Укр
Рус
Карамель Десерти Европейская кухня

Карамель для прикраси

( 4.9286 4 514 14 оцінок)

2995 - переглядів
35 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Карамель для прикраси - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

У сучасному світі вже дано існує поняття високої культури кулінарії, тому їжа повинна бути не тільки бездоганно смачною, але ще і красивою. Особливо це стосується випічок і десертів, які кожен кондитер намагається прикрасити якомога красивіше і оригінальніше. Так ось, саме прикраси солодких ласощів і займають на сьогоднішній день дуже важливе місце в світі кулінарії. І якщо декор, яким прикрашають випічку, може існувати просто як естетичне прикраса, зараз все більше уваги приділяється тому, щоб вся краса була ще і їстівною. Важливе місце в цій справі відводиться всіляким вишуканим прикрасам з карамелі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Карамель для прикраси" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи76.2 гр.
  • Калорії306 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Давайте спробуємо зробити не просто карамельні льодяники, а справжню прикрасу для десертів. Це не так вже й складно, часу на приготування піде трохи, буде потрібно всього лише ваше терпіння і акуратність в процесі варіння цукру, адже дуже важливо не допустити підгоряння. Так що ставимо на плиту сотейник або не дуже глибоку, але широку каструлю. До речі, найкращий варіант - мідний або нержавіючий посуд, так як густыюча карамель легше відходить від стінок такого посуду. Отже, сотейник поставили, тепер засипаємо в нього цукор і наливаємо воду. Доводимо суміш до кипіння, періодично струшуючи посудину.

Крок - 1
02

Поки будемо готувати карамель, доведеться від плити не відлучатися, адже потрібно уважно стежити, щоб сироп не підгорів і не бризкався. Коли цукровий сироп почне міняти колір на золотистий, піднімаємо сотейник з вогню і сколихуэмо його вміст, злегка обертаючи посудину.

Крок - 2
03

Таким чином готуємо карамель на повільному вогні до моменту, поки суміш буде золотисто-янтарного кольору і трохи тягучою, за консистенцією нагадуючу  рідкий мед. Ну ось в принципі, карамель для прикраси готова, залишилося тільки приготувати самі прикраси, і робити це потрібно швидко, щоб карамельна суміш не встигла передчасно застигнути.

Крок - 3
04

Спочатку на стіл викладаємо лист пергаменту і виливаємо на нього тонкими кривими струмками карамель, роблячи як би грати або колечка.

Крок - 4
05

Карамель буквально за кілька хвилин застигне і без проблем зніметься з пергаменту такими ж візерунками, як налили. Ще з карамелі можна зробити тонкі нитки, налив спіралькою карамель на дерев'яну ручку лопатки, а потім так само легко знявши застиглою фігуркою.

Крок - 5
06

Залишившоюся масою можна просто полити шматочок десерту, і вона утворює дзеркальну глазур. Зверху прикрашаємо кондитерські вироби приготованими прикрасами з карамелі.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Паста Карбонара - покроковий рецепт, фото 1 Паста Карбонара 30 4 2 з 5 - детальніше -
Макарони по флотськи - покроковий рецепт, фото 1 Макарони по флотськи 45 4 2 з 5 - детальніше -
Спагеті зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті зі шпинатом 20 5 2 з 5 - детальніше -
Свинячі відбивні - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі відбивні 25 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Манник лимонний - покроковий рецепт, фото 1 Манник лимонний 50 4 3 з 5 - детальніше -
Канапе з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з м’ясом 40 4 3 з 5 - детальніше -
Чебуреки вдома - покроковий рецепт, фото 1 Чебуреки вдома 50 3 3 з 5 - детальніше -
Соте з баклажанів - покроковий рецепт, фото 1 Соте з баклажанів 55 3 3 з 5 - детальніше -