Соковита та неймовірно апетитна капустяна запіканка з м'ясним фаршем та рисом. Приготуйте за покроковим рецептом ситний і дуже смачний гарячий обід для всієї родини.
Поставте на плиту сковороду. Влийте трохи олії. Розігрійте її на середньому вогні. Всипте в жаровню нарізану дрібними кубиками червону цибулю. Додайте сіль і переміксуйте. Обсмажте протягом 1,5-2 хвилин.
Рис ретельно промийте під проточною водою кілька разів. Залийте чистою холодною водою та залиште на 20 хвилин. Злийте рідину і відправте злак у жаровню. Додайте воду та перемішайте. Накрийте ємність кришкою. Зменште вогонь до мінімальних значень та тушкуйте 10 хвилин.
Додайте свинячий фарш. Перемішайте суміш і продовжуйте обсмажувати на середньому вогні. Коли м'ясо перестане бути червоним, влийте пасту томатну. Всипте сіль, чорний мелений перець, чебрець і паприку. Переміксуйте до однорідності. Продовжуйте готувати суміш 3-4 хвилини.
Капусту відваріть у підсоленій воді та остудіть. Наріжте соломкою і відправте у велику каструлю. Додайте невелику кількість рослинної олії та перемішайте.
Тушіть овоч протягом 15-20 хвилин на середньому вогні до м'якості. Всипте мелений чорний перець, кмин і сушений кріп. Поступово розподіліть спеції і продовжуйте готувати 2-3 хвилини.
Глибоку форму для запікання змастіть олією. Викладіть частину капусти рівним шаром. Зверху розподіліть частину м'ясної суміші. Чергуйте шари до наповнення ємності. Передостаннім шаром викладіть нарізаний тонкими скибочками бекон і накрийте його капустою.
Полийте страву холодною водою. Додати лавровий лист. Накрийте форму фольгою для запікання або кришкою і відправте в розігріту до 190 ° С духовку. Запікайте протягом 1,5 години.
Після закінчення зазначеного часу вийміть ємність із духовки. Зніміть фольгу та видаліть лавровий лист. Відправте в духовку на 30 хвилин, збільшивши температуру до 200 °С. Перед подачею дайте запіканці постояти 20 хвилин. Прикрасьте страву сметаною. Смачного!
Випадкові рецепти