Шукаєте дивно смачну основну страву, що недорого, легко і корисно? Цей легкий карась в соусі - це те, на що варто звернути увагу. Приправи, використовувані в цьому рецепті, настільки добре поєднуються, що створюють соковитий і вибуховий аромат.
Очистіть тушки риби і промийте її підсоленою водою або сумішшю лайма і води. Потім промокніть рибу насухо паперовим рушником і відкладіть на деко.
Тим часом займіться приготуванням соусу-маринаду. Для цього помістіть в чашу блендера гілочки чебрецю, трохи очищеного імбиру, додайте очищену від лушпиння червону цибулю, нарізану часточками і часник. Покладіть так само в чашу маленький болгарський перець.
Потім додайте в чашу африканський мускатний горіх (його можна замінити звичайним мускатним горіхом, але в цьому випадку вам потрібно буде використовувати його більше), засипте каррі, приправи до риби, чорний мелений перець (але ви можете замінити його на пластівці кайенского / червоного перцю) і трохи солі. Залийте все оливковим або рослинним маслом і ретельно збийте, до однорідної рідкої суміші. Вилийте приготований соус в миску і відкладіть в сторону.
Зробіть гострим ножем 3 або більш глибоких зрізи на карасі в залежності від того, наскільки крупна ваша риба. Потім полийте підготовленим соусом-маринадом всю рибину і розмажте за допомогою кухонної щітки. Переконайтеся, що ви дістали кожну частину продукту, поливаючи кожен кут риби маринадом, включаючи глибокий зріз.
Накрийте замариновану рибу на деку фольгою і помістіть її в холодильник на 20 хвилин або на всю ніч. Це дозволить соусу добре проникнути глибоко всередину карася.
Після закінчення зазначеного часу вийміть рибу з холодильника, відкрийте фольгу, потім знову потріть її невеликою кількістю залишеного соусу і помістіть в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на перші 15 хвилин. Через 15 хвилин переверніть рибину на іншу сторону і знову натріть маринадом. Потім залиште карася готувати ще приблизно на 10 хвилин.
Після закінчення 10 хвилин переверніть рибу на першу сторону і потріть маринадом. Потім залиште в духовці на 5-10 хвилин, в залежності від того, наскільки коричневою кіркою ви хочете забезпечити рибу.
Випадкові рецепти