Укр
Рус
thermomix thermomix
Капусняк Перші страви Російська кухня

Капусняк по-польськи

75 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
 Капусняк по-польськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

Посуд: В казані

опис

Ця страва була любима багатьма в усі часи, і я вважав, що вона українського походження, а виявляється, капусняк приписали собі поляки. І хоча серед безлічі різновидів рецептів і способів приготування капустняка по-польськи, зрозуміло, є певні відмінності, хоча і може не особливо значні, все-таки головним і незмінним продуктом залишається квашена капуста. Приготування цієї домашньої страви, за нашим рецептом, займе не так вже й багато часу, ну, трохи більше години. Однак, приготувавши, його одного разу, ви вже не зможете забути, який смачний капусняк по польськи, приготований з квашеної капусти.

Інгредієнти

  • Картопля 0.7 кг.
  • Квашена капуста 0.5 кг.
  • Вершкове масло 2 ст.л
  • Цибуля 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • Часник 4 зуб.
  • Петрушка 1 пуч.
  • Бульйон 2.5 л.

Покроковий рецепт

  1. 01

    Перш за все, готуємо м'ясний бульйон. Цілий шматок свинячого м'яса кладемо в казанок, чому саме в казанок, просто капусник так краще уварюється, заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння.

    Крок - 1
  2. 02

    Для кращого смаку перший м'ясний відвар, зливаємо, а м'ясо повторно заливаємо водою, але власне, обов'язково гарячою, варимо бульйон протягом 45 хвилин, а потім шматок свинини дістаємо шумівкою з каструлі, відкладаємо в іншу посудину. Його вже можна заховати, так як м'ясо в нашій страві відсутнє.

    Крок - 2
  3. 03

    Чистимо картоплю, миємо й нарізаємо середніми кубиками. Цибулю очищаємо від лушпиння, дрібно шаткуємо.

    Крок - 3
  4. 04

    Кожна господиня сама визначає чи достатньо кислоти в капуснику, тому можу тільки порекомендувати. Занадто кислу капусту заливаємо холодною водою приблизно на півгодини, потім віджимаємо, якщо занадто велика - шаткуємо.

    Крок - 4
  5. 05

    У глибокому сотейнику розігріваємо олію, трохи пасеруємо цибулю до прозорості, потім викладаємо підготовлену капусту, як слід перемішуємо, зменшуємо вогонь, тушкуємо близько 20 хвилин.

    Крок - 5
  6. 06

    Потім тушковані овочі перекладаємо в казанок з гарячим м'ясним бульйоном, додаємо приготовану картоплю, варимо на слабкому вогні десь хвилин двадцять п'ять.

    Крок - 6
  7. 07

    Пробуємо на смак, щоб не пересолити, так як капуста теж містить сіль, додаємо, якщо потрібно, солі, посипаємо сумішшю перців, а при бажанні, можна і спеції на ваш розсуд, варимо до готовності овочів, часто помішуючи, так як капуста може пригоріти .

    Крок - 7
  8. 08

    Кидаємо в казанок дві ложки вершкового масла, і як тільки воно розчиниться, знімаємо казанок з вогню.

    Крок - 8
  9. 09

    Часник чистимо, подрібнюємо за допомогою гострого ножа, промиту і обсушену зелень петрушки дрібно нарізаємо.

    Крок - 9
  10. 10

    Розливаємо суп черпаком в тарілки, заправляємо часником, посипаємо зеленню і подаємо зі шматочком м'якого хліба.

    Крок - 10

Оцінити рецепт