Ця страва була любима багатьма в усі часи, і я вважав, що вона українського походження, а виявляється, капусняк приписали собі поляки. І хоча серед безлічі різновидів рецептів і способів приготування капустняка по-польськи, зрозуміло, є певні відмінності, хоча і може не особливо значні, все-таки головним і незмінним продуктом залишається квашена капуста. Приготування цієї домашньої страви, за нашим рецептом, займе не так вже й багато часу, ну, трохи більше години. Однак, приготувавши, його одного разу, ви вже не зможете забути, який смачний капусняк по польськи, приготований з квашеної капусти.
На плиту встановіть каструлю не менше ніж 3 літри. Вилийте в неї приготовлений заздалегідь м'ясний бульйон і доведіть до кипіння.
Копчені ребра розріжте на кілька частин або кожне окремо і покладіть в каструлю так, щоб вони повністю занурилися в бульйон. Варіть ребра до м'якості. Поки варяться ребра займіться підготовкою інших процесів.
Наріжте бекон соломкою або кубиком. Розігрійте на середній температурі сковороду, і коли вона буде гарячою, відправте в неї нарізаний бекон. Обсмажуйте, періодично помішуючи, поки він не дасть необхідну кількість жиру.
Очистіть ріпчасту цибулю, сполосніть і наріжте дрібними кубиками. Коли підсмажиться бекон, висипте в сковорідку нарізану цибулю. Перемішуючи, готуйте, поки цибуля не стане м'якою і рум'яною. Потім зніміть сковороду з плити.
Очистіть картоплю. Вимийте і наріжте невеликими кубиками. Зварені копчені ребра вийміть з бульйону, вони вже віддали йому весь свій смак і аромат. І відправте в нього нарізану картоплю.
Очистіть моркву і пастернак. Вимийте їх і стебло селери під холодною водою. Натріть овочі на крупній тертці. Подрібнені овочі перекладіть в каструлю до картоплі.
Наступною покладіть до овочів в каструлі головний інгредієнт страви - квашену капусту. Ви можете купити її в магазині або використовувати капусту домашнього приготування, яка набагато смачніше покупної.
Перемішайте всі овочі в каструлі і готуйте, поки капуста не стане м'якою, на це вам знадобитися не менше 1 години. Після закінчення часу додайте в каструлю підсмажені раніше бекон з цибулею.
Приправте капусняк дрібкою чорного меленого перцю, сушеним майораном і тмином. Солити капусняк не потрібно, так як в ньому вже солоний бульйон і в кислій капусті також є сіль. Перемішайте всі інгредієнти і проваріть ще хвилин 10.
Зніміть капусняк по-польськи з плити. Розлийте по тарілках, покладіть в кожну копчені ребра і подавайте до столу. Смачного.
Випадкові рецепти