Укр
Рус
Запіканки Другі страви Кухня Данії

Капустяна запіканка

( 4.6667 4 56 6 оцінок)

731 - переглядів
120 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Капустяна запіканка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Данії, Молдавська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Соковита та неймовірно апетитна капустяна запіканка з м'ясним фаршем та рисом. Приготуйте за покроковим рецептом ситний і дуже смачний гарячий обід для всієї родини.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Капустяна запіканка" (на 100 грам)

  • Білки7 гр.
  • Жири9.3 гр.
  • Вуглеводи6.7 гр.
  • Калорії145 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Поставте на плиту сковороду. Влийте трохи олії. Розігрійте її на середньому вогні. Всипте в жаровню нарізану дрібними кубиками червону цибулю. Додайте сіль і переміксуйте. Обсмажте протягом 1,5-2 хвилин.

Крок - 1
02

Рис ретельно промийте під проточною водою кілька разів. Залийте чистою холодною водою та залиште на 20 хвилин. Злийте рідину і відправте злак у жаровню. Додайте воду та перемішайте. Накрийте ємність кришкою. Зменште вогонь до мінімальних значень та тушкуйте 10 хвилин.

Крок - 2
03

Додайте свинячий фарш. Перемішайте суміш і продовжуйте обсмажувати на середньому вогні. Коли м'ясо перестане бути червоним, влийте пасту томатну. Всипте сіль, чорний мелений перець, чебрець і паприку. Переміксуйте до однорідності. Продовжуйте готувати суміш 3-4 хвилини.

Крок - 3
04

Капусту відваріть у підсоленій воді та остудіть. Наріжте соломкою і відправте у велику каструлю. Додайте невелику кількість рослинної олії та перемішайте.

Крок - 4
05

Тушіть овоч протягом 15-20 хвилин на середньому вогні до м'якості. Всипте мелений чорний перець, кмин і сушений кріп. Поступово розподіліть спеції і продовжуйте готувати 2-3 хвилини.

Крок - 5
06

Глибоку форму для запікання змастіть олією. Викладіть частину капусти рівним шаром. Зверху розподіліть частину м'ясної суміші. Чергуйте шари до наповнення ємності. Передостаннім шаром викладіть нарізаний тонкими скибочками бекон і накрийте його капустою.

Крок - 6
07

Полийте страву холодною водою. Додати лавровий лист. Накрийте форму фольгою для запікання або кришкою і відправте в розігріту до 190 ° С духовку. Запікайте протягом 1,5 години.

Крок - 7
08

Після закінчення зазначеного часу вийміть ємність із духовки. Зніміть фольгу та видаліть лавровий лист. Відправте в духовку на 30 хвилин, збільшивши температуру до 200 °С. Перед подачею дайте запіканці постояти 20 хвилин. Прикрасьте страву сметаною. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Яловича печінка - покроковий рецепт, фото 1 Яловича печінка 30 4 2 з 5 - детальніше -
Компот із суміші сухофруктів - покроковий рецепт, фото 1 Компот із суміші сухофруктів 20 5 2 з 5 - детальніше -
Суші з авокадо - покроковий рецепт, фото 1 Суші з авокадо 35 2 2 з 5 - детальніше -