Укр
Рус
Поділитися

Капусняк по польськи

75 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
 Капусняк по польськи - покроковий рецепт, фото 1

опис

Ця страва була любима багатьма в усі часи, і я вважав, що вона українського походження, а виявляється, капусняк приписали собі поляки. І хоча серед безлічі різновидів рецептів і способів приготування капустняка по-польськи, зрозуміло, є певні відмінності, хоча і може не особливо значні, все-таки головним і незмінним продуктом залишається квашена капуста. Приготування цієї домашньої страви, за нашим рецептом, займе не так вже й багато часу, ну, трохи більше години. Однак, приготувавши, його одного разу, ви вже не зможете забути, який смачний капусняк по польськи, приготований з квашеної капусти.

Інгредієнти

Картопля0.7 кг.
Квашена капуста0.5 кг.
Вершкове масло2 ст.л
Цибуля2 шт.
Морква1 шт.
Сільза смаком
Перець чорний мелений0.5 ч.л
Часник4 зуб.
Петрушка1 пуч.
Бульйон2.5 л.
01

Перш за все, готуємо м'ясний бульйон. Цілий шматок свинячого м'яса кладемо в казанок, чому саме в казанок, просто капусник так краще уварюється, заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння.

Шаг - 1
02

Для кращого смаку перший м'ясний відвар, зливаємо, а м'ясо повторно заливаємо водою, але власне, обов'язково гарячою, варимо бульйон протягом 45 хвилин, а потім шматок свинини дістаємо шумівкою з каструлі, відкладаємо в іншу посудину. Його вже можна заховати, так як м'ясо в нашій страві відсутнє.

Шаг - 2
03

Чистимо картоплю, миємо й нарізаємо середніми кубиками. Цибулю очищаємо від лушпиння, дрібно шаткуємо.

Шаг - 3
04

Кожна господиня сама визначає чи достатньо кислоти в капуснику, тому можу тільки порекомендувати. Занадто кислу капусту заливаємо холодною водою приблизно на півгодини, потім віджимаємо, якщо занадто велика - шаткуємо.

Шаг - 4
05

У глибокому сотейнику розігріваємо олію, трохи пасеруємо цибулю до прозорості, потім викладаємо підготовлену капусту, як слід перемішуємо, зменшуємо вогонь, тушкуємо близько 20 хвилин.

Шаг - 5
06

Потім тушковані овочі перекладаємо в казанок з гарячим м'ясним бульйоном, додаємо приготовану картоплю, варимо на слабкому вогні десь хвилин двадцять п'ять.

Шаг - 6
07

Пробуємо на смак, щоб не пересолити, так як капуста теж містить сіль, додаємо, якщо потрібно, солі, посипаємо сумішшю перців, а при бажанні, можна і спеції на ваш розсуд, варимо до готовності овочів, часто помішуючи, так як капуста може пригоріти .

Шаг - 7
08

Кидаємо в казанок дві ложки вершкового масла, і як тільки воно розчиниться, знімаємо казанок з вогню.

Шаг - 8
09

Часник чистимо, подрібнюємо за допомогою гострого ножа, промиту і обсушену зелень петрушки дрібно нарізаємо.

Шаг - 9
10

Розливаємо суп черпаком в тарілки, заправляємо часником, посипаємо зеленню і подаємо зі шматочком м'якого хліба.

Шаг - 10

Залишити коментар

ВАША ОЦІНКА: