Запечений карась - це страва, що часто зустрічається в польській кухні. І у кожного з нас є рецепт приготування риби. Тому що можна приготувати її різними способами. Загальним для всіх є те, що рибу спочатку смажать, потім подають з овочами: морква, петрушка, селера і цибуля, тушковані в томатному соусі. У цьому рецепті багато спецій. Але тільки традиційні, відомі і улюблені. Однак є дещо, що трохи відрізняє цю рибу від найпопулярніших рецептів. Тому що додатково запікаємо філе карася і овочі в духовці, щоб отримати ще більше аромату.
Поріжте попередньо очищену від лушпиння цибулю на маленькі кубики. Очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці моркву, натріть на тертці або наріжте корінь петрушки і селери. Нагрійте рослинне або оливкове масло у великій і глибокій сковороді. Додайте в масло лавровий лист, запашний перець і чорний перець горошком. Смажте на середньому вогні деякий час.
Потім додайте в сковорідку подрібнену цибулю, злегка посоліть і смажте, часто помішуючи, поки вона не почне глазуруватися.
Додайте в сковорідку раніше натерті овочі, перемішайте і смажте все на сильному вогні приблизно 2 хвилини (постійно помішуючи).
Залийте вміст сковорідки окропом, додайте томатну пасту або соус (досить кислий), засипте цукор, паприку порошок. Приправте все сіллю і чорним меленим перцем. Ще раз все добре перемішайте. Готуйте вміст протягом 12 хвилин на сильному вогні, поки соус не загусне, а овочі не стануть м'якими, але при цьому залишаться злегка твердими.
Тепер займіться приготуванням філе карася. Якщо у вас є заморожене філе - необхідно розморозити його і ретельно висушити паперовими рушниками. Наріжте філе карася (свіже або відтануле і висушене) на два-три шматочки. Приправте рясно сіллю і чорним меленим перцем з усіх боків.
Обваляйте шматочки філе в борошні, струшуючи зайве.
Розігрійте рослинне або оливкове масло у великій сковороді, покладіть в нього карась і смажте рибу порціями, перевертаючи з боку на бік, до золотисто-коричневого кольору. Перенесіть обсмажену рибу на паперову тарілку для усунення зайвого жиру.
Розігрійте духовку до 180 градусів. У велике термостойке блюдо або форму для випікання, намазане рослинним маслом, викладіть половину раніше підготовленої овочевої начинки, рівномірно розподіливши по всьому дну.
Покладіть на овочі шматочки смаженої риби і накрийте залишеною овочевою масою.
Надішліть блюдо з вмістом в гарячу духовку і запікайте протягом 20 хвилин, поки овочі зверху не почнуть червоніти по краях. Подавайте готовий карась, запечений в духовці, холодним або гарячим в супроводі овочевої маси.
Випадкові рецепти