Укр
Рус
Карамель Десерти Европейская кухня

Карамель рецепт в домашніх умовах

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

1663 - переглядів
45 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Карамель рецепт в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Вчимося готувати карамель в домашніх умовах по нашому простому рецепту. Карамель - це дуже відомий і улюблений кондитерський виріб, з якого можна зробити різні льодяники, прикраси для тортів, також карамель входить до складу таких десертів, як грильяж або нуга. Насправді, поле використання карамелі настільки велике, що важко перелічити всі варіанти. Але головне - карамель в домашніх умовах виходить не тільки неймовірно смачною, але ще і натуральною, оскільки готується без всяких добавок, ароматизаторів або стабілізаторів. Рецепт карамелі в домашніх умовах досить простий, рекомендуємо перевірити його на ділі прямо зараз.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Карамель рецепт в домашніх умовах" (на 100 грам)

  • Білки0.5 гр.
  • Жири12.9 гр.
  • Вуглеводи37 гр.
  • Калорії269 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спосіб приготування домашньої карамелі настільки простий, що ви і самі здивуєтеся, як при мінімальних витратах часу, продуктів і зусиль можна приготувати дуже смачний кондитерський виріб. Весь процес приготування складається з одного: все змішати і в результаті отримати щось чудове. Все в кращих традиціях французької кухні. Отже, в сотейник насипаємо цукор і заливаємо його водою. Для приготування карамелі дуже важливо правильно вибрати посуд, сотейник повинен бути з товстим дном, щоб карамель не підгорала.

Крок - 1
02

Ставимо на невеликий вогонь ємність з водою і цукром і готуємо, постійно помішуючи. Щоб карамель не прилипала до стінок сотейника, можна періодично змащувати края сотейника водою за допомогою пензлика.

Крок - 2
03

Продовжуємо готувати карамель до тих пір, поки цукор повністю не розтане, і маса не стане красивого янтарно-золотистого кольору. Також дуже важливо не перетримати карамель, інакше цукор пригорить, і смак зіпсується і буде гірчити.

Крок - 3
04

Після того, як вміст сотейника буде готовим, знімаємо його з вогню. Тепер потихеньку вливаємо вершки і постійно збиваємо карамель вінчиком. Слід зазначити, що це потрібно робити дуже акуратно, тому що при з'єднанні з вершками карамель може пінитися і сильно бризкатися, і ви можете обпектися.

Крок - 4
05

Після того, як введемо вершки в карамель, також додаємо вершкове масло. Відразу весь шматок кидати не варто, а для зручності краще розрізати його на менші частини, так масло швидше розтане.

Крок - 5
06

Отже, доводимо карамельну масу до однорідності. В результаті у нас виходить красива, ароматна домашня карамель з дуже ніжною текстурою. За консистенцією вона рідкувата, але в процесі охолодження вона трохи загусне.

Крок - 6
07

В принципі, густоту карамелі можете задавати самостійно, підбираючи пропорції інгредієнтів (для більш густої карамелі співвідношення молока і цукру 1: 1). Приготуйте таку домашню карамель за цим простим рецептом і порадуйте своїх домочадців смачним кондитерським виробом.  

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Крильця - покроковий рецепт, фото 1 Крильця 40 4 3 з 5 - детальніше -
Кебаб - покроковий рецепт, фото 1 Кебаб 60 4 3 з 5 - детальніше -
Котлети по - Київськи - покроковий рецепт, фото 1 Котлети по - Київськи 60 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Профітролі з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Профітролі з сьомгою 75 3 3 з 5 - детальніше -
Рибні котлети в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Рибні котлети в духовці 55 3 3 з 5 - детальніше -
Йогурт в йогуртниці - покроковий рецепт, фото 1 Йогурт в йогуртниці 20 1 2 з 5 - детальніше -
Картопля з брокколі і шинкою - покроковий рецепт, фото 1 Картопля з брокколі і шинкою 65 4 3 з 5 - детальніше -