Укр
Рус
Капуста Другі страви Кухня Швеції

Капуста смажена на сковороді

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

691 - переглядів
45 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Капуста смажена на сковороді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Швеції, Швейцарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Капуста, смажена на сковороді за цим рецептом, виходить більш темного відтінку і за смаком більш насичена, як ніби карамелізована.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Капуста смажена на сковороді" (на 100 грам)

  • Білки0.8 гр.
  • Жири9.7 гр.
  • Вуглеводи4.4 гр.
  • Калорії114 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування смаженої на сковороді капусти вам знадобиться головка свіжої білокачанної капусти середньої величини. Видаліть верхні листки. Якщо є які - то пошкодження або не придатні до вживання місця, зріжте їх за допомогою кухонного ножа.

Крок - 1
02

Розріжте головку білокачанної капусти навпіл. Кожну половинку розріжте на частини шириною приблизно п'ять сантиметрів, а потім наріжте смужками товщиною близько пів сантиметра.

Крок - 2
03

Також вам знадобиться велика і глибока сковорідка. Якщо є в господарстві, то використовуйте сковороду з нержавіючої сталі. Поставте її на сильний вогонь і налийте вказану в рецепті кількість оливкової олії. Щоб перевірити, чи добре нагрілося масло, киньте в сковорідку кілька смужок капусти. Навколо неї повинні утворитися бульбашки.

Крок - 3
04

У гаряче масло відправте нарізану смужками білокачанну капусту. Посоліть за смаком і перемішайте. Накрийте сковорідку кришкою і готуйте на невеликому вогні, час від часу помішуючи.

Крок - 4
05

Як тільки капуста почне підрум'янюватися, почніть прикручувати вогонь і частіше перевіряти вміст сковороди. Слідкуйте, щоб капуста не пригорала. Якщо ви бачите, що дно сковороди стає сухим, по трохи додавайте вершкове масло. За часом приготування капусти займе близько 25 хвилин.

Крок - 5
06

Зменшіть вогонь під сковорідкою до мінімуму. Додайте в капусту воду або бульйон. Також можна використовувати сухе біле вино. Готуйте далі вже без кришки, час від часу помішуючи, поки капуста знову не почне підрум'янюватися, приблизно 10 хвилин.

Крок - 6
07

Зніміть сковорідку з капустою з вогню. Додайте кілька ложок гранатової патоки. Її можна замінити ложечкою бальзамічного оцту. Все ретельно перемішайте. Спробуйте і, якщо потрібно, додайте ще сіль.     Капуста, смажена на сковороді, готова. Вона може зберігатися в холодильнику до п'яти днів. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Паста Карбонара - покроковий рецепт, фото 1 Паста Карбонара 30 4 2 з 5 - детальніше -
Цезар з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Цезар з куркою 30 2 3 з 5 - детальніше -
Швидке тісто для пирога - покроковий рецепт, фото 1 Швидке тісто для пирога 60 1 2 з 5 - детальніше -
Бісквітний торт - покроковий рецепт, фото 1 Бісквітний торт 90 7 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Мохіто - покроковий рецепт, фото 1 Мохіто 15 1 2 з 5 - детальніше -
Картопляне пюре - покроковий рецепт, фото 1 Картопляне пюре 35 3 2 з 5 - детальніше -
Рибний суп «Фінські мотиви» - покроковий рецепт, фото 1 Рибний суп «Фінські мотиви» 50 3 3 з 5 - детальніше -