Укр
Рус
Риба Другі страви Грузинська кухня

Карась у тархуновом соусі

( 4.7333 4 515 15 оцінок)

3443 - переглядів
30 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Карась у тархуновом соусі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня, Японська кухня, Китайська кухня, Українська кухня

Дієта: Корисне харчування

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Запечена карась з лимоном, петрушкою і тархуном. Що може бути краще і легше до вечері.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Карась у тархуновом соусі" (на 100 грам)

  • Білки14.8 гр.
  • Жири2.4 гр.
  • Вуглеводи1.1 гр.
  • Калорії95 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку потрібно вибрати головний інгредієнт цієї страви - це карась. Цей рибний продукт ви зможете легко придбати в будь-якому рибному магазині або на ринку. По можливості, не пошкодуйте фінанси і попросіть очистити рибу в місці придбання продукту, щоб уникнути зайвої роботи і сміття вдома. Отже, вже очищену рибу ретельно промийте холодною водою і просушіть паперовим рушником. Тепер включіть на розігрів духовку до 200 градусів.

Крок - 1
02

Підготуйте лист, застеліть його пергаментним папером. Далі рясно посоліть карась і приперчіть чорним меленим перцем.

Крок - 2
03

Далі добре помийте під проточною водою зелень петрушки і наріжте її дрібно на обробній дошці. Потім очистіть від лушпиння зубчики часнику і видавіть їх через чеснокодавку. Зелень петрушки з подрібненим часником об'єднайте в невеликій ємності, а потім цією сумішшю наповніть кожну тушку карася.

Крок - 3
04

Потім попередньо вимитий лимон викладіть на кухонну дошку, і наріжте його тонкими кільцями. Тепер покладіть кільця лимона також в кожну рибину.

Крок - 4
05

Помістіть всю начинену рибу в попередньо підготовлений лист, рясно полийте карась оливковим (можна і рослинним) маслом, а зверху додайте шматочки гілочки (або можна відокремити і використовувати тільки листочки) естрагону (тархуну).

Крок - 5
06

Додайте так само до риби трохи розмарину (він додасть особливий аромат рибної страви). При бажанні додайте багато лимонної приправи для додаткового смаку і посипте свіжо-натертою цедрою на вершині риби.

Крок - 6
07

Надішліть деко з карасем в заздалегідь розігріту духовку і випікайте приблизно 20 хвилин. Перевірте, що риба була запечена, поміщаючи маленький гострий ніж в більш товстий шматочок карася, щоб побачити, що він має гарний білий колір. Готовий карась в тархуновому соусі при подачі прикрасьте свіжою зеленню петрушки.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат на свято і кожен день - покроковий рецепт, фото 1 Салат на свято і кожен день 30 5 2 з 5 - детальніше -
Макаруни з чорничною начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Макаруни з чорничною начинкою 65 4 3 з 5 - детальніше -
Самса в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Самса в домашніх умовах 50 3 3 з 5 - детальніше -