Коли ми говоримо про карамель, відразу ж багато хто розуміє цукеркові вироби. Але я хочу відразу вам розповісти, що під цією назвою мається на увазі і соус, який дуже популярний у наш час. Такий соус настільки улюблений багатьма, що, здається, смачніше нічого немає. І хоча будь-яку карамель можна купити без проблем в магазині, все таки ці ласощі можна приготувати у себе вдома, тим більше, що це не складе ніяких труднощів. Тому хочу вам запропонувати карамель рецепт з вершками, і ви зможете випробувати не просто смачний десерт, але і запастися відмінним доповненням до ранкового чаювання або доповненням до десертів.
Якщо ви рішуче налаштовані вивчити запропонований мною рецепт і негайно приступити до готування, тоді почнемо, нічого зволікати. У каструлю середнього розміру засипаємо потрібну кількість цукру, до речі, його можна легко перемолоти в блендері, щоб він краще плавився. Але це зовсім не обов'язково, якщо немає такої можливості, беріть сміливо звичайний цукор-пісок.
Тепер вливаємо в каструлю з цукром невелику кількість води і ставимо її на плиту. За допомогою дерев'яної лопатки постійно перемішуємо вміст каструлі до тих пір, поки цукор повністю розчиниться в воді.
Нагріваємо цукор до температури 180 градусів і варимо протягом 8-10 хвилин, поки суміш стане красивого бурштинового кольору. Після цього знімаємо каструлю з плити і переставляємо на кружок.
Тепер вливаємо в каструлю вершки, бажано високої жирності. Соус почне відразу ж пузиритися, тому ми добре змішуємо інгредієнти лопаткою, краще за все дерев'яною, до рівномірного змішування вершків з цукровим сиропом.
Перемішувати потрібно дуже швидко і інтенсивно, щоб уникнути утворення грудочок. Коли маса стане однорідною, красивого коричневого кольору, кидаємо в каструлю нарізане шматочками вершкове масло і знову добре змішуємо, поки масло розчиниться в соусі.
На цьому етапі додаємо морську сіль, причому, стежте, щоб не перебавити, краще звичайно ж, спробувати. Перед тим, як карамель вживати, потрібно дати їй трохи охолонути.
Карамель з вершками настільки вийде смачною, що ви ризикуєте не встигнути спробувати. Така смакота дуже стане в нагоді вам для чаювання з гостями або ж для того, щоб полити морозиво, пудинг або свіжоспечений кекс. Але якщо у вас все ж залишиться нез'їденою карамель, не переживайте, вона легко може зберігається в холодильнику близько 2 тижнів, а якщо помістити в морозильну камеру, то і зовсім протримається місяців 6.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти