Укр
Рус
Карамель Десерти Українська кухня

Карамель

( 4.8611 4 536 36 оцінок)

3253 - переглядів
90 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Карамель - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Французька кухня, Англійська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Дуже багато хто вважає, що карамель - це не що інше, як невеликі цукерки, в різнокольорових обгортках і з різноманітними назвами, які рясніють на прилавках супермаркетів. Насправді м'яка і тягуча, та сама карамель, якою наповнені багато цукерок або шоколадні батончики та інші кондитерські вироби, таке смачне лакомство, від якого відірватися просто неможливо. Карамель теж можна готувати різними способами і з різними добавками, і хоч з цим процесом потрібно повозитися, результат того вартий, тому вирішуйте, поки ми пропонуємо відмінний рецепт.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Карамель" (на 100 грам)

  • Білки1.1 гр.
  • Жири23.4 гр.
  • Вуглеводи32.1 гр.
  • Калорії348 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Звичайно, будь-яка господиня, яка вирішила взятися за те чи інше кулінарне творіння, сподівається, що все буде легко просто, а головне швидко. Адже власне, нікому особливо не хочеться надто довго возитися на кухні та ще й турбуватися про те, щоб все вийшло на ура. Проте, будь-який процес приготування кондитерських виробів вимагає завжди максимум старання, уважності і, звичайно ж, терпіння. Та й до вибору інгредієнтів потрібно підходити з усією серйозністю і відповідальністю, так як якісні продукти в будь-які солодкості - це запорука успіху. Для того, щоб карамель вийшла справжньою, цукор розтоплюємо в чистому вигляді без додавання води, і саме цей процес потребуватиме особливої ​​уваги. Отже, ставимо на плиту каструлю з товстим дном і засипаємо в неї цукор. На повільному вогні плавимо його, постійно помішуючи вінчиком, щоб не підгорів.

Крок - 1
02

Як тільки цукор розплавиться, знімаємо каструлю з плити і починаємо вливати тонкою цівкою вершки, одночасно перемішуючи, з розтопленим цукром.

Крок - 2
03

Змішавши, знову ставимо каструлю на плиту і доводимо її вміст до кипіння. При цьому постійно перемішуємо вінчиком, щоб продукти перетворювалися в однорідну масу. Після того, як кипляча суміш загусне трохи, кидаємо в каструлю вершкове масло високої жирності.

Крок - 3
04

Кип'ятимо на слабкому вогні, постійно помішуючи, щоб не збивалися в грудочки, поки масло повністю не розтопиться, а наша карамель перетвориться в густу однорідну масу світло-коричневого кольору.

Крок - 4
05

Знімаємо каструлю з плити, а її вміст переливаємо в глибоку миску. За допомогою ложки добре перемішуємо готову карамель, поки трохи охолоне. Ну, а тепер можна використовувати на свій розсуд. Дуже добре підійде для приготування крему, а також в якості начинки для будь-якого кондитерського виробу.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Юшка з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з сьомги 40 5 2 з 5 - детальніше -
Рис з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Рис з овочами 50 5 3 з 5 - детальніше -
Різотто - покроковий рецепт, фото 1 Різотто 45 6 2 з 5 - детальніше -
Паста - покроковий рецепт, фото 1 Паста 30 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Банановий кекс - покроковий рецепт, фото 1 Банановий кекс 80 4 3 з 5 - детальніше -
Вареники з сюрпризом - покроковий рецепт, фото 1 Вареники з сюрпризом 80 4 3 з 5 - детальніше -
Самса з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Самса з картоплею 60 3 3 з 5 - детальніше -
Консервовані огірки без оцту - покроковий рецепт, фото 1 Консервовані огірки без оцту 65 1 2 з 5 - детальніше -