Соковита та ароматна тушкована капуста з м'ясом. Смачна та корисна гаряча страва, яку можна приготувати на плиті, в духовці або мультиварці.
Поставте на плиту велику каструлю із водою. Зануріть у неї копчений ціолан із кісточкою. Цибулину очистіть від лушпиння і зріжте хвостики. Відправте прянощі в каструлю.
Сюди ж додайте очищений корінь петрушки, пастернак, моркву та селеру. Всипте сіль та запашний перець горошком. Додайте лавровий лист. Накрийте кришкою та варіть на середньому вогні протягом 1,5 годин. Вийміть м'ясо з каструлі. Бульйон з овочами відставте убік.
Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Часник наріжте тонкими слайсами. Відправте прянощі в розігріту на середньому вогні жаровню. Влийте оливкову або соняшникову олію. Переміксуйте та обсмажте протягом 3–4 хвилин.
Капусту наріжте тонкою соломкою. Викладіть подрібнений овоч на сковороду. Додайте сіль та перемішайте. Обсмажте протягом 4-5 хвилин, доки капуста не стане м'якою. Якщо овочі почнуть пригоряти, влийте невелику кількість бульйону, де варилося м'ясо.
Додайте томатний соус, чебрець і чорний мелений перець. Добре перемішайте. Влийте проціджений бульйон і знову переміксуйте.
Викладіть суміш у глибоку ємність для запікання. Зверху розмістіть копчений ціолан. Додайте трохи бульйону і кілька шматочків бекону.
Відправте страву в розігріту до 200 ° С духову шафу. Запікайте протягом 40 хвилин без кришки. Відокремте м'ясо від кістки. Викладіть тушковану капусту на порційну страву та подавайте на стіл. Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти