У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати смачну карамель в домашніх умовах. Карамель - це ласощі, які дуже широко використовуються для приготування і прикраси багатьох десертів, а найбільші ласуни можуть їсти ложками цю м'яку, пластичну і дуже смачну масу. Приготувати карамель самостійно цілком можливо, але для цього потрібно знати деякі нюанси, якими ми з радістю поділимося з вами. Рецепт карамелі досить простий і вимагає просто уваги. Використовуйте покрокові вказівки і готуйте цей дивовижний солодкий соус, нехай ці ласощі стануть невід'ємною частиною ваших чаювань в колі сім'ї або в компанії друзів.
Карамель готується різними способами, але найпростіший і вдалий ми представляємо вашій увазі. Отже, в сотейник насипаємо стакан цукру, наливаємо звичайну воду і ставимо на вогонь.
З лимона видавлюємо свіжий сік і додаємо його також в сотейник. Ретельно розмішуємо ці інгредієнти, щоб цукор повністю розчинився. На цьому етапі можна додати дрібку солі, щоб карамель не була занадто приторною, і ванільний екстракт. На невеликому вогні продовжуємо готувати нашу карамель.
Суміш повинна постійно кипіти. Але потрібно бути уважним і стежити за тим, щоб цукор не підгорав. Для цього періодично помішуємо суміш ложкою або ж стряхуємо сам сотейник. Вогонь не повинен бути більшим, інакше карамель точно підгорить і буде гірчити. Помішувати найкраще дерев'яною або силіконовою паличкою, або лопаткою, до металевого посуду більше прилипає і з'являється більше грудочок.
Якщо в процесі приготування все ж утворюються грудочки, не хвилюйтеся, у цьому випадку просто ретельніше розмішуйте і вони розтануть. Після того, як вміст сотейника набуде гарний янтарно - золотістий колір, наливаємо вершки. Вони повинні бути жирними і не охолодженими, інакше карамель почне збиратися в грудку. Вливаємо їх акуратно, щоб не обпектися, адже в момент з'єднання з гарячою карамеллю, рідина може сильно бризкатися. Вливаємо вершки постійно помішуючи.
Коли вони рівномірно розмешаються, додаємо в сотейник також вершкове масло і знову розмішуємо, поки воно не розтане повністю, а маса не перетвориться в м'яку, пластичну і дуже ароматну суміш гарного кольору.
Готову карамель залишаємо на кілька хвилин охолонути, за цей час вона трохи загусне. Карамель за цим рецептом виходить неймовірно ніжною і шалено смачною. Тепер ласощі готові до вживання. Хапайте ложки і налітайте на цю смакоту, запросивши домочадців або гостей.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти