Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Капусняк по-польськи

75 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
 Капусняк по-польськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

Посуд: В казані

опис

Ця страва була любима багатьма в усі часи, і я вважав, що вона українського походження, а виявляється, капусняк приписали собі поляки. І хоча серед безлічі різновидів рецептів і способів приготування капустняка по-польськи, зрозуміло, є певні відмінності, хоча і може не особливо значні, все-таки головним і незмінним продуктом залишається квашена капуста. Приготування цієї домашньої страви, за нашим рецептом, займе не так вже й багато часу, ну, трохи більше години. Однак, приготувавши, його одного разу, ви вже не зможете забути, який смачний капусняк по польськи, приготований з квашеної капусти.

Інгредієнти

Картопля0.7 кг.
Квашена капуста0.5 кг.
Вершкове масло2 ст.л
Цибуля2 шт.
Морква1 шт.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений 1/2 ч.л
Часник4 зуб.
Петрушка1 пуч.
Бульйон2.5 л.
01

Перш за все, готуємо м'ясний бульйон. Цілий шматок свинячого м'яса кладемо в казанок, чому саме в казанок, просто капусник так краще уварюється, заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння.

Крок - 1
02

Для кращого смаку перший м'ясний відвар, зливаємо, а м'ясо повторно заливаємо водою, але власне, обов'язково гарячою, варимо бульйон протягом 45 хвилин, а потім шматок свинини дістаємо шумівкою з каструлі, відкладаємо в іншу посудину. Його вже можна заховати, так як м'ясо в нашій страві відсутнє.

Крок - 2
03

Чистимо картоплю, миємо й нарізаємо середніми кубиками. Цибулю очищаємо від лушпиння, дрібно шаткуємо.

Крок - 3
04

Кожна господиня сама визначає чи достатньо кислоти в капуснику, тому можу тільки порекомендувати. Занадто кислу капусту заливаємо холодною водою приблизно на півгодини, потім віджимаємо, якщо занадто велика - шаткуємо.

Крок - 4
05

У глибокому сотейнику розігріваємо олію, трохи пасеруємо цибулю до прозорості, потім викладаємо підготовлену капусту, як слід перемішуємо, зменшуємо вогонь, тушкуємо близько 20 хвилин.

Крок - 5
06

Потім тушковані овочі перекладаємо в казанок з гарячим м'ясним бульйоном, додаємо приготовану картоплю, варимо на слабкому вогні десь хвилин двадцять п'ять.

Крок - 6
07

Пробуємо на смак, щоб не пересолити, так як капуста теж містить сіль, додаємо, якщо потрібно, солі, посипаємо сумішшю перців, а при бажанні, можна і спеції на ваш розсуд, варимо до готовності овочів, часто помішуючи, так як капуста може пригоріти .

Крок - 7
08

Кидаємо в казанок дві ложки вершкового масла, і як тільки воно розчиниться, знімаємо казанок з вогню.

Крок - 8
09

Часник чистимо, подрібнюємо за допомогою гострого ножа, промиту і обсушену зелень петрушки дрібно нарізаємо.

Крок - 9
10

Розливаємо суп черпаком в тарілки, заправляємо часником, посипаємо зеленню і подаємо зі шматочком м'якого хліба.

Крок - 10

Оцінити рецепт