Укр
Рус
Квашена капуста Консервування Польська кухня

Капуста в розсолі

( 4.6667 4 53 3 оцінки)

662 - переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Капуста в розсолі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Польська кухня, Вірменська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Якщо ви ніколи нічого не маринували, то для початку краще всього підійде цей рецепт. Капуста в розсолі виходить хрустка і гоструватий - солодка. Її легко приготувати і вживати вже можна приблизно через 12 годин.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Капуста в розсолі" (на 100 грам)

  • Білки0.6 гр.
  • Жири3 гр.
  • Вуглеводи10 гр.
  • Калорії74 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для того, щоб приготувати капусту в розсолі, вам звичайно ж знадобиться капуста. Це багатий вітамінами та поживними речовинами овоч, який є ідеальним доповненням до будь-якої здорової дієти. Виберіть невелику головку, зніміть верхні листки. Розріжте капусту на чотири частини і дрібно наріжте за допомогою ножа на кухонній дошці.

Крок - 1
02

Також візьміть морквину і помийте під краном. Очистіть від шкірки. Натріть очищену моркву на дрібній тертці. Вона додасть додаткові вітаміни і яскравий колір майбутній страви.

Крок - 2
03

Виберіть болгарський перець середньої величини. Цей інгредієнт не є обов'язковим, але дуже рекомендується в даній страві. Сполосніть перець під проточною водою. Розріжте навпіл, видаліть насіння і хвостик. Наріжте перець тонкими півкільцями.

Крок - 3
04

Підготувавши всі овочі, приступайте до приготування маринаду. У чисту каструлю налийте необхідну кількість води, додайте цукор і сіль. Поставте на плиту, нехай закипить. Зніміть каструлю з вогню, налийте оцет і оливкове масло.

Крок - 4
05

У зручну миску помістіть нашатковану капусту, терту моркву і нарізаний смужками болгарський перець. Ретельно все перемішайте. При бажанні можете додати свої улюблені спеції. Наприклад, лавровий лист, чорний або червоний перець, часник для додаткового смаку.

Крок - 5
06

У підготовлену скляну банку частинами відправляйте овочеву суміш. Ущільнюйте її за допомогою ложки або рукою.

Крок - 6
07

Перемішайте маринад в каструлі і акуратно залийте ним капусту в банку. Спочатку рідина не покриє всю капусту, але вже через кілька годин капуста почне розм'якшуватися і повністю покриється маринадом.

Крок - 7
08

Коли капуста в банцці повністю охолоне, закрийте її кришкою і помістіть в холодильник. Залиште маринуватися не менше 12 годин.

Крок - 8
09

По закінченню цього періоду, можете сміливо діставати банку з холодильника і пробувати готову капусту в розсолі. Зберігається така капуста може в холодильнику до одного місяця. Подавайте її в якості салату або як гарнір до улюблених страв. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Карась у тархуновом соусі - покроковий рецепт, фото 1 Карась у тархуновом соусі 30 3 3 з 5 - детальніше -
Чанахі - покроковий рецепт, фото 1 Чанахі 120 5 3 з 5 - детальніше -
Еклер класичний - покроковий рецепт, фото 1 Еклер класичний 55 4 3 з 5 - детальніше -
Підлива з курки для пюре - покроковий рецепт, фото 1 Підлива з курки для пюре 65 3 3 з 5 - детальніше -