Капуста, смажена на сковороді за цим рецептом, виходить більш темного відтінку і за смаком більш насичена, як ніби карамелізована.
Для приготування смаженої на сковороді капусти вам знадобиться головка свіжої білокачанної капусти середньої величини. Видаліть верхні листки. Якщо є які - то пошкодження або не придатні до вживання місця, зріжте їх за допомогою кухонного ножа.
Розріжте головку білокачанної капусти навпіл. Кожну половинку розріжте на частини шириною приблизно п'ять сантиметрів, а потім наріжте смужками товщиною близько пів сантиметра.
Також вам знадобиться велика і глибока сковорідка. Якщо є в господарстві, то використовуйте сковороду з нержавіючої сталі. Поставте її на сильний вогонь і налийте вказану в рецепті кількість оливкової олії. Щоб перевірити, чи добре нагрілося масло, киньте в сковорідку кілька смужок капусти. Навколо неї повинні утворитися бульбашки.
У гаряче масло відправте нарізану смужками білокачанну капусту. Посоліть за смаком і перемішайте. Накрийте сковорідку кришкою і готуйте на невеликому вогні, час від часу помішуючи.
Як тільки капуста почне підрум'янюватися, почніть прикручувати вогонь і частіше перевіряти вміст сковороди. Слідкуйте, щоб капуста не пригорала. Якщо ви бачите, що дно сковороди стає сухим, по трохи додавайте вершкове масло. За часом приготування капусти займе близько 25 хвилин.
Зменшіть вогонь під сковорідкою до мінімуму. Додайте в капусту воду або бульйон. Також можна використовувати сухе біле вино. Готуйте далі вже без кришки, час від часу помішуючи, поки капуста знову не почне підрум'янюватися, приблизно 10 хвилин.
Зніміть сковорідку з капустою з вогню. Додайте кілька ложок гранатової патоки. Її можна замінити ложечкою бальзамічного оцту. Все ретельно перемішайте. Спробуйте і, якщо потрібно, додайте ще сіль. Капуста, смажена на сковороді, готова. Вона може зберігатися в холодильнику до п'яти днів. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти