Простий і дуже смачний суп - капусняк готовий посперечатися з улюбленим українським борщем.
Невелику сковорідку помістіть на плиту, укладіть в неї рослинне масло і максимально нагрійте. Потім відправте в киплячу олію нарізаний тонкою соломкою бекон і обсмажуйте, постійно мішаючи, до легкої скоринки в м'ясному виробі.
Потім очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці нашаткуйте дрібними кубиками. Надішліть нарізану цибулю в сковорідку до бекону і обсмажуйте, помішуючи, до появи золотистості в овочі. Потім притрусіть обсмажений бекон з цибулею просіяним борошном і, ретельно все перемішавши, зніміть сковорідку з вогню.
Далі помийте під проточною водою качан капусти і трохи його просушіть. Потім викладіть капусту на кухонну дошку і наріжте тонкою смужкою. Подрібнену капусту покладіть в невелику каструлю і відправте на плиту.
Потім додайте в каструлю до капусти очищену від шкірки моркву (можна навіть цілою).
Далі звільніть від шкірки картоплю і на обробній дошці наріжте досить великими шматочками. Надішліть подрібнену картоплю в каструлю до інших овочів, залийте попередньо підготовленим бульйоном, рясно посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і залиште варитися, періодично помішуючи, приблизно на 30 хвилин.
Потім вилкою витягніть вже відварену моркву з каструлі, викладіть на тарілку і розімніть до стану пюре. Потім знову поверніть морквяну суміш в каструлю з майбутнім супом, приправте все сухою куркумою, паприкою, тмином і ретельно все перемішавши, варіть близько 5 хвилин.
Далі викладіть в каструлю, раніше підсмажену беконно-цибулеву засмажку, ще раз все перемішайте і проваріть близько 3 хвилин. Потім вимкніть вогонь, і залиште страву настоятися деякий час.
Тепер розлийте в красиві супниці готовий український капусняк, прикрасьте улюбленою вами зеленню і поспішайте подавати до столу. Смачного!
Випадкові рецепти