Укр
Рус
Котлети Другі страви Українська кухня

Капустяні котлети дієтичні

( 4.7273 4 511 11 оцінок)

1028 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Капустяні котлети дієтичні - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Польська кухня

Дієта: Здорове харчування, Дієта №5, Для схуднення, Спортивне харчування, Корисне харчування

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для дітей , Для годуючих мам, Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Приготуйте смачну, доступну і дуже корисну страву для всієї родини. Такі котлетки можна додати в меню самих маленьких дегустаторів і тих, хто дотримується дієтичного харчування.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Капустяні котлети дієтичні" (на 100 грам)

  • Білки2.4 гр.
  • Жири10 гр.
  • Вуглеводи8 гр.
  • Калорії139 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками.

Крок - 1
02

Поставте на плиту сковороду на середній вогонь і влийте вершкове масло. Якщо готуєте пісну страву, замініть його на рослинний аналог. У розігріту жаровню всипте цибулю і обсмажте пряність до золотистого кольору. Зніміть з вогню і залиште до повного охолодження.

Крок - 2
03

Капусту наріжте дрібними шматочками. Поставте на сильний вогонь каструлю з водою і всипте капусту. Доведіть до кипіння, посоліть і зменшіть температуру. Накрийте кришкою і варіть протягом 7-10 хвилин до готовності. Якщо капуста жорстка, продовжіть готувати ще кілька хвилин.

Крок - 3
04

Готовий овоч відкиньте на друшляк або дрібнопористе сито і дайте стекти зайвій рідині. Перекладіть охолоджену капусту в глибоку миску. Всипте смажену цибулю і вбийте яйця.

Крок - 4
05

Щоб шкаралупа не потрапила в суміш, вбийте яйця в окрему ємність, а потім перелийте в загальну миску. Додайте манну крупу, мелений кріп, сіль і чорний мелений перець.

Крок - 5
06

Ретельно перемішайте масу до однорідного стану. Дайте суміші настоятися протягом 10 хвилин. За цей час манна крупа розбухне і додасть масі пружності. Після закінчення зазначеного часу, сформуйте котлети необхідного розміру. Намагайтеся робити їх приблизно однаковими.

Крок - 6
07

Поставте сковороду на середній вогонь і додайте рослинне або оливкове масло. Доведіть до максимального нагріву і викладіть котлети. Обсмажте з обох боків до золотистого кольору. Викладіть готові котлети на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків олії. Подавайте страву зі сметаною або соусом. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Овочевий літній суп - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий літній суп 35 4 2 з 5 - детальніше -
Грибний гуляш - покроковий рецепт, фото 1 Грибний гуляш 45 6 3 з 5 - детальніше -
Солянка без м’яса - покроковий рецепт, фото 1 Солянка без м’яса 45 6 3 з 5 - детальніше -
Локшина удон - покроковий рецепт, фото 1 Локшина удон 50 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Картопля з м’ясом по-радянськи - покроковий рецепт, фото 1 Картопля з м’ясом по-радянськи 55 3 3 з 5 - детальніше -
Нирки смажені, на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Нирки смажені, на сковороді 30 3 3 з 5 - детальніше -
Сосиски з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Сосиски з сиром 65 4 3 з 5 - детальніше -