Існує дуже багато рецептів солодких і не солодких оладок. Останні можна готувати, наприклад, з різного м'яса, овочів і так далі. В даному випадку пропонуємо вам рецепт капустяних оладок з капусти.
Для приготування капустяних оладок вам необхідна сира білокачанна капуста. Візьміть невелику головку, зніміть верхні листки, видаліть пошкоджені місця, якщо вони є. Розріжте капусту навпіл і відокремте стільки, скільки потрібно за рецептом. Тепер наріжте на шматочки поменше.
Тепер вам знадобиться незамінний помічник на кухні - блендер або кухонний комбайн. Надішліть в його чашу шматочки білокачанної капусти. Закрийте кришку і увімкніть.
Подрібнену капусту перекладіть у велику миску, додайте вказану в рецепті кількість солі і ретельно перемішайте вручну, щоб капуста пустила сік.
Капустяну масу відкиньте на друшляк, притисніть трохи ложкою. Зачекайте якийсь час, щоб стекло якомога більше рідини.
Коли зайва рідина з капусти відцідиться, відправте масу в чисту миску. Додайте кілька курячих яєць і невелику кількість просіяного борошна. Ретельно перемішайте великою ложкою або лопаткою. Тісто для капустяних оладок з капусти готове.
Дістаньте чисту і суху сковорідку, поставте її на плиту і запаліть середній вогонь. Налийте в неї невелику кількість рослинної олії. Коли масло в сковорідці добре нагріється, зробіть наступне. Викладайте по кілька столових ложок капустяного тіста, формуючи оладки. Зверху акуратно розрівняйте масу.
На невеликому вогні в рослинній олії обсмажте капустяні оладки до золотистого кольору спочатку з одного боку, потім переверніть і обсмажте з іншого. Капустяні оладки з капусти готові. Смачного!
Випадкові рецепти