Запечена карась з лимоном, петрушкою і тархуном. Що може бути краще і легше до вечері.
Для початку потрібно вибрати головний інгредієнт цієї страви - це карась. Цей рибний продукт ви зможете легко придбати в будь-якому рибному магазині або на ринку. По можливості, не пошкодуйте фінанси і попросіть очистити рибу в місці придбання продукту, щоб уникнути зайвої роботи і сміття вдома. Отже, вже очищену рибу ретельно промийте холодною водою і просушіть паперовим рушником. Тепер включіть на розігрів духовку до 200 градусів.
Підготуйте лист, застеліть його пергаментним папером. Далі рясно посоліть карась і приперчіть чорним меленим перцем.
Далі добре помийте під проточною водою зелень петрушки і наріжте її дрібно на обробній дошці. Потім очистіть від лушпиння зубчики часнику і видавіть їх через чеснокодавку. Зелень петрушки з подрібненим часником об'єднайте в невеликій ємності, а потім цією сумішшю наповніть кожну тушку карася.
Потім попередньо вимитий лимон викладіть на кухонну дошку, і наріжте його тонкими кільцями. Тепер покладіть кільця лимона також в кожну рибину.
Помістіть всю начинену рибу в попередньо підготовлений лист, рясно полийте карась оливковим (можна і рослинним) маслом, а зверху додайте шматочки гілочки (або можна відокремити і використовувати тільки листочки) естрагону (тархуну).
Додайте так само до риби трохи розмарину (він додасть особливий аромат рибної страви). При бажанні додайте багато лимонної приправи для додаткового смаку і посипте свіжо-натертою цедрою на вершині риби.
Надішліть деко з карасем в заздалегідь розігріту духовку і випікайте приблизно 20 хвилин. Перевірте, що риба була запечена, поміщаючи маленький гострий ніж в більш товстий шматочок карася, щоб побачити, що він має гарний білий колір. Готовий карась в тархуновому соусі при подачі прикрасьте свіжою зеленню петрушки.
Випадкові рецепти