Приготуйте смачну, доступну і дуже корисну страву для всієї родини. Такі котлетки можна додати в меню самих маленьких дегустаторів і тих, хто дотримується дієтичного харчування.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками.
Поставте на плиту сковороду на середній вогонь і влийте вершкове масло. Якщо готуєте пісну страву, замініть його на рослинний аналог. У розігріту жаровню всипте цибулю і обсмажте пряність до золотистого кольору. Зніміть з вогню і залиште до повного охолодження.
Капусту наріжте дрібними шматочками. Поставте на сильний вогонь каструлю з водою і всипте капусту. Доведіть до кипіння, посоліть і зменшіть температуру. Накрийте кришкою і варіть протягом 7-10 хвилин до готовності. Якщо капуста жорстка, продовжіть готувати ще кілька хвилин.
Готовий овоч відкиньте на друшляк або дрібнопористе сито і дайте стекти зайвій рідині. Перекладіть охолоджену капусту в глибоку миску. Всипте смажену цибулю і вбийте яйця.
Щоб шкаралупа не потрапила в суміш, вбийте яйця в окрему ємність, а потім перелийте в загальну миску. Додайте манну крупу, мелений кріп, сіль і чорний мелений перець.
Ретельно перемішайте масу до однорідного стану. Дайте суміші настоятися протягом 10 хвилин. За цей час манна крупа розбухне і додасть масі пружності. Після закінчення зазначеного часу, сформуйте котлети необхідного розміру. Намагайтеся робити їх приблизно однаковими.
Поставте сковороду на середній вогонь і додайте рослинне або оливкове масло. Доведіть до максимального нагріву і викладіть котлети. Обсмажте з обох боків до золотистого кольору. Викладіть готові котлети на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків олії. Подавайте страву зі сметаною або соусом. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти