Укр
Рус
Карамель Десерти Російська кухня

Карамель рецепт

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

1446 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Карамель рецепт - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати смачну карамель в домашніх умовах. Карамель - це ласощі, які дуже широко використовуються для приготування і прикраси багатьох десертів, а найбільші ласуни можуть їсти ложками цю м'яку, пластичну і дуже смачну масу. Приготувати карамель самостійно цілком можливо, але для цього потрібно знати деякі нюанси, якими ми з радістю поділимося з вами. Рецепт карамелі досить простий і вимагає просто уваги. Використовуйте покрокові вказівки і готуйте цей дивовижний солодкий соус, нехай ці ласощі стануть невід'ємною частиною ваших чаювань в колі сім'ї або в компанії друзів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Карамель рецепт " (на 100 грам)

  • Білки0.3 гр.
  • Жири15.1 гр.
  • Вуглеводи49.7 гр.
  • Калорії341 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Карамель готується різними способами, але найпростіший і вдалий ми представляємо вашій увазі. Отже, в сотейник насипаємо стакан цукру, наливаємо звичайну воду і ставимо на вогонь.

Крок - 1
02

З лимона видавлюємо свіжий сік і додаємо його також в сотейник. Ретельно розмішуємо ці інгредієнти, щоб цукор повністю розчинився. На цьому етапі можна додати дрібку солі, щоб карамель не була занадто приторною, і ванільний екстракт. На невеликому вогні продовжуємо готувати нашу карамель.

Крок - 2
03

Суміш повинна постійно кипіти. Але потрібно бути уважним і стежити за тим, щоб цукор не підгорав. Для цього періодично помішуємо суміш ложкою або ж стряхуємо сам сотейник. Вогонь не повинен бути більшим, інакше карамель точно підгорить і буде гірчити. Помішувати найкраще дерев'яною або силіконовою паличкою, або лопаткою, до металевого посуду більше прилипає і з'являється більше грудочок.

Крок - 3
04

Якщо в процесі приготування все ж утворюються грудочки, не хвилюйтеся, у цьому випадку просто ретельніше розмішуйте і вони розтануть. Після того, як вміст сотейника набуде гарний янтарно - золотістий колір, наливаємо вершки. Вони повинні бути жирними і не охолодженими, інакше карамель почне збиратися в грудку. Вливаємо їх акуратно, щоб не обпектися, адже в момент з'єднання з гарячою карамеллю, рідина може сильно бризкатися. Вливаємо вершки постійно помішуючи.

Крок - 4
05

Коли вони рівномірно розмешаються, додаємо в сотейник також вершкове масло і знову розмішуємо, поки воно не розтане повністю, а маса не перетвориться в м'яку, пластичну і дуже ароматну суміш гарного кольору.

Крок - 5
06

Готову карамель залишаємо на кілька хвилин охолонути, за цей час вона трохи загусне. Карамель за цим рецептом виходить неймовірно ніжною і шалено смачною. Тепер ласощі готові до вживання. Хапайте ложки і налітайте на цю смакоту, запросивши домочадців або гостей.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Рис з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Рис з фаршем 90 5 3 з 5 - детальніше -
Вермішель - покроковий рецепт, фото 1 Вермішель 20 4 1 з 5 - детальніше -
Свинячі реберця - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі реберця 90 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Піцца на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Піцца на сковороді 20 3 3 з 5 - детальніше -
Тарталетки з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Тарталетки з грибами 35 4 3 з 5 - детальніше -
Лечо без оцту - покроковий рецепт, фото 1 Лечо без оцту 50 4 3 з 5 - детальніше -