Цей кисло-солодкий рецепт смаженого карася в китайському стилі - просте керівництво з приготування хрусткої цілої риби в домашніх умовах. Якраз до святкового столу.
Замочіть попередньо вимиту зелену цибулю в холодній воді, поки вона не почне скручуватися.
Для початку ретельно вимийте холодною водою рибину. Далі створіть на тушці неглибокі надрізи. Забийте з кожного боку риби надрізи рясно сіллю. Далі викачайте рибину з обох сторін в борошні і залиште її трохи полежати.
Заповніть каструлю або глибоку сковороду рослинною олією. Розігрійте ємність на сильному вогні. Масло досить гаряче при 165 градусах або коли дерев'яна ложка, занурена в нього, утворює маленькі шиплячі бульбашки.
Покладіть карась в гаряче масло і обсмажте з обох сторін, перевертаючи з боку на бік. Готуйте рибу в маслі протягом приблизно 10-15 хвилин, регулярно перевертаючи або до золотистого кольору і хрусткої скоринки.
Поки риба готується, приготуйте кисло-солодкий соус до неї. Нагрійте трохи рослинного або оливкового масла в воці або великій сковороді на сильному вогні. Покладіть в неї заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нарізану цибулю і нашаткований невеликими кубиками болгарський перець. Смажте протягом хвилини.
Потім додайте в сковороду крупно нарізаний ананас і обсмажуйте ще півхвилини. Зменшіть вогонь до середнього і додайте в сковороду коричневий цукор, трохи оцту, томатний кетчуп, соєвий соус, ананасовий сік і приправи до риби. Варіть вміст, періодично помішуючи, на повільному вогні близько 2 хвилини, поки цукор не розчиниться.
Додайте суміш кукурудзяного борошна в утворившийся соус і варіть ще півхвилини, щоб згустити вміст. Вимкніть вогонь, але зберігайте соус теплим на сковороді.
Коли риба буде золотиста з обох сторін, обережно перенесіть її на паперовий рушник. Дайте маслу стекти, а потім покладіть рибу на блюдо. Розігрійте соус, якщо він охолов. Вилийте теплий соус на смажений карась і прикрасьте завитками зеленої цибулі.
Випадкові рецепти