Укр
Рус
Карамель Десерти Російська кухня

Карамель для торта

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

1075 - переглядів
45 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Карамель для торта - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Карамель по найпростішому рецепту цілком реально зварити буквально з пари інгредієнтів. Але, найголовніше те, що карамель буває не тільки твердою або тягучою, а ще й рідкою, яка часто використовується для прикраси кондитерських виробів або заправки десертів. За допомогою цієї універсальної солодкосты також можна карамелізувати фрукти або горіхи, а ще додавати в морозиво. Пропоную спробувати самостійно приготувати карамель для торта і вона безсумнівно стане в нагоді вам для домашньої випічки.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Карамель для торта " (на 100 грам)

  • Білки0.5 гр.
  • Жири19.3 гр.
  • Вуглеводи45.7 гр.
  • Калорії369 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У процесі приготування карамелі основний процес - приготування цукрового сиропу на великому вогні, але тут дуже важливо не допустити підгоряння, інакше смак солодощі буде зіпсований гіркотою, що звичайно ж, є неприйнятним в кондитерському мистецтві. Отже, ставимо на плиту каструлю, обов'язково з товстим дном, і засипаємо в неї цукор. Тепер доливаємо воду і перемішавши, доводимо до кипіння.

Крок - 1
02

Після цього вогонь зменшуємо і варимо цукровий сироп, не перемішуючи, до того моменту, поки він утворить золотисто-бурштиновий колір і трохи загусне.

Крок - 2
03

Тепер кидаємо в каструлю з цукровим сиропом вершкове масло і варимо, постійно перемішуючи, поки масло повністю розтопиться.

Крок - 3
04

Після цього починаємо вливати акуратно вершки, досить густі, і знову все інтенсивно змішуємо. До речі, під час варіння, температура вмісту доходить приблизно до 160 градусів тому щоб уникнути опіків, потрібно виробляти процес досить акуратно.

Крок - 4
05

Продовжуємо готувати нашу суміш, не припиняючи перемішувати, поки вона перетвориться в однорідну густу масу бурштинового кольору. Тепер вливаємо в каструлю екстракт ванілі, знову перемішуємо і знімаємо каструлю з плити.

Крок - 5
06

Готову карамель для торта переливаємо в глибоку чашку або іншу посудину, в якій можна її зберігати. Любителі домашньої випічки обов'язково оцінять цю просту по приготуванню карамель і завжди знайдуть їй застосування. Адже ця солодка добавка до десертів, приготована власними руками - просто знахідка для тортів і інших кондитерських виробів. Апетитну, солодку і неймовірно смачну, та ще з ванільним ароматом карамель можна зберігати в холодильнику, хоча навряд чи така смакота зможе затриматися надовго.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Дунганський Лагман - покроковий рецепт, фото 1 Дунганський Лагман 90 4 4 з 5 - детальніше -
Рисова каша - покроковий рецепт, фото 1 Рисова каша 30 4 2 з 5 - детальніше -
Свинячі реберця - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі реберця 90 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Плов без м’яса - покроковий рецепт, фото 1 Плов без м’яса 60 5 3 з 5 - детальніше -
Тістечко кошик - покроковий рецепт, фото 1 Тістечко кошик 60 3 3 з 5 - детальніше -
Бублики класичний рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Бублики класичний рецепт 80 3 3 з 5 - детальніше -
Цезар з пекінською капустою - покроковий рецепт, фото 1 Цезар з пекінською капустою 35 3 3 з 5 - детальніше -
?>