Цей простий рецепт солоної капусти допоможе вам переварити всю важку їжу, яку ви з'їсте в майбутні святкові дні. Зібрана зелень капусти з її прекрасною і хрусткою текстурою ідеально поєднується практично з будь-якими соковитими і солоними стравами. З нею можна поєднувати так багато всього: ви можете подавати її з рибою, свининою, смажити з яйцем, робити суп або каррі з неї або просто подавати поруч з будь-якими домашніми стравами.
Обріжте пошкоджені ділянки (які забиті, пожовкли або їх з'їли комахи) на листках пекінської капусти. Наріжте листя великими скибочками і добре промийте кілька разів, щоб позбутися від бруду.
У середній каструлі доведіть до кипіння воду. Вимкніть вогонь і дочекайтеся, поки всі бульбашки припиняться. Додайте нарізані листя капусти в каструлю, переконавшись, що вона повністю занурена в воду. Ви можете використовувати невелику тарілку, щоб поставити її зверху. Тільки переконайтеся, що тарілка не закриває каструлю повністю, так як нам потрібен вихід пара. Залиште як мінімум на 4 години або на ніч.
Ретельно промийте банку водою з милом і простерилізуйте гарячою водою. Дуже важливо виключити будь-які забруднення. Будь-який небажаний бруд або жир на банці призведе до того, що капуста не засолиться належним чином. Скляна банка ідеально підходить для маринування. Отже, далі наріжте очищену від лушпиння цибулю-шалот тонкими скибочками (ви також можете використовувати білу ріпчасту цибулю) і наріжте зелену цибулю.
Для приготування розсолу доведіть до кипіння каструлю з водою (близько 1,5 літра). Додайте сіль і цукор в киплячу воду. Перемішайте, щоб він розчинився, і дайте підготовленому розсолу повністю охолонути.
Після замочування на ніч зелень капусти поміняє колір на світло-жовтий і виділить сильний аромат. Злийте з капусти воду і відіжміть зайву вологу. Змішайте капусту з подрібненою цибулею-шалот і зеленою цибулею і покладіть в банку. За бажанням додайте так само в капусту дрібно нарізаний червоний перець чилі. Влийте розсіл в банку, прикривши її капустяним листям і кришкою.
Через 3 дні використовуйте чисту паличку для їжі або вилку, щоб вийняти шматочок і спробувати. Якщо капуста смачна, кисла і трохи терпка, значить вона готова до подачі. У наступні дні капуста стане більш кислою і солоною. Щоб уповільнити процес засолювання, зберігайте її в холодильнику. Щоб зупинити процес маринування, злийте рідину і поставте капусту солону по-корейськи в холодильник. Після охолодження можна насолоджуватися засолкою протягом тижня.
Випадкові рецепти