Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Східна кухня

Каре ягня в духовці до Нового року

( 5.0000 5 59 9 оцінок)

930 - переглядів
120 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Каре ягня в духовці до Нового року - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати, Смажити

опис

Каре з ягняти - вишукана страва, яке займе чільне місце на святковому столі. Приготуйте баранину за нашим рецептом, і ви назавжди зміните думку про це м'ясо, навіть якщо недолюблювали його.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Каре ягня в духовці до Нового року" (на 100 грам)

  • Білки5 гр.
  • Жири9.5 гр.
  • Вуглеводи7.4 гр.
  • Калорії140 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Овочі ретельно вимийте під проточною водою і обсушіть кухонними рушниками. Якщо для приготування ви вибрали молоду картоплю, її можна залишити в шкірці. Викладіть бульби на глибоке деко, застелене пергаментним папером.

Крок - 1
02

Селеру почистіть, наріжте крупною соломкою і викладіть до картоплі. Очищену моркву розріжте на 4 частини і додайте до решти інгредієнтів.

Крок - 2
03

Посипте овочі свіжим розмарином і полийте оливковою олією. Очищені зубчики часнику роздушіть бічною частиною ножа і викладіть на деко. Поставте овочі в розігріту до 200 ° С духовку і запікайте протягом 40 хвилин.

Крок - 3
04

Поки гарнір в духовці, займіться приготуванням м'яса. Викладіть баранячі реберця на робочу поверхню і зробіть поперечні надрізи гострим ножем кожні 1,5-2 см. Перекладіть м'ясо у велику широку ємність, полийте оливковою олією і ретельно розітріть її по всій поверхні з обох сторін.

Крок - 4
05

Дрібно наріжте свіжий розмарин, орегано, чебрець і петрушку. Додайте до зелені дрібно порубаний часник і цедру одного лимона. При натираннї її на тертці, намагайтеся не зачепити білу плівку, щоб заправка не віддавала гіркотою. Посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте суміш.

Крок - 5
06

Баранячі реберця умочіть в суміш трав з обох сторін. Закріпіть паніровку, злегка придавивши руками. Поставте сковороду на середній вогонь. Налийте оливкову олію і додайте вершкову. У розігріту жаровню акуратно викладіть баранину.

Крок - 6
07

Обсмажте з обох боків до золотистого кольору. Коли коренеплоди будуть практично готові, зменшіть температуру в духовці до 150 ° С і викладіть реберця на деко з овочами. Запікайте протягом 10 хвилин. Температура всередині готового м'яса повинна досягти 57-67 ° С.

Крок - 7
08

Поки готується основна страва, приготуйте соус. Візьміть кілька гілочок розмарину, орегано і чебрецю, покладіть на сковороду і залийте оливковою олією. Обсмажте протягом 3 хвилин, потім додайте в жаровню сметану, діжонську гірчицю і воду. Готуйте протягом 2 хвилин, постійно помішуючи.

Крок - 8
09

Готову страву дістаньте з духовки. Якщо хочете отримати страву з хрусткою скоринкою, поставте її на кілька хвилин на гриль.

Крок - 9
10

Овочі розділіть на порції і викладіть на тарілки. При бажанні, можна подати в загальному блюді. Баранячі реберця розріжте на шматочки і викладіть до гарніру.

Крок - 10
11

Полийте страву соусом і додайте трохи перетертої брусниці. Подавайте страву в гарячому вигляді як основну. Приємного вам апетиту!

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Галушки з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Галушки з куркою 50 5 3 з 5 - детальніше -
Дзеркальна шоколадна глазур - покроковий рецепт, фото 1 Дзеркальна шоколадна глазур 55 2 3 з 5 - детальніше -
Індичі медальйони - покроковий рецепт, фото 1 Індичі медальйони 55 3 3 з 5 - детальніше -
Скумбрія по-італійськи - покроковий рецепт, фото 1 Скумбрія по-італійськи 30 2 3 з 5 - детальніше -