Укр
Рус
Карамель Десерти Російська кухня

Карамель рецепт з вершками

( 4.9167 4 512 12 оцінок)

3110 - переглядів
50 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Карамель рецепт з вершками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Коли ми говоримо про карамель, відразу ж багато хто розуміє цукеркові вироби. Але я хочу відразу вам розповісти, що під цією назвою мається на увазі і соус, який дуже популярний у наш час. Такий соус настільки улюблений багатьма, що, здається, смачніше нічого немає. І хоча будь-яку карамель можна купити без проблем в магазині, все таки ці ласощі можна приготувати у себе вдома, тим більше, що це не складе ніяких труднощів. Тому хочу вам запропонувати карамель рецепт з вершками, і ви зможете випробувати не просто смачний десерт, але і запастися відмінним доповненням до ранкового чаювання або доповненням до десертів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Карамель рецепт з вершками" (на 100 грам)

  • Білки0.6 гр.
  • Жири15.2 гр.
  • Вуглеводи49.7 гр.
  • Калорії342 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Якщо ви рішуче налаштовані вивчити запропонований мною рецепт і негайно приступити до готування, тоді почнемо, нічого зволікати. У каструлю середнього розміру засипаємо потрібну кількість цукру, до речі, його можна легко перемолоти в блендері, щоб він краще плавився. Але це зовсім не обов'язково, якщо немає такої можливості, беріть сміливо звичайний цукор-пісок.

Крок - 1
02

Тепер вливаємо в каструлю з цукром невелику кількість води і ставимо її на плиту. За допомогою дерев'яної лопатки постійно перемішуємо вміст каструлі до тих пір, поки цукор повністю розчиниться в воді.

Крок - 2
03

Нагріваємо цукор до температури 180 градусів і варимо протягом 8-10 хвилин, поки суміш стане красивого бурштинового кольору. Після цього знімаємо каструлю з плити і переставляємо на кружок.

Крок - 3
04

Тепер вливаємо в каструлю вершки, бажано високої жирності. Соус почне відразу ж пузиритися, тому ми добре змішуємо інгредієнти лопаткою, краще за все дерев'яною, до рівномірного змішування вершків з цукровим сиропом.

Крок - 4
05

Перемішувати потрібно дуже швидко і інтенсивно, щоб уникнути утворення грудочок. Коли маса стане однорідною, красивого коричневого кольору, кидаємо в каструлю нарізане шматочками вершкове масло і знову добре змішуємо, поки масло розчиниться в соусі.

Крок - 5
06

На цьому етапі додаємо морську сіль, причому, стежте, щоб не перебавити, краще звичайно ж, спробувати. Перед тим, як карамель вживати, потрібно дати їй трохи охолонути.

Крок - 6
07

Карамель з вершками настільки вийде смачною, що ви ризикуєте не встигнути спробувати. Така смакота дуже стане в нагоді вам для чаювання з гостями або ж для того, щоб полити морозиво, пудинг або свіжоспечений кекс. Але якщо у вас все ж залишиться нез'їденою карамель, не переживайте, вона легко може зберігається в холодильнику близько 2 тижнів, а якщо помістити в морозильну камеру, то і зовсім протримається місяців 6.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Харчо - покроковий рецепт, фото 1 Харчо 60 5 3 з 5 - детальніше -
Різотто - покроковий рецепт, фото 1 Різотто 45 6 2 з 5 - детальніше -
Паста - покроковий рецепт, фото 1 Паста 30 4 2 з 5 - детальніше -
Свинячі реберця - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі реберця 90 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Голубці - покроковий рецепт, фото 1 Голубці 110 6 4 з 5 - детальніше -
Суп том ям з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Суп том ям з креветками 60 6 3 з 5 - детальніше -
Паста з соусом песто - покроковий рецепт, фото 1 Паста з соусом песто 40 3 3 з 5 - детальніше -