Вчимося готувати карамель в домашніх умовах по нашому простому рецепту. Карамель - це дуже відомий і улюблений кондитерський виріб, з якого можна зробити різні льодяники, прикраси для тортів, також карамель входить до складу таких десертів, як грильяж або нуга. Насправді, поле використання карамелі настільки велике, що важко перелічити всі варіанти. Але головне - карамель в домашніх умовах виходить не тільки неймовірно смачною, але ще і натуральною, оскільки готується без всяких добавок, ароматизаторів або стабілізаторів. Рецепт карамелі в домашніх умовах досить простий, рекомендуємо перевірити його на ділі прямо зараз.
Спосіб приготування домашньої карамелі настільки простий, що ви і самі здивуєтеся, як при мінімальних витратах часу, продуктів і зусиль можна приготувати дуже смачний кондитерський виріб. Весь процес приготування складається з одного: все змішати і в результаті отримати щось чудове. Все в кращих традиціях французької кухні. Отже, в сотейник насипаємо цукор і заливаємо його водою. Для приготування карамелі дуже важливо правильно вибрати посуд, сотейник повинен бути з товстим дном, щоб карамель не підгорала.
Ставимо на невеликий вогонь ємність з водою і цукром і готуємо, постійно помішуючи. Щоб карамель не прилипала до стінок сотейника, можна періодично змащувати края сотейника водою за допомогою пензлика.
Продовжуємо готувати карамель до тих пір, поки цукор повністю не розтане, і маса не стане красивого янтарно-золотистого кольору. Також дуже важливо не перетримати карамель, інакше цукор пригорить, і смак зіпсується і буде гірчити.
Після того, як вміст сотейника буде готовим, знімаємо його з вогню. Тепер потихеньку вливаємо вершки і постійно збиваємо карамель вінчиком. Слід зазначити, що це потрібно робити дуже акуратно, тому що при з'єднанні з вершками карамель може пінитися і сильно бризкатися, і ви можете обпектися.
Після того, як введемо вершки в карамель, також додаємо вершкове масло. Відразу весь шматок кидати не варто, а для зручності краще розрізати його на менші частини, так масло швидше розтане.
Отже, доводимо карамельну масу до однорідності. В результаті у нас виходить красива, ароматна домашня карамель з дуже ніжною текстурою. За консистенцією вона рідкувата, але в процесі охолодження вона трохи загусне.
В принципі, густоту карамелі можете задавати самостійно, підбираючи пропорції інгредієнтів (для більш густої карамелі співвідношення молока і цукру 1: 1). Приготуйте таку домашню карамель за цим простим рецептом і порадуйте своїх домочадців смачним кондитерським виробом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти