Капустяні котлети - справжня знахідка для тих, хто дотримується посту або дотримується вегетаріанського способу життя. Овочеве страву можна зробити максимально корисною, якщо запекти котлети в духовці.
Білокачанну капусту нашаткуйте максимально дрібно і викладіть у велику глибоку ємність. Додайте борошно і сіль. Сюди ж висипте натертий на дрібній тертці імбирний корінь.
Зелений перець чилі наріжте невеликими шматочками і додайте до решти інгредієнтів.
Коріандр ретельно вимийте під проточною водою і просушіть паперовими рушниками. Подрібніть зелень і всипте загальну ємність. Додайте насіння коріандру, рисове борошно, сіль, червоний мелений перець і мелений тмин.
Ретельно перемішайте суміш руками. Якщо маса дуже суха, додайте трохи холодної води. Щоб суміш не прилипала до рук, періодично змочуйте їх у воді. Вимішуйте фарш протягом 5-6 хвилин за принципом вимішування тіста.
Візьміть в руку невелику кількість фаршу і сформуйте з нього котлетки. Можете надати їм форму овалу, кулі або будь-яку іншу форму за смаком. Розмір також регулюйте за власним смаком. Якщо страва призначена для дітей, робіть невеликі круглі котлетки, для дорослих формуйте овальні порційні, вагою приблизно 60 г.
Поставте на плиту сковороду на середній вогонь і налийте рослинне або оливкове масло. У розігріту жаровню викладіть котлети і обсмажте з обох боків до золотистого кольору.
Готові капустяні котлети викладіть на паперовий рушник. Це допоможе позбутися зайвої олії. Перекладіть страву на порційне блюдо і подавайте зі свіжими овочами та зеленню. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти