з духовки. Якщо хочете отримати страву з хрусткою скоринкою, поставте її на кілька хвилин на гриль.
Овочі розділіть на порції і викладіть на тарілки. При бажанні, можна подати в загальному блюді. Баранячі реберця розріжте на шматочки і викладіть до гарніру.
Полийте страву соусом і додайте трохи перетертої брусниці. Подавайте страву в гарячому вигляді як основну. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти