Укр
Рус
Паста Другі страви Італійська кухня

Карбонара

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

694 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Карбонара - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня, Іспанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Карбонара - одна з найзнаменитіших різновидів італійської пасти. Робиться вона з макаронів з беконом, сиром і яйцем. Пропонуємо легкий, але при цьому автентичний рецепт пасти карбонара, за яким страва готується майже блискавично. Всього 15 хвилин - і смачна карбонара вже на столі!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Карбонара " (на 100 грам)

  • Білки17.1 гр.
  • Жири19.9 гр.
  • Вуглеводи31 гр.
  • Калорії381 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Справжня карбонара готується з тонких макаронів. Ідеальний варіант - спагетті. Закип'ятіть в каструлі воду, посоліть за смаком і відваріть спагетті до стану альденте. Щоб під час варіння вони не прилипали до дна каструлі, влийте досить води (правильна пропорція - 1 л води на 100 г макаронів) і постійно помішуйте спагетті перші кілька хвилин готування.

Крок - 1
02

Зробіть соус. Відокремте яєчні жовтки від білків. Надішліть білки в холодильник (вони нам не знадобляться), а жовтки перекладіть в миску і посоліть і поперчіть за смаком.

Крок - 2
03

Перемішайте жовтки зі спеціями виделкою і додайте твердий сир. В ідеалі це має бути пекорино романо або пармезан, але підійде будь-який твердий сир, який добре плавиться. Правильна пропорція - 50 г сиру на 1 людину. Перемішайте жовтки з сиром до однорідності.

Крок - 3
04

Розігрійте на плиті суху сковороду і покладіть туди шматочки бекону. Помішуючи, смажте бекон на сильному вогні, щоб швидше витопити жир, а скибочки стали золотисто-коричневими і хрусткими. На обжарку піде близько 3 хвилин.

Крок - 4
05

Перекладіть гарячий засмажений бекон разом з жиром в миску з яєчними жовтками і сиром.

Крок - 5
06

Готові спагетті відкиньте на друшляк, дайте волозі стекти, а потім перекладіть макарони в миску з соусом.

Крок - 6
07

Щоб соус став рідше, влийте в блюдо трохи гарячої води, в якій варилися макарони, і перемішайте вилкою. Важливо зробити це швидко, щоб паста не охолола. Карбонара готова. Присипте страву зверху меленим перцем - і подавайте до столу. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Класичний цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Класичний цибулевий суп 75 7 4 з 5 - детальніше -
Запечена картопля з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Запечена картопля з сиром 60 4 2 з 5 - детальніше -
Бутерброди з бринзою - покроковий рецепт, фото 1 Бутерброди з бринзою 20 3 1 з 5 - детальніше -
Бринза - покроковий рецепт, фото 1 Бринза 50 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Галушки з сиру - покроковий рецепт, фото 1 Галушки з сиру 50 3 3 з 5 - детальніше -
Бісквітні кошики (універсальні) - покроковий рецепт, фото 1 Бісквітні кошики (універсальні) 60 3 3 з 5 - детальніше -
Шлунки курячі по-грузинськи - покроковий рецепт, фото 1 Шлунки курячі по-грузинськи 55 3 3 з 5 - детальніше -