Укр
Рус
Капусняк Перші страви Російська кухня

Капусняк по-польськи

( 4.8214 4 528 28 оцінок)

4278 - переглядів
75 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
 Капусняк по-польськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

Посуд: В казані

опис

Ця страва була любима багатьма в усі часи, і я вважав, що вона українського походження, а виявляється, капусняк приписали собі поляки. І хоча серед безлічі різновидів рецептів і способів приготування капустняка по-польськи, зрозуміло, є певні відмінності, хоча і може не особливо значні, все-таки головним і незмінним продуктом залишається квашена капуста. Приготування цієї домашньої страви, за нашим рецептом, займе не так вже й багато часу, ну, трохи більше години. Однак, приготувавши, його одного разу, ви вже не зможете забути, який смачний капусняк по польськи, приготований з квашеної капусти.

Інгредієнти

Харчова цінність страви " Капусняк по-польськи" (на 100 грам)

  • Білки3.7 гр.
  • Жири4.1 гр.
  • Вуглеводи4.5 гр.
  • Калорії74 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

На плиту встановіть каструлю не менше ніж 3 літри. Вилийте в неї приготовлений заздалегідь м'ясний бульйон і доведіть до кипіння.

Крок - 1
02

Копчені ребра розріжте на кілька частин або кожне окремо і покладіть в каструлю так, щоб вони повністю занурилися в бульйон. Варіть ребра до м'якості. Поки варяться ребра займіться підготовкою інших процесів.

Крок - 2
03

Наріжте бекон соломкою або кубиком. Розігрійте на середній температурі сковороду, і коли вона буде гарячою, відправте в неї нарізаний бекон. Обсмажуйте, періодично помішуючи, поки він не дасть необхідну кількість жиру.

Крок - 3
04

Очистіть ріпчасту цибулю, сполосніть і наріжте дрібними кубиками. Коли підсмажиться бекон, висипте в сковорідку нарізану цибулю. Перемішуючи, готуйте, поки цибуля не стане м'якою і рум'яною. Потім зніміть сковороду з плити.

Крок - 4
05

Очистіть картоплю. Вимийте і наріжте невеликими кубиками. Зварені копчені ребра вийміть з бульйону, вони вже віддали йому весь свій смак і аромат. І відправте в нього нарізану картоплю.

Крок - 5
06

Очистіть моркву і пастернак. Вимийте їх і стебло селери під холодною водою. Натріть овочі на крупній тертці. Подрібнені овочі перекладіть в каструлю до картоплі.

Крок - 6
07

Наступною покладіть до овочів в каструлі головний інгредієнт страви - квашену капусту. Ви можете купити її в магазині або використовувати капусту домашнього приготування, яка набагато смачніше покупної.

Крок - 7
08

Перемішайте всі овочі в каструлі і готуйте, поки капуста не стане м'якою, на це вам знадобитися не менше 1 години. Після закінчення часу додайте в каструлю підсмажені раніше бекон з цибулею.

Крок - 8
09

Приправте капусняк дрібкою чорного меленого перцю, сушеним майораном і тмином. Солити капусняк не потрібно, так як в ньому вже солоний бульйон і в кислій капусті також є сіль. Перемішайте всі інгредієнти і проваріть ще хвилин 10.

Крок - 9
10

Зніміть капусняк по-польськи з плити. Розлийте по тарілках, покладіть в кожну копчені ребра і подавайте до столу. Смачного.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат Столичний - покроковий рецепт, фото 1 Салат Столичний 40 2 3 з 5 - детальніше -
Котлети з гороху - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з гороху 45 3 3 з 5 - детальніше -
Желе з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1 Желе з гарбуза 60 3 3 з 5 - детальніше -
Піца на дріжджах - покроковий рецепт, фото 1 Піца на дріжджах 50 2 3 з 5 - детальніше -