Укр
Рус
Риба Другі страви Російська кухня

Карась, запечений в духовці

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

743 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Карась, запечений в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Запечений карась - це страва, що часто зустрічається в польській кухні. І у кожного з нас є рецепт приготування риби. Тому що можна приготувати її різними способами. Загальним для всіх є те, що рибу спочатку смажать, потім подають з овочами: морква, петрушка, селера і цибуля, тушковані в томатному соусі. У цьому рецепті багато спецій. Але тільки традиційні, відомі і улюблені. Однак є дещо, що трохи відрізняє цю рибу від найпопулярніших рецептів. Тому що додатково запікаємо філе карася і овочі в духовці, щоб отримати ще більше аромату.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Карась, запечений в духовці" (на 100 грам)

  • Білки11.3 гр.
  • Жири7.4 гр.
  • Вуглеводи10 гр.
  • Калорії154 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Поріжте попередньо очищену від лушпиння цибулю на маленькі кубики. Очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці моркву, натріть на тертці або наріжте корінь петрушки і селери. Нагрійте рослинне або оливкове масло у великій і глибокій сковороді. Додайте в масло лавровий лист, запашний перець і чорний перець горошком. Смажте на середньому вогні деякий час.

Крок - 1
02

Потім додайте в сковорідку подрібнену цибулю, злегка посоліть і смажте, часто помішуючи, поки вона не почне глазуруватися.

Крок - 2
03

Додайте в сковорідку раніше натерті овочі, перемішайте і смажте все на сильному вогні приблизно 2 хвилини (постійно помішуючи).

Крок - 3
04

Залийте вміст сковорідки окропом, додайте томатну пасту або соус (досить кислий), засипте цукор, паприку порошок. Приправте все сіллю і чорним меленим перцем. Ще раз все добре перемішайте. Готуйте вміст протягом 12 хвилин на сильному вогні, поки соус не загусне, а овочі не стануть м'якими, але при цьому залишаться злегка твердими.

Крок - 4
05

Тепер займіться приготуванням філе карася. Якщо у вас є заморожене філе - необхідно розморозити його і ретельно висушити паперовими рушниками. Наріжте філе карася (свіже або відтануле і висушене) на два-три шматочки. Приправте рясно сіллю і чорним меленим перцем з усіх боків.

Крок - 5
06

Обваляйте шматочки філе в борошні, струшуючи зайве.

Крок - 6
07

Розігрійте рослинне або оливкове масло у великій сковороді, покладіть в нього карась і смажте рибу порціями, перевертаючи з боку на бік, до золотисто-коричневого кольору. Перенесіть обсмажену рибу на паперову тарілку для усунення зайвого жиру.

Крок - 7
08

Розігрійте духовку до 180 градусів. У велике термостойке блюдо або форму для випікання, намазане рослинним маслом, викладіть половину раніше підготовленої овочевої начинки, рівномірно розподіливши по всьому дну.

Крок - 8
09

Покладіть на овочі шматочки смаженої риби і накрийте залишеною овочевою масою.

Крок - 9
10

Надішліть блюдо з вмістом в гарячу духовку і запікайте протягом 20 хвилин, поки овочі зверху не почнуть червоніти по краях. Подавайте готовий карась, запечений в духовці, холодним або гарячим в супроводі овочевої маси.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Панакота - покроковий рецепт, фото 1 Панакота 150 2 3 з 5 - детальніше -
Биточки з індички - покроковий рецепт, фото 1 Биточки з індички 50 4 3 з 5 - детальніше -
Овочеве соте - покроковий рецепт, фото 1 Овочеве соте 40 3 3 з 5 - детальніше -
Сирний суп з брокколі - покроковий рецепт, фото 1 Сирний суп з брокколі 35 3 3 з 5 - детальніше -
?>