Якщо ви ніколи нічого не маринували, то для початку краще всього підійде цей рецепт. Капуста в розсолі виходить хрустка і гоструватий - солодка. Її легко приготувати і вживати вже можна приблизно через 12 годин.
Для того, щоб приготувати капусту в розсолі, вам звичайно ж знадобиться капуста. Це багатий вітамінами та поживними речовинами овоч, який є ідеальним доповненням до будь-якої здорової дієти. Виберіть невелику головку, зніміть верхні листки. Розріжте капусту на чотири частини і дрібно наріжте за допомогою ножа на кухонній дошці.
Також візьміть морквину і помийте під краном. Очистіть від шкірки. Натріть очищену моркву на дрібній тертці. Вона додасть додаткові вітаміни і яскравий колір майбутній страви.
Виберіть болгарський перець середньої величини. Цей інгредієнт не є обов'язковим, але дуже рекомендується в даній страві. Сполосніть перець під проточною водою. Розріжте навпіл, видаліть насіння і хвостик. Наріжте перець тонкими півкільцями.
Підготувавши всі овочі, приступайте до приготування маринаду. У чисту каструлю налийте необхідну кількість води, додайте цукор і сіль. Поставте на плиту, нехай закипить. Зніміть каструлю з вогню, налийте оцет і оливкове масло.
У зручну миску помістіть нашатковану капусту, терту моркву і нарізаний смужками болгарський перець. Ретельно все перемішайте. При бажанні можете додати свої улюблені спеції. Наприклад, лавровий лист, чорний або червоний перець, часник для додаткового смаку.
У підготовлену скляну банку частинами відправляйте овочеву суміш. Ущільнюйте її за допомогою ложки або рукою.
Перемішайте маринад в каструлі і акуратно залийте ним капусту в банку. Спочатку рідина не покриє всю капусту, але вже через кілька годин капуста почне розм'якшуватися і повністю покриється маринадом.
Коли капуста в банцці повністю охолоне, закрийте її кришкою і помістіть в холодильник. Залиште маринуватися не менше 12 годин.
По закінченню цього періоду, можете сміливо діставати банку з холодильника і пробувати готову капусту в розсолі. Зберігається така капуста може в холодильнику до одного місяця. Подавайте її в якості салату або як гарнір до улюблених страв. Смачного!
Випадкові рецепти